Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Nyakvágó futás

Ballószög

Magyarország egyik legkülönlegesebb futóeseménye, a Nyakvágó Futás, hamarosan újra elérkezik. Az augusztus 27-én megrendezésre kerülő esemény igazi kihívás a futás szerelmeseinek, és egyben lehetőség a természet közelségében való feltöltődésre.

A Nyakvágó Futás nem csupán egy egyszerű verseny, hanem egy teljes életérzés, ahol a természet, a kihívás és a közösség találkozik. Az esemény 2023-ban a tizenegyedik évfordulóját ünnepli, és ígéretesnek tűnik, hogy még izgalmasabb és kihívásteljesebb lesz, mint valaha. Az esemény egyedülálló a maga nemében, hiszen az egész futóversenyt az óriási kősziklái teszik különlegessé. A Nyakvágó, vagy ahogyan helyiek nevezik, a Bükk hegység egyik legszebb részén található, és a futók számára elérhető terület korlátozott, ami még inkább fokozza az esemény egyediségét.

 

Az idei Nyakvágó Futásra augusztus 27-én, szombaton kerül sor. A verseny központja a Nyakvágói Erdészház, ahol a futók regisztrálhatnak, és átvehetik a versenyzői csomagokat. A futók több különböző táv közül választhatnak, a legkisebb 400 méteres, míg a legnagyobb 42 kilométeres. Ez azt jelenti, hogy minden futó megtalálhatja a saját szintjének és felkészültségének megfelelő távot.

 

A verseny nem csak az egyéni futókat célozza meg, hanem csapatoknak is lehetőséget ad a részvételre. A csapatversenyek során a résztvevők együttműködhetnek és motiválhatják egymást a cél elérésében.

 

Az esemény honlapján megtalálhatók a nevezési díjak és határidők, amelyekről érdemes időben tájékozódni. A szervezők külön hangsúlyozzák, hogy a Nyakvágó Futásra előzetes regisztráció szükséges, és a helyek limitáltak, így érdemes mielőbb jelentkezni.

 

A verseny hivatalos rajtja 9 órakor kezdődik a Nyakvágói Erdészháznál. A versenypálya kijelölt útvonalon halad a Bükk hegység legszebb részein keresztül. A résztvevőknek nem csak a távolsággal, hanem a szintkülönbségekkel is meg kell küzdeniük. A Nyakvágó Futás ugyanis nem csak vízszintesen halad, hanem meredek emelkedőket és lejtőket is tartalmaz.

 

 

Fürdőajánló 

A ballószögi Aranykor Wellness és Termálfürdő kiváló választás azok számára, akik nyugodt, kellemes körülmények között szeretnének pihenni, fürdőzni, szaunázni. A fedett fürdő részben egy 32-34 fokos nagy termálmedence 3-4 elemmel, egy 36-38 fokos kis ülőmedence, gőzkabin és szauna áll a vendégek rendelkezésére. Az 5 hektáros parkban egy 366 m2-es élménymedence található, amiben egy 3 méter mély merülő rész, barlang fürdő, vízesés, vadvíz és gyermekpancsoló helyezkedik el. Közkedvelt program a minden szerdán és vasárnap délelőtt megtartott bébiúszás. A parkban van még teniszpálya, rönk szauna, halastó, egy domb vízeséssel és egy borospince is.

 

 

 

A program időpontja a termalfurdo.hu rendelkezésére álló információk alapján hivatalosan még nincs kitűzve. A korábbi években az alábbi dátum környékén került megrendezésre a(z) Nyakvágó futás: augusztus 25.
Mivel hivatalos időpont még nem áll a termalfurdo.hu rendelkezésére, előfordulhat, hogy a következő alkalommal a fenti dátumhoz képest eltérő időpontban (vagy egyáltalán nem) rendezik meg az eseményt. A fenti dátum tehát csak hozzávetőleges tájékoztatásul szolgál a múltbeli adatok alapján.
Pontosabb információval a szervezők tudnak szolgálni. Ehhez kattintson a lenti térkép alatt található linkre.
2024. évi program még nem ismertTöbb információ a programról

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Ballószög
Látnivalók