Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók Hajdúszoboszló ősszel is...Hajdúszoboszló ősszel is...

Európa legszebb tóparti városkái

2019. 07. 19. 19:19
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs
Utazzunk akár a közeli szlovén hegyek közé, vagy az olasz Comói-tó és Garda-tó partjára, vagy Freddie Mercury kedvenc svájci városkájába, mindenütt varázslatos tóparti helyszíneket találunk, melyek kitűnő nyaralási helyszínek is.

Bled

Közép-Európa egyik legszebb gleccsertava a Bledi-tó, legmélyebb pontja a 30 métert is eléri. A tó közepén található kis szigetre épült a szerencsehozó templom, ahova 99 lépcsőt megmászva juthatunk el, és ha már ott vagyunk, meg kell kongatnunk a kívánságot teljesítő harangot is. Ha visszahajóztunk a partra, nem hagyhatjuk el a helyet anélkül, hogy ne kóstoltuk volna a híres bledi krémes sütit.
Európa legszebb tóparti városkái

Lindau

A Bodeni-tó Ausztria, Németország és Svájc határán az Alpok északi lábánál fekszik, ennek egyik festői szépségű német városa Lindau, a történelmi óvárosa pedig egy 68 hektáros part menti szigeten fekszik, ami a Vatikán területének másfélszerese. A város jelképe az 1856-ban épült világítótorony, de érdemes megcsodálni még a gótikus stílusban épült Városházát, vagy a sziget sétálóutcáját, a Maximilienstraßet.
Európa legszebb tóparti városkái

Orta San Giulio

Olaszország Piemont régiójának egyik romantikus tóparti települése Orta San Giulio, ahol szűk macskaköves utcák, apró galériák, pici boltok ejtenek ámulatba minket, ha ide utazunk. Nevezhetjük akár a béke és a nyugalom szigetének is, főleg azért, mert nincs autós közlekedése. Áthajózhatunk a település kis szigetére, melyet fél óra alatt körbe is járhatunk. A tó partján elegáns villák, csodás panorámájú nyaralók sorakoznak.
Európa legszebb tóparti városkái

Saló

A Garda-tó egyik legszebb települése a középkori hangulatot árasztó Saló, ahol az ország egyik leghosszabb sétányán sétálhatunk végig a tó mentén. A parton nincs gépjárműforgalom, a mintegy 3 km-es sétány mellett kávéházak, pizzériák, éttermek, szállodák sorakoznak. Ha valaki csendesebb, nyugodtabb pihenésre vágyik, szeretné elkerülni a déli part mindig turistákkal teli nyüzsgő városait, ide kell utaznia.
Európa legszebb tóparti városkái

Annecy

Az Alpok gyöngyszeme a mesebeli francia Annecy városa, amit egy nap alatt bejárhatunk, vagy körbebiciklizhetünk, ha megéheztünk, akkor pedig kiülhetünk a csatornák feletti teraszok valamelyikére. Hajózhatunk Európa egyik legtisztább taván, megcsodálhatjuk azt a kastélyt, amelyről Walt Disney Csipkerózsika várát mintázta. Sétáljunk végig a szerelmesek hídján, és érezzük magunkat úgy, mintha Velencében lennénk, ugyanis tiszta vizű csatornái körbeszelik az óvárost.
Európa legszebb tóparti városkái

Montreux

A Genfi-tó partján, ezer méteres hegyek lábánál találjuk a jazz fesztiváljáról híres svájci Montreux városát, amit a svájci Riviérának is neveznek. A jazzen kívül híres még a Freddie Mercury emlékfesztivál. Hegyi vasúton felmehetünk a 2045 m magasan fekvő Rochers-de-Naye csúcsra. A Chillon kastélyt a 12. században építették, börtönei, vendégtermei, belsőudvarai mind régi szépségükben tündökölnek.
Európa legszebb tóparti városkái

Ohrid

Az Ohridi-tó, Délnyugat-Macedónia és Albánia keleti része között helyezkedik el, Európa egyik legrégebbi tava és a Balkán-félsziget legmélyebb tava. A tó a Világörökségi helyszínek egyike, ennek egyik legszebb városkája a képeslapra illő Ohrid. A bizánci stílus gyöngyszeme, egykor a bolgár birodalom fővárosa is volt. Sétáljunk végig macskaköves utcáin, fedezzük fel bizánci templomait. Az Észak-Macedón város egyik jelképe a 10. században épített fellegvár és a Szent Jovan-templom, strandjain kipróbálhatjuk a vízi sportok bármelyikét.
Európa legszebb tóparti városkái

Hévíz

Magyarország egyik legnépszerűbb fürdővárosa Hévíz, tófürdője a világ legnagyobb biológiailag is aktív, természetes termáltava. Gyógyító vize és gyógykúrái miatt számtalan országból érkeznek ide a gyógyulni vágyók. Sétálóutcáján igazán hangulatos végighaladni, de bepillanthatunk az előkelő villák udvarára, megkóstolhatjuk a térség legfinomabb borait, fogásait és süteményeit a helyi vendéglátóhelyeken, de érdemes felkeresni a hatalmas piacot is, a tófürdőtől néhány perc sétára. Ha mindez nem lenne elég, nyári időszakban szinte nincs olyan hétvége, hogy ne lenne valamilyen fesztivál Hévízen.
Európa legszebb tóparti városkái

Bellagio

Az Alpok vonulatai alatt húzódó Comói-tó színes, és pezsgő olasz kisvárosa Bellagio. A picike óvárosa meredek, kavicsokkal burkolt, lépcsős utcácskákkal nyúlik fel a hegyoldalba - a város felett szebbnél szebb kertekben pompáznak diszkrét paloták, melyek teraszáról egész évben a gyönyörű tó látványában gyönyörködhetünk. A félszigeten fekvő városkát egy Y-alakú tó tükre két oldalról is körülöleli.
Európa legszebb tóparti városkái
Nyitókép: Montreux
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Őszi wellness akciók!

Pihenésre vágyik? Pezsdítse fel őszi napjait, fedezze fel az ezerféle színbe öltözött tájat, és élvezze a wellness szállodák kényeztető szolgáltatásait! Válogasson a legjobb ajánlatok között!Megnézem
Ha van véleménye, kérdése a cikkel kapcsolatban, szóljon hozzá a Facebookon. Kattintson ide