Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Palatinus Gyógy-, Strand- és Hullámfürdő
Nyitva van

Beutaló kérhető ide
Élményfürdő, Gyógyfürdő, Strandfürdő, Termálfürdő, Uszoda, Műemlékfürdő
Árak és információkA margitszigeti Palatinus Gyógy-, Strand- és Hullámfürdő volt Budapesten az első fürdő, amely a szabadban való strandolást lehetővé tette.

Fürdőtörténet

Az 1919 óta üzemelő, de véglegesen 1921-ben megnyitott strand három medencével és egy dunai úgynevezett kosaras uszodával rendelkezett. A nagymedence több mint 5000 m2-es vízfelületével Európa legnagyobb strandmedencéje volt.
A strand népszerűségét mutatja, hogy 1937-ben már bővíteni kellett. Ekkor épült a központi öltöző épület és a népszerű hullámmedence, melynek falát Bálint Endre festőművész szürrealista mozaikja díszíti, melynek megrendelését 1966-ban a medence átalakítása tette szükségessé.

Strand

2002-ben a strand medencéi a kor igényeinek megfelelően át lettek építve és vízforgató berendezésekkel lettek ellátva. A nagy medence három részre lett osztva: úszó, élmény és strandmedencére úgy, hogy az egybefüggő vízfelület hatását meg kellett őrizni, mivel a strand műemléki védettség alatt áll. Az élménymedencébe sodrófolyosó, buzgár, vízsugármasszázs, nyakzuhany és látvány szökőkutak lettek beépítve. A strandon 2013-ban felújították a termálmedencét és új óriáscsúszdákat építettek. A bátrabbak akár versenyeket is rendezhetnek az időmérő órák segítségével. Multimédiás csúszda is várja a fürdőzőket, így csúszás közben zenét hallgathatunk és fényjátékban gyönyörködhetünk.

Beltéri medencék

2017-ben téliesítették a strandot, így egész évben nyitva tartó fürdővé vált, amelyben 4 új beltéri medencét lehet igénybe venni. Az alagsorban kialakításra került egy wellnessrészleg, ahol egy 100 négyzetméteres, élményelemekkel felszerelt gyógyvizes medence, egy 60 négyzetméteres gyerekmedence, hideg és meleg vizes merülőmedence, szaunák (gőzkamra, geotermikus és finn szauna) kaptak helyet. A nyári szezonon kívül a beltéri medencék és 2 kültéri medence (egy úszómedence és egy termálmedence) üzemel.  
2018-tól egy csaknem 1.000 nm-es új játszótér várja a gyermekeket családias környezetben. Három korcsoportra külön kialakított játék blokkokkal, játszóvárral. Újdonságként idén már egy vizes terepasztal is várja majd a kicsiket. Kialakításra került továbbá egy gumi burkolatos lábtenisz pálya és a kültéri fitness park területe is megújult.
A medencék vízellátását a Margitsziget fúrt termál kútjai biztosítják.

 

Nézzen körül a Palatinuson!

Mozgassa a képeket az egérrel (mobilon az ujjával).

 

A strandmedencék 360 fokos képe:
 

Tekintse meg a beltéri élményelemekkel felszerelt gyógyvizes medencét és a gyerekmedencét is! 

Nézze meg a Palatinusról készült videókat is!A strand csúszdái: 

Hova kiránduljunk a környéken?

A Margitszigeten található fürdő mellett számtalan látnivaló és kirándulási lehetőség van. Csodáljuk meg a sziget Japán kertjét, víztornyát, vadasparkját, zenélő kútját, vagy akár a szigetet is körbefuthatjuk. A Parlamentet, és a budai Vár sincs nagyon messze. A közelben találjuk még a Gül baba türbéjét, ahonnan fantasztikus kilátás nyílik a Dunára és a Margit-szigetre. Magyarország legnagyobb vízalatti barlangja, a Molnár János-barlang is erre található. Fedezzük fel a Margitszigetet, a József-hegyi kilátót vagy a Szemlő-hegyi barlangot. A város látnivalót és programjait itt találjuk. 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a Palatinus Gyógy-, Strand- és Hullámfürdő aktualitásairól (pl. árváltozás, akciók, programok) Kattintson az alábbi gombra...

Szállások a fürdő közelében