Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Zebegény Sárkányfesztivál

Zebegény 2019. szeptember 14. - 2019. szeptember 15.

Zebegény Sárkányfesztivál

Zebegény Sárkányfesztivál: Egy Mesés Élmény a Dunakanyar Szívében

 

A varázslatos esemény a Dunakanyar szívében, Zebegényben kerül megrendezésre, és egyedülálló lehetőséget nyújt a látogatóknak, hogy elmerüljenek egy sárkányokkal teli világban. A fesztivál sokszínű programjai, lenyűgöző látványosságai és a helyi kultúra bemutatása egyaránt vonzza az érdeklődőket, és évről évre egyre népszerűbbé válik.

 

A fesztivál helyszíne is különleges: a festői Zebegény település. Ez a kis falu a Dunakanyarban található, gyönyörű természeti környezetben fekszik, és a Dunával körbeölelt táj lenyűgöző panorámát nyújt. A fesztivál látogatói nemcsak a programokban, hanem a környezetben is gyönyörködhetnek, ami tovább fokozza az esemény varázsát.

 

A Zebegény Sárkányfesztivál programjai minden korosztály számára izgalmas és szórakoztató élményt nyújtanak. A fesztivál ideje alatt a település számos helyszíne tele lesz érdekes eseményekkel, melyek között megtalálhatók a koncertek, előadások, kézműves foglalkozások és gasztronómiai élmények is.

 

Az esemény egyik fő attrakciója a sárkányhajó verseny, mely során a résztvevő csapatok egyedi, sárkányhoz hasonló hajókon versenyeznek a Dunán. A látványos verseny nem csak a versenyzőknek, hanem a nézőknek is felejthetetlen élményt nyújt. A gyermekek sem maradnak ki a szórakozásból, ugyanis számos családbarát program várja őket is. A kézműves foglalkozásokon résztvevők megismerkedhetnek a hagyományos magyar kézművességgel, és saját alkotásaikkal gazdagodhatnak.

 


 

A Zebegényi Sárkányfesztivál a korábban létrehozott, megismert és megszeretett formájában a zebegényi Sárkány dombon / Neuwegen / Orgona úton nem kerül többet megrendezésre.

 

Fürdőajánló 

 

A fél órányi autóútra található esztergomi fürdők egész évben várják a kikapcsolódni vágyókat. Az Aquasziget Esztergom teljeskörű szolgáltatásokkal, élmény- és strandfürdő résszel, szaunákkal, valamint csúszdákkal rendelkezik, ezáltal garantált testi-lelki felüdülést nyújt. Az esztergomi strandfürdő a történelmi belvárosban helyezkedik el, a medencéjéből jól látható a Bazilika kupolája, a vár és a Pilis lankái. A téli hónapokra lefedésre kerül az 50 méteres kültéri medence, így a fürdővendégek hidegebb időben is élvezhetik az uszoda nyújotta előnyöket.

 

 Több információ a programról

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...