Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Ha ősz, akkor az úti cél Bécs

2023. 10. 13. 08:00
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs
Rettegés és élőhalottak a Práterben, Borkóstolós Dunára néző szőlőültetvényeken, katonai díszszemle a Városháza előtt, vagy egy kellemes séta a Schönbrunni-kastély világörökségi parkjában. Rengeteg élmény vár ránk, ha ősszel Bécset választjuk úti célul.

Sétáljunk világörökségi kastélyparkokban

Amikor elkezdik a fák hullatni a színes faleveleket, és minden sárga- narancssárga- piros színekben pompázik, akkor kötelező Bécs legszebb parkjait meglátogatnunk. Választhatjuk a Stadtparkot, az Augartent, a Schönbrunni kastély meseszép parkját, vagy a Belvedere Palota botanikus kertjét. A Schönbrunni-kastélyban sétáljunk Európa legnagyobb, 1882-ben épített Pálmaházához, a labirintushoz, a Japán-kerthez vagy a dombháton álló Gloriette-hez, ahol nagyszerű kilátás mellett élvezhetjük a felszolgált ízletes bécsi kávét. A Mária Terézia által 1754-ben alapított Belvedere botanikus kertjében hazai és egzotikus növények várják a látogatót. Tíz hektárnyi területen hat kontinens 11.000 növényfajtáját termesztik és mutatják be. De a legjobb döntés mégis az, ha kiutazunk a város nyugati felére, ahol Bécs legszebb erdeiben több mint 2000 növényfajt, és 150 madárfajt fedezhetünk fel.
 Ha ősz, akkor az úti cél Bécs

Rossz idő esetén irány a múzeum

Akkor sem kell megijednünk, ha hirtelen leszakad az ég a városban, mert számos világhírű múzeumba menekülhetünk be. A barokk Belvedere-kastély Ausztria egyik legértékesebb műgyűjteményének nyújt otthont, a Szépművészeti Múzeumban a Habsburgok egykori kincses- és csodakamráinak ritkaságait őrzik, az Albertina a világ legnagyobb és legértékesebb grafikai gyűjteményeinek egyikével rendelkezik. A Múzeumi negyedben a Leopold Múzeum az osztrák modernizmus sok száz mesterművét mutatja be decembertől, de érdemes még a Modern Művészeti Múzeumba is betekinteni, melynek középpontjában a XX. és XXI. század művészete áll.
 Ha ősz, akkor az úti cél Bécs

Kóstoljuk meg a helyi borokat

Fedezzük fel Bécs legtermékenyebb szőlőültetvényeit, és kóstoljuk meg legfinomabb borait Kahlenberg, Nussberg, Bisamberg, és Mauer pincészeteiben, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a Dunára és a bécsi erdőségekre is. Bécsben 700 hektár szőlőültetvényt találunk. A városszéli „Heurige” kiskocsmákban pedig a saját termelésű borokat élvezhetjük.
 Ha ősz, akkor az úti cél Bécs

Halloween ünnep a Práterben

Márciustól október végéig élvezhetjük a bécsi Práter vendégszeretetét, Bécs egyik leghíresebb jelképe egy olyan modern vidámpark, ahol több mint 250 attrakció gondoskodik a megfelelő adrenalin löketről. Halloween közeledtével a legijesztőbb dolog kétségtelen a The Clown nevű virtuális valóság vasút, ahol virtuális valóság szemüveg segítségével félelmetes „szórakoztató élményekben” lelhetjük örömünket. A zombi világban életre kelnek az élőhalottak, a Hotel Psycho szellemvasúton pedig csak a legbátrabbak induljanak el. Halloween ünnepén mindenki felveszi félelmetes jelmezét, és kiélvezi a Práter utolsó napjait.
 Ha ősz, akkor az úti cél Bécs

Október 26., nemzeti ünnep

1955. október 26-án hirdette ki a bécsi parlament az Ausztria örökös semlegességéről szóló nyilatkozatot. Ezen a napon az egész országban ingyenes programokon szórakozhatnak az ide látogatók, a legtöbb múzeumba is díjtalan vagy kedvezményes a belépés. Ausztria nemzeti ünnepe alkalmából ingyen látogatható a parlament, kinyitja kapuit a Ballhausplatzon lévő elnöki palota, a kancellária, valamint több minisztérium is. Katonai díszszemlét is tartanak, helikoptereket, harcászati járműveket nézhetünk közelről, érdekes programokkal fűszerezve.
 Ha ősz, akkor az úti cél Bécs
Képek forrása: pinterest.com (nyitókép), travelphotodiscovery.com, fotós: Noel Morata (2. kép), leopoldmuseum.org (3. kép), themeparkreview.com (4. kép), heimo.photoshelter.com (5. kép)
Fürdőajánló
Therme Wien

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...