Quantcast

Aktuális akciók
Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Orrnyálkahártya-gyulladás

Az orrnyálkahártya-gyulladás kialalkulásását elsősorban orrfolyás, és az orron keresztüli levegővétel akadályozottsága jelzi. A háttérben általában fertőzés áll. A felső légutak gyulladásai közül az orr megbetegedése fordul elő a leggyakrabban. A gyulladás lehet heveny (rövid ideig tartó) vagy idült (elhúzódó). A heveny gyulladás általában a megfázás vagy nátha jele. Sokféle vírus és baktérium okozhatja. Bakteriális fertőzés esetén a kórokozó azonosítása után az orvos a megfelelő antibiotikumot írja fel, vírusok okozta gyulladásban viszont az antibiotikumok hatástalanok. A kezelés elsődleges célja a panaszok enyhítése, mindkét esetben csökkenthetők a tünetek fenilefrint tartalmazó orrspray használatával, vagy szájon át szedhető pszeudoefedrinnel. Ezek a recept nélkül kapható gyógyszerek oly módon hatnak, hogy összehúzódásra késztetik az orrnyálkahártya ereit. Az orrspray csak 3-4 napon keresztül használható. Az idült gyulladás hátterében általában dohányzás, légszennyezés okozta ártalom vagy allergia áll. Párologtató használatával, így a levegő megfelelő páratartalmának biztosításával, inhalálással is lehet csökkenteni a betegség kellemetlen tüneteit.

A betegségre az alábbi gyógyvizek ajánlottak

Fürdőkben


Témába vág

Ezek a gyógyfürdők segíthetnek a légzőszervi betegségben szenvedőknek

A légzőszervi megbetegedések spektruma nagyon széles. A megbetegedések tüneteit enyhíthetjük sóbarlangban történő kezeléssel, vagy természetes inhalátorokkal, melyeket az alábbi gyógyfürdőkben találhatunk meg.