Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Kultúrpart - Dalverseny

Budapest 2009. július 27. - 2009. augusztus 03.

Kultúrpart - Dalverseny

Kultúrpart - Dalverseny: A rendezvény nemcsak a zenei tehetségeket és az alkotásokat hozza közszemlére, hanem a hagyományok és a kultúra iránti tisztelet fontosságát is hangsúlyozza.

A Kultúrpart Dalverseny a 2000-es évek elején indult útjára, és azóta is szerves részét képezi a magyar kulturális életnek. Az esemény célja, hogy lehetőséget teremtsen az amatőr és tehetséges zenészek számára, hogy bemutassák zenei alkotásaikat a nagyközönség előtt. Emellett hangsúlyozottan fontos szempont a hagyományok és a kultúra ápolása, megőrzése is.

 

A verseny kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a résztvevők művei valamilyen módon kapcsolódjanak a magyar népzenéhez vagy más hagyományos zenei stílusokhoz. Ez lehetőséget ad a fiatal zenészeknek, hogy újragondolják a hagyományos dallamokat és hangzásvilágot, és saját kreatív megközelítésből prezentálják azokat.

 

A Kultúrpart Dalverseny évközi eseményei során a tehetséges zenészeknek lehetőségük van jelentkezni a versenyre a saját alkotásaikkal. A verseny különböző kategóriákban zajlik, amelyek lehetnek például énekes dalok, hangszeres kompozíciók vagy éppen elektronikus zenei alkotások.

 

Fürdőajánló 

A műemléki környezet és a tetőtéri medence a dunai panorámával igazán különleges hangulatú fürdőzést ígér az Erzsébet híd budai hídfőjénél található Rudas fürdőben. A Rudasban gyógyfürdő, törökfürdő, élményfürdő, szauna és uszoda várja a vendégeket. A fürdőtől 850 méterre található Gellért fürdő Budapest egyik legkülönlegesebb műemlékfürdője. Az öt beltéri termálmedence mellett két merülőmedence várja fürdőzőket, a sportolni vágyók pedig egy úszómedencében csillapíthatják a mozgás iránti igényüket. A szabadban egy hullám és egy termálmedencében lehet mártózni. Emellett egy gőzkabin, egy finn szauna, és egy hőlégkamra biztosítja a felmelegedést. 

 

 

 Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Budapest
Látnivalók