Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Felsőlégúti hurutok

A légzőszervrendszer igen gyakori betegsége, de általában a betegségek között is a leggyakoribb az úgynevezett bronchialis katarus, a légcső finom elágazásainak a hurutja. Az akut felsőlégúti hurut minden életkorban felléphet, leggyakoribb mégis kis gyermekeknél, akiknél az ilyen hurut aránylag veszedelmesebb betegség, mint felnőtteknél. Az okok között nagyon gyakran emlegetik a meghűlést, de általános fertőző betegségek kapcsán is felléphet. Ráadásul ilyenkor a nyálkahártyák ellenállóképessége csökken, ami kedvez a szájban, torokban, a légutak felső részén tanyázó baktériumok elszaporodásának is. Gyakran csatlakoznak az ilyen bronchiális hurutok légcsőhuruthoz is.
A felsőlégúti hurutok elsődleges tünete a köhögés. Eleinte száraz, később a váladék szaporodik. A hurut ellen a betegség kezdetén izzasztással, inhalálással, gőzfürdővel lehet küzdeni, az ágyban melegen betakarózva forró teákkal (hársfa). 

A betegségre az alábbi gyógyvizek ajánlottak

Fürdőkben


Témába vág

Ezek a gyógyfürdők segíthetnek a légzőszervi betegségben szenvedőknek

A légzőszervi megbetegedések spektruma nagyon széles. A megbetegedések tüneteit enyhíthetjük sóbarlangban történő kezeléssel, vagy természetes inhalátorokkal, melyeket az alábbi gyógyfürdőkben találhatunk meg.