Aktuális akciók
Karácsonyi ajándéktippekKarácsonyi ajándéktippek Fürdőbelépő ajándékbaFürdőbelépő ajándékba Adventi és karácsonyi ajánlatokAdventi és karácsonyi ajánlatok További ajánlatok

Savaria Történelmi Karnevál 2020

Szombathely 2020. augusztus 22. - 2020. augusztus 25. (várható időpont)
HelySzombathely, Aréna utca 8. 9700


Savaria Történelmi Karnevál
A város 2000 éves történetét megidéző történelmi karnevált az 1960-as években tartották meg először. A római Pannónia Provincia székhelyének lakói többnapos rendezvény keretében hatalmas, színes históriás játékkal emlékeznek meg minden év augusztusában a városuk történetéről díszes történelmi kosztümökbe öltözve a római kortól az államalapításig.
A karnevál a belváros mellett a Történelmi témapark, Iseum, romkert területére is kiterjed. Ilyenkor néhány napra megelevenedik a múlt, szívesen öltik magukra a vendégek a különböző korok viseletét, nézik meg a múltat idéző hagyományőrző együtteseket. Minden évben péntek, szombat esti féklyás, jelmezes felvonulást tartanak. Korhű jelmezbe öltözött polgárok vonulnak fel a utcákon, felidézve a történelmi korokat. A színes menet a felújított belvároson halad át. A jelmezesek megidézik a város és Pannónia dicső történetét, híres szülötteit, a magyar történelem emblematikus figuráit. A történelmi jeleneteket ezúttal is gólyalábasok dobosok, zenészek, tűznyelő, és tűzfújó mutatványosok, zászlóforgatók és hagyományőrzők tarka-barka serege színesíti és teszi pezsgővé. 
A Történelmi Témaparkban katonai hagyományőrző csapatok állomásoznak, élik a tábori életüket. A szokásos hadibemutatók mellett gladiátor játékokra is sor kerül. 
A Borok Utcáján az ország legjobb borait kóstolhatjuk meg, a Sörtéren kézműves söröket kortyolgathatunk. A Kalandvárban minden a gyerekekről, és a gyerekeknek szól. Koncertek, bábelőadások, kézműves foglalkozások, interaktív játszóprogramok várják a családokat. 
2020. évi program még nem ismertTöbb információ a programról


Témába vág

10 + 5 érv a kivi mellett

Gyerekkorunk óta hallgatjuk és próbáljuk betartani a régi bölcsességet, mely szerint az őszi és téli időszakban érdemes minél több zöldséget és gyümölcsöt fogyasztani, hogy megőrizzük egészségünket. Ha a kivire esik a választásuk, számos okunk van rá, hogy ne csalódjunk. Ráadásul akár otthon is szüretelhetünk belőle...

5 gyönyörű termálfürdő légifelvételen

Látványos légifelvételeken Magyarország termálfürdői! A drónnal készült fotók egy olyan nézőpontból mutatják be ezeket az épületeket és medencéket, amilyenből még biztosan kevesen látták.

Forró fürdővel a pihentető alvásért

Az alvászavar manapság szinte népbetegségnek számít, amit az egymást váltó időjárási frontok és az óraátállítás csak erősítenek. Forró fürdővel, gyakori szaunázással, és gyógynövényekkel azonban sokat javíthatunk a helyzeten.