Quantcast

Aktuális akciók
Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Ezek a gyógyfürdők segíthetnek a légzőszervi betegségben szenvedőknek

2022. 09. 09. 08:00
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
A légzőszervi megbetegedések spektruma nagyon széles, a leggyakoribbak az asztma, a légúti allergiák vagy a tüdőtágulat. A megbetegedések tüneteit enyhíthetjük sóbarlangban történő kezeléssel vagy természetes inhalátorokkal, melyeket az alábbi gyógyfürdőkben találhatunk meg.

Asztma és orrnyálkahártya-gyulladás

Az asztma mikor a légutak elzáródnak, mellkasunkban szorítást érzünk, légszomjunk van, és folyamatosan köhögünk, akkor nagy a valószínűsége, hogy asztmában szenvedünk.
Orrnyálkahártya-gyulladás: Kialakulását elsősorban orrfolyás és az orron keresztüli levegővétel akadályozottsága jelzi, vírus vagy baktérium okozhatja.
Az Anna Gyógy-, Termál és Élményfürdő természetes gyógykincse az Anna víz, mely külső felhasználásra belsőleg légzőszervi betegségek gyógyítására is alkalmas. Az 52 Celsius fokos gyógyvizet az alkáli-hidrogénkarbonátos vizek közé sorolják, de tartalmaz még nátriumot, káliumot, magnéziumot, kloridot, szulfátot, hidrogénkarbonátot és metakovasavat is, melyek segítségével enyhíthetők az asztma és az orrnyálkahártya-gyulladás tünetei. A légutak tisztítására ajánlott kezelés a sóbarlang használata, mert a magas só koncentráció megnyugtatja a gyulladt légutakat, allergia és száraz köhögés esetén is nagyon hasznos.
A Gellért Gyógyfürdő és Uszodában nátriumot is tartalmazó kalcium-magnézium-hidrogén-karbonátos és szulfátos-kloridos hévíz található, melynek fluoridion-tartalma is jelentős. A Gellértben lévő inhalatóriumban asztmás, illetve idült hörghurutos panaszokat lehet enyhíteni.
Ezen a linken további gyógyfürdőket talál az asztma kezelésére.

Felsőlégúti hurutok

A légzőszervrendszer igen gyakori betegsége a légcső finom elágazásainak a hurutja, a felsőlégúti hurutok elsődleges tünete a köhögés. A hurut ellen a betegség kezdetén izzasztással, inhalálással, gőzfürdővel lehet küzdeni.
A Széchenyi Gyógyfürdő kalcium-magnézium-hidrogénkarbonátos gyógyvize egyben kloridos, szulfátos, alkáliákat és nagy mennyiségű fluoridot is tartalmaz. Az ivócsarnokban különféle légzőszervi problémák kezelésére alkalmas vizet ihatunk.
A Bükkszékfürdő Fürdőházban hazánk egyik legnépszerűbb gyógyvizét a 39 fokos Salvus vizet próbálhatjuk ki, nagy oldott ásványi sótartalmú, alkáli-hidrogén-karbonátos-kloridos, brómos-jodidos gyógyvizek csoportjába tartozik. Fürdőkúra formájában légzőrendszeri panaszokra is javallt a Salvus víz használata. Az ország egyik talán legkülönlegesebb sókamrájával is büszkélkedik a fürdő, ahol valódi Salvus vizet porlasztanak a levegőbe, és sós ködpárát lélegeznek be a betegek, mely nagyon hasznos azoknak, akik felsőlégúti megbetegedésben szenvednek.
További gyógyfürdőket a felsőlégúti hurutok kezelésére itt talál.

Hörghurut és tüdőtágulat

A hörghurut az alsó légutak fertőzéses betegsége, a hörgők nyálkahártyájának gyulladása. Általában a légcsövet érinti, könnyen gyógyul. Elsődleges tünetei a közönséges náthával együtt jelentkező orrfolyás és garatgyulladás.
A tüdőtágulat az alsó légutak, léghólyagocskák visszafordíthatatlan tágulatával járó tüdőbetegség. A betegség tünetei a fokozatosan kialakuló nehézlégzés, kínzó száraz köhögés.
A Bio Flexum - Termál Gyógyfürdő rendelkezik Európa egyik leghatásosabb gyógyvizével, mely sok oldott sót tartalmazó, alkáli-hidrogénkarbonátos és kloridos gyógyvíz. A víz tartalmaz még nátriumot, kalciumot, vasat, ammóniumot, jodidot, metakovasavat és jelentős a szabadszénsav-tartalma is. A gyógyvíz által kezelt betegségek közé tartoznak olyan légzőszervi megbetegedések, mint a hörghurut, a felsőlégúti hurut és a tüdőtágulat. Egy különleges eszköz segítségével porlasztott gyógyvizet vagy gyógyszeroldatot juttatnak a légzőszervbe. A sós és jódos víz inhalációja a váladékok kiürítését segítik elő, míg a kalciumtartalmú vizek gyulladáscsökkentő hatásúak.
További gyógyfürdőket, ahol kezelhető a hörghurut, ezen a linken lehet elérni.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...