Quantcast

Aktuális akciók
Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

A Balaton legnagyobb kikötői és közeli, szép strandok

2019. 08. 15. 19:15
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs
Hol találjuk a legszebb fekvésűt, a legnagyobb befogadóképességgel rendelkezőt, vagy a legmodernebb kikötőt a Balatonon? A vitorlások nyújtotta, gyönyörű látvány mellett fürdőzne a magyar tengerben? Erre induljon!

Balatonföldvár

A déli part legnagyobb vitorláskikötője a 360 férőhelyes balatonföldvári. A számtalan szebbnél szebb hajó és vitorlás mellett látható a védettséget élvező ipari műemlék, a többtámaszú vasbeton gyaloghíd, mely a nyugati móló részén található. A hajóállomástól keletre fekvő strandon 2 csúszda, játszótér, és sportpályák várják a strandolókat, a nyugatin pedig hatalmas, árnyat adó fák alatt hűsölhetünk.
A Balaton legnagyobb kikötői és közeli, szép strandok
Kép forrása: origo.hu

Balatonfenyves

A Balaton egyik legszebb panorámájú kikötőjében több mint 300 hellyel várják a hajókat egész évben. Az élménykikötő színes és kreatív programokat kínál kenusoknak, kajakosoknak és szörfösöknek, ezen kívül bowling-pályával, darts-al és billiárddal is találkozhatunk. A Nagystrand különösen kedvelt a kisgyermekes körében az itt kialakított lassan mélyülő, homokos strandrész miatt. A Balatonfenyves-alsói strand pedig sportolási lehetőséggel is vár ingyenes partszakaszán.
A Balaton legnagyobb kikötői és közeli, szép strandok
Fotó: Varga György

Balatonszemes

A Balaton nyugati medencéjének déli partján található a balatonszemesi Hunyady József kikötő, mely több mint 260 helyet kínál vitorlásoknak és hajóknak. A város legnagyobb strandján úttörőtáboros hangulat fogad minket, ahol nemcsak csobbanhatunk, hanem csónakázhatunk, kajakozhatunk vagy focizhatunk is, a gyerekeket játszótér várja. A Balatonszemesi Élményfürdő medencés élményeket is kínál elsősorban a gyermekeknek.
A Balaton legnagyobb kikötői és közeli, szép strandok
Kép forrása: hajozas.hu

Balatonfüred

Balatonfüreden találjuk a legtöbb kikötőt egy településen belül, összesen 11 helyen van lehetőség kikötni a hajóknak. Balatonfüredről indul Európa legnagyobb tókerülő versenye is, a Kékszalag. Az egyik legszebb kikötő a Tagore sétány mentén húzódik, a Baharthoz tartozik, 70 férőhelyes. A közelben számos kiváló étterem és cukrászda várja azokat, akik itt állnak meg. E népszerű balatoni városban kell keresnünk a gyönyörűen parkosított Esterházy strandot is meseszép tihanyi panorámával, a Brázay Kalandparton pedig egyszerre lehet igénybe venni a strand és a kalandpark szolgáltatásait. Ha adrenalinra vágyunk, az Annagora Aquapark 12 csúszdáján száguldozhatunk.
A Balaton legnagyobb kikötői és közeli, szép strandok
Fotó: Tóth Mirandolína

Siófok

Az ezerarcú Siófok a Balaton legnagyobb városa, hatalmas kikötőjével a Balaton fővárosának is hívják. A kikötőben 1864-ben a lapátkerekes Kisfaludy gőzös fogadásával kezdődött meg a rendszeres hajóforgalom, ma már közel 300 hajónak ad helyet a 3 siófoki kikötő, az Ezüstpart, a Stefánia és Zamárdi. Részt vehetünk különféle séta-, zenés-, kirándulóhajó-programokon, amik innen indulnak. A Balaton egyik leglátogatottabb strandja a 8 hektáros Siófoki Nagystrand a Petőfi sétányon található, ahol a szabadvíz mellett gyerek- és strandmedence is fogadja a látogatókat.
A Balaton legnagyobb kikötői és közeli, szép strandok
Kép forrása: viplakoparksiofok.hu

Balatonkenese

Közel 270 helyet kínál a vitorlázóknak, hajósoknak a keleti part legnagyobb kikötője, a balatonkenesei, ahol 5 különböző helyszínen is kiköthetnek a hajósok. Közelében találjuk az Alsóréti szabadstrandot, ahol egy 50 m hosszú fahídon sétálva jutunk a vízbe, és a Vak Bottyán strandot, mely sportpályákkal egészíti ki a fürdőzés élményét.
A Balaton legnagyobb kikötői és közeli, szép strandok
Kép forrása: kenesemarinaport.hu

Balatonboglár

A Balaton nyugati medencéjének déli partján található a boglári Kaáli Nagy Dezső kikötő, ami több mint 250 hajó befogadására alkalmas. Romantikus nyári sétahajók indulnak innen, melyeken gyönyörködhetünk az igazi balatoni naplementében. A város legnagyobb fürdőhelye, a Platán strand sportpályákat, rendezvényeket, gyerekbarát szolgáltatásokat, napozóágyat és napernyőt is kínál. A Jókai sétányon nyugodtabb környezetben használhatjuk a 150 m hosszú partszakaszt. Mindkettőt ingyenesen látogathatjuk.
A Balaton legnagyobb kikötői és közeli, szép strandok
Kép forrása: bahartregatta.hu
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...
Ha van véleménye, kérdése a cikkel kapcsolatban, szóljon hozzá a Facebookon. Kattintson ide