Quantcast

Aktuális akciók
Évindító akciókÉvindító akciók

Csodaszép magyar panorámák

2018. 08. 16. 07:50
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs
Legyen az a legmagasabb pont a Mátrában, a legnépszerűbb kirándulóhely a fővárosban, vagy egy kilátó a Balaton északi vagy déli partján a csodás látványon túl közös bennük, hogy miután megmásztuk őket, egy jót strandolhatunk is a közelben.

Prédikálószék

A Dunakanyar kilátójáról, a Prédikálószékről az egyik legszebb a panoráma a Dunára, ebben biztosak lehetünk. A sziklarengeteg mögött bújik meg a Duna csodálatos kanyarulata, 2016-ban pedig kilátótornyot is emeltek a hegy legmagasabb pontjára, 639 méter magasra. Ha átutazunk a Duna másik oldalára, egy idilli környezetben fekvő, kavicsos szabadstrandot találunk Zebegényben.
Csodaszép magyar panorámák

Kékes

Legmagasabb hegységünk legmagasabb csúcsát 1014 méteren találjuk, menjünk fel a kilátóként funkcionáló TV toronyba, és szívjuk magunkba a Kékes kristálytiszta levegőjét, miközben élvezzük a gyönyörű panorámát az ország legmagasabb pontjáról. A hozzá legközelebb eső fürdőben, a Mátra kapujának is nevezett Gyöngyös városában lévő Dr. Csépe György Uszoda és Termálstrand jakuzzijában biztos jól esik egy kis lazítás a hosszú túra után.
Csodaszép magyar panorámák

János-hegy, Erzsébet-kilátó

A főváros legmagasabb pontját, az 527 méteren fekvő kilátót ismerik Erzsébet, de János-hegyi kilátónak is. Meseszép 360 fokos panoráma nyílik innen a Budai-hegységre, és a Dunára egyaránt. A 4 teraszos neoromán stílusú 23 méter magas épület díjmentesen látogatható. Pihenésképp irány a pár km-re fekvő Margit-szigeti Palatinus fürdő!
Csodaszép magyar panorámák

Badacsony, Kisfaludy-kilátó

A Balaton egyik legszebb panorámája kétségtelen az északi parton fekvő, 18 méter magas badacsonyi Kisfaludy-kilátóból nyílik, amit 1960 körül építettek, de 2012 óta teljesen felújított állapotban várja a turistákat. Mielőtt felérnénk a kilátóba, nem hagyhatjuk ki a szerelmesek forrását sem. Ha már nagyon melegünk van, csak lesétálunk a partra, és a füves, homokos, gyerekbarát strandon csobbanhatunk.
Csodaszép magyar panorámák

Írott-kő

Nyugat-Magyarország legmagasabb pontjáról, a 883 méter magas Írott-kőből tiszta idő esetén ellátni a Fertő-tóig, a Balatonig és az osztrák Schneeberg-Rax csúcsokig is. Érdekessége a 2010-ben felújított kilátónak, hogy bejárata már az osztrák oldalhoz tartozik. Nem messze, Bükfürdőn pedig egy 14 hektáros vízi paradicsomban pihenhetjük ki a hegymászás fáradalmait.
Csodaszép magyar panorámák

Balatonboglár, Gömb-kilátó

165 méteres magasságban emelkedik ki az egyik legkülönlegesebb magyar kilátó, a balatonboglári ufó, melyet évente több tízezren látogatnak. Magyar tengerre néző panorámája leírhatatlan, ahogy a vasszerkezet elemei között kitekintünk. Már fentről is láthatóvá válnak a város különböző strandjai, köztük az ingyenesen használható Jókai sétány is, mely fokozatosan mélyülő vízpartjával a gyerekek kedvence lesz.
Csodaszép magyar panorámák

Fonyód

A fonyódi Várhegy kilátó 231 méteres magasságban egy Árpád kori földvár maradványaira épült 2011-ben. A kilátóból látható a Balaton teljes nyugati és középső medencéje, még a Tihanyi-félszigeten túl is ellátni. Az első szintre korlátlifttel juthatnak föl a mozgásukban korlátozottak: így valóban mindenki tudja élvezni a látványt. A város Panoráma strandján vízibiciklit bérelve másik szemszögből is megtekinthető a kilátó.
Csodaszép magyar panorámák

Balatongyörök, Szépkilátó

Badacsonyra a legszebb kilátást a balatongyöröki Szépkilátó adja, amit a Nyugat-Balaton kapujának is hívnak. 2009-ben újították fel a Római-forrást, így ezt is érdemes megnézni, ha erre járunk. A szabadon látogatható kilátópont közelében parkolót, piknik asztalokat, büféket és illemhelyeket is találunk. De ha inkább a vízből szemlélnénk a festői tájat, akkor válasszuk a városi strandot, ahol még csúszdát is találunk.
Csodaszép magyar panorámák

Képek forrása: hajozas.hu (nyitókép, 8. kép), ng.hu (2. kép), ermeszetjaro.hu – Gulyás Attila (3. kép), Normafa Park (4. kép), welovebalaton.hu (5. kép), eletrevalok.hu (6. kép), vitorlazas.hu (7. kép), femina.hu (9. kép)
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Demjéni kikapcsolódás

Kapcsolódjon ki az Egertől néhány percre található Piramis Fürdő és Üdülőparkban. Apartmanok, termálfürdő, étterem egy helyen. Kedvezményes ajánlatokért kattintson! Megnézem