Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók

Csodaszép magyar panorámák

2018. 08. 16. 07:50
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs
Legyen az a legmagasabb pont a Mátrában, a legnépszerűbb kirándulóhely a fővárosban, vagy egy kilátó a Balaton északi vagy déli partján a csodás látványon túl közös bennük, hogy miután megmásztuk őket, egy jót strandolhatunk is a közelben.

Prédikálószék

A Dunakanyar kilátójáról, a Prédikálószékről az egyik legszebb a panoráma a Dunára, ebben biztosak lehetünk. A sziklarengeteg mögött bújik meg a Duna csodálatos kanyarulata, 2016-ban pedig kilátótornyot is emeltek a hegy legmagasabb pontjára, 639 méter magasra. Ha átutazunk a Duna másik oldalára, egy idilli környezetben fekvő, kavicsos szabadstrandot találunk Zebegényben.
Csodaszép magyar panorámák

Kékes

Legmagasabb hegységünk legmagasabb csúcsát 1014 méteren találjuk, menjünk fel a kilátóként funkcionáló TV toronyba, és szívjuk magunkba a Kékes kristálytiszta levegőjét, miközben élvezzük a gyönyörű panorámát az ország legmagasabb pontjáról. A hozzá legközelebb eső fürdőben, a Mátra kapujának is nevezett Gyöngyös városában lévő Dr. Csépe György Uszoda és Termálstrand jakuzzijában biztos jól esik egy kis lazítás a hosszú túra után.
Csodaszép magyar panorámák

János-hegy, Erzsébet-kilátó

A főváros legmagasabb pontját, az 527 méteren fekvő kilátót ismerik Erzsébet, de János-hegyi kilátónak is. Meseszép 360 fokos panoráma nyílik innen a Budai-hegységre, és a Dunára egyaránt. A 4 teraszos neoromán stílusú 23 méter magas épület díjmentesen látogatható. Pihenésképp irány a pár km-re fekvő Margit-szigeti Palatinus fürdő!
Csodaszép magyar panorámák

Badacsony, Kisfaludy-kilátó

A Balaton egyik legszebb panorámája kétségtelen az északi parton fekvő, 18 méter magas badacsonyi Kisfaludy-kilátóból nyílik, amit 1960 körül építettek, de 2012 óta teljesen felújított állapotban várja a turistákat. Mielőtt felérnénk a kilátóba, nem hagyhatjuk ki a szerelmesek forrását sem. Ha már nagyon melegünk van, csak lesétálunk a partra, és a füves, homokos, gyerekbarát strandon csobbanhatunk.
Csodaszép magyar panorámák

Írott-kő

Nyugat-Magyarország legmagasabb pontjáról, a 883 méter magas Írott-kőből tiszta idő esetén ellátni a Fertő-tóig, a Balatonig és az osztrák Schneeberg-Rax csúcsokig is. Érdekessége a 2010-ben felújított kilátónak, hogy bejárata már az osztrák oldalhoz tartozik. Nem messze, Bükfürdőn pedig egy 14 hektáros vízi paradicsomban pihenhetjük ki a hegymászás fáradalmait.
Csodaszép magyar panorámák

Balatonboglár, Gömb-kilátó

165 méteres magasságban emelkedik ki az egyik legkülönlegesebb magyar kilátó, a balatonboglári ufó, melyet évente több tízezren látogatnak. Magyar tengerre néző panorámája leírhatatlan, ahogy a vasszerkezet elemei között kitekintünk. Már fentről is láthatóvá válnak a város különböző strandjai, köztük az ingyenesen használható Jókai sétány is, mely fokozatosan mélyülő vízpartjával a gyerekek kedvence lesz.
Csodaszép magyar panorámák

Fonyód

A fonyódi Várhegy kilátó 231 méteres magasságban egy Árpád kori földvár maradványaira épült 2011-ben. A kilátóból látható a Balaton teljes nyugati és középső medencéje, még a Tihanyi-félszigeten túl is ellátni. Az első szintre korlátlifttel juthatnak föl a mozgásukban korlátozottak: így valóban mindenki tudja élvezni a látványt. A város Panoráma strandján vízibiciklit bérelve másik szemszögből is megtekinthető a kilátó.
Csodaszép magyar panorámák

Balatongyörök, Szépkilátó

Badacsonyra a legszebb kilátást a balatongyöröki Szépkilátó adja, amit a Nyugat-Balaton kapujának is hívnak. 2009-ben újították fel a Római-forrást, így ezt is érdemes megnézni, ha erre járunk. A szabadon látogatható kilátópont közelében parkolót, piknik asztalokat, büféket és illemhelyeket is találunk. De ha inkább a vízből szemlélnénk a festői tájat, akkor válasszuk a városi strandot, ahol még csúszdát is találunk.
Csodaszép magyar panorámák

Képek forrása: hajozas.hu (nyitókép, 8. kép), ng.hu (2. kép), ermeszetjaro.hu – Gulyás Attila (3. kép), Normafa Park (4. kép), welovebalaton.hu (5. kép), eletrevalok.hu (6. kép), vitorlazas.hu (7. kép), femina.hu (9. kép)
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...