Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Ahol minden kék: varázslatos úti célok a nagyvilágból

2019. 08. 17. 08:17
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs
Ha kívánhatna egyet, hogy a világ legkékebb barlangját, városát, tavát, erdejét nézze meg, melyiket választaná? Káprázatos helyszínek Kanadától Új-Zélandig, ahol egyértelműen a kék az úr!

Joffre-tavak, Kanada

A gleccser táplálta gyönyörű türkizkék alsó, középső és felső Joffre-tavak megközelítése meredek és hosszú túra után lehetséges, nyáron a túrázók, télen a hegymászók birodalma. Júniustól szeptemberig tartó szezonban javasolják a kirándulást a világ egyik legszebb színű tavához, ahol még kempingezni is tudunk a meleg hónapokban, Vancouvertől néhány órányira.
Ahol minden kék: varázslatos úti célok a nagyvilágból
Joffre-tavak (Kép forrása: theculturetrip.com)

Chefchaouen, Marokkó

Észak-Marokkó leghangulatosabb városa a "Kék város" csodaszép épületei, lépcsői, járdái a kék sok-sok árnyalatában pompáznak. A kék színnel való festés hagyományát a zsidó menekültek vezették be, mert azt gondolták, hogy a kék szín Istent idézi. A nem hívő emberek szerint a kék szín egyszerűen csak a szúnyogok elleni védekezésre szolgál.
Ahol minden kék: varázslatos úti célok a nagyvilágból
Chefchaouen (Kép forrása: Pixabay)

Waitomo-barlang, Új-Zéland

Új-Zéland északi szigetén egy igazán mesebeli fénybarlang rejtőzik, a Waitomo-barlangrendszer. Csodaszép színe nem túl romantikus forrásra vezethető vissza, hiszen világító férgek hozzák létre azt a kékes csillogást, mely sehol máshol a világon nem látható. Olyan érzésünk lehet a barlangban csónakázva, mintha csillagokat látnánk a ragyogó égbolton. A kis világító állatok sűrű telepeket alkotnak, több ezret csodálhatunk földalatti folyón átkelve, 40 méteres mélységben.
Ahol minden kék: varázslatos úti célok a nagyvilágból
Waitomo-barlang (Kép forrása: waitomo.com)

Kék lagúna, Izland

Izland délnyugati részén található a Blue Lagoon, amit a világ 8. csodájaként is emlegetnek. A gőzvíz természetes földalatti képződése az egyik legritkább földi folyamat a világon. Forró termálvize, gyógyhatású iszapja miatt rengetegen látogatják, és persze a látványa is mesés. Teljesen véletlenül alakult ki egy hőerőműnek köszönhetően 1976-ban. A víz hőmérséklete általában 37-39 °C fok. A lagúna területén szauna és gőzfürdő is működik, sőt, a gyógyvízre épített klinikán egyéb gyógyszolgáltatásokat is igénybe vehetnek a vendégek.
Ahol minden kék: varázslatos úti célok a nagyvilágból
Kék lagúna (Kép forrása: Pixabay)

Jodhpur, India

Az 1,42 milliós lakosú Jodhpur-t India Kék városának is nevezik. Eredetileg a kék szín a legmagasabb kasztba tartozó brahmin-ok házát jelezte, de mostanság már mindenkinek megtetszett ez a szín. Erődjei, templomai, hatalmas palotái miatt igen népszerű turisztikai célponttá vált.
Ahol minden kék: varázslatos úti célok a nagyvilágból
Jodhpur (Kép forrása: Pixabay)

Bluebell-erdő, Egyesült Királyság

Ha tavasszal sétálunk végig Nagy-Britanniában, vagy Írországban néhány erdőben, olyan érzésünk lehet, mintha kék szőnyegen haladnánk. A harangvirágok lenyűgözővé varázsolják az egész erdőt illatukkal és kékes-lilás színükkel egyaránt.
Ahol minden kék: varázslatos úti célok a nagyvilágból
Bluebell-erdő (Kép forrása: Pixabay)

Kék-barlang, Olaszország

Caprin, Olaszország egyik legszebb helyén, ha hajózni indulunk, ne hagyjuk ki azt a tengeri barlangot, ami a fénytörés miatt kék színben pompázik. Ez egy 50 méter magas barlang, amelynek nyílása lesüllyedt a tenger szintje alá, s így csak egy igen kicsiny nyíláson lehet megközelíteni, a kék szín pedig visszatükröződik a barlang falán is. Ahhoz, hogy a jelenséget, ezt az igazi mély-szín kéket, a Capri kéket a szemünk megszokja, 10-20 percre is szükségünk lehet.
Ahol minden kék: varázslatos úti célok a nagyvilágból
Kék-barlang (Kép forrása: marinalobra.com)

Santorini, Görögország

Varázslatos naplementék, festői templomok, fehérre meszelt házak találhatók a festői görög szigeten, Santorinin. A templomok kupolái, a házak kerítései mind-mind kék színűek, ami az Égei-tenger és a tiszta égbolt gyönyörű kékségével harmóniában egészen páratlan látvány.
Ahol minden kék: varázslatos úti célok a nagyvilágból
Santorini (Kép forrása: Pixabay)
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Ősz Hévízen!

A hévízi Hotel Európa fit**** ősszel is minden korosztálynak szóló ajánlatokkal, exkluzív környezetben, kiváló szolgáltatással várja Vendégeit. Megnézem
Ha van véleménye, kérdése a cikkel kapcsolatban, szóljon hozzá a Facebookon. Kattintson ide