Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Medgyesegyházi Dinnyefesztivál

Gyula 2019. augusztus 02. - 2019. augusztus 04.

Medgyesegyházi Dinnyefesztivál

A Medgyesegyházi Dinnyefesztiválon minden korosztály számára kínálnak programokat.

Medgyesegyháza, a Békés megyei település a dinnyetermesztés egyik fellegvára Magyarországon. Az itt termesztett dinnyék híresek kiváló minőségükről és zamatos ízükről. Ennek köszönhetően a város minden évben augusztusban megrendezi a Medgyesegyházi Dinnyefesztivált, amely a dinnyetermesztés és -fogyasztás ünnepe.

 

A fő attrakció természetesen a dinnye, amelyből minden mennyiségben kapható a helyszínen. A látogatók megkóstolhatják a különböző dinnyefajtákat, és megvásárolhatják a termelőket.

 

A fesztivál programjában helyet kapnak a szakmai rendezvények is, például a dinnyetermesztésről szóló konferencia és kiállítás. Emellett számos kulturális és szórakoztató program is várja a látogatókat, például koncertek, táncelőadások, gyermekprogramok és sportversenyek.

 

 

Fürdőajánló 

 

Medgyesegyházától fél órányi autóútra található a gyulai fürdő, amely minden évszakban ideális pihenésre és kikapcsolódásra. A fürdő parkos területén strand, élményfürdő, gyógyfürdő, aquapark és uszoda szolgáltatási vehetők igénybe. 

Az orosházi fürdőhöz szintén fél órát kell autóznunk Medgyesegyházától. Az Alföld gyöngyszemeként emlegetett Gyopárosfürdő egyszerre strand, élményfürdő, gyógyfürdő, termálfürdő, sportközpont és szabadvízi programokat kínáló, gyönyörű természeti érték. Az Év Fürdője közönségszavazáson 2018-ban Gyopárosfürdő megnyerte Az Év Feltörekvő Fürdője kategóriát.

 

 

 Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Gyula
Látnivalók