Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók Hajdúszoboszló ősszel is...Hajdúszoboszló ősszel is...

Magyarország gyönyörű kastélyai

2018. 08. 05. 20:20
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs
Annyi gyönyörű kastélyt találhatunk az országban, hogy úgy éreztük, erre nem volt elegendő egyetlen gyűjtemény, ezért most még több festői helyszínen épült romantikus rezidenciát hoztunk.

Wenckheim-kastély, Szabadkígyós

Békés megye egyik legcsodásabb neoreneszánsz kastélya, a 19. században Ybl Miklós tervei alapján készült Wenckheim-rezidencia, valamint impozáns, 23 hektárnyi kastélyparkja. A kastély különlegessége, hogy annyi ablaka van, ahány nap van egy évben, annyi szobája, ahány hét, és annyi bejárata, ahány évszak.
Magyarország gyönyörű kastélyai

L’Huillier–Coburg-kastély, Edelény

Az ország 7. legnagyobbjának számít a 18. században épített edelényi barokk kastély, mely meglehetősen szokatlan kialakítású, hiszen a hagyományos "U" alak itt nem az előkertet fogja közre, hanem hátrafelé néz. L’Huillier egyike volt azoknak a császári tiszteknek, akikkel az ifjú II. Rákóczi Ferenc jó kapcsolatot tartott fenn.
Magyarország gyönyörű kastélyai

Grassalkovich-kastély, Gödöllő

A gödöllői Grassalkovich országunk egyik legnagyobb barokk kastélya, 1740 körül építették a XVIII. század egyik legtekintélyesebb magyar főura, Grassalkovich I. Antal gróf megrendelésére, ma már főként múzeumként és meseszép rendezvényhelyszínként üzemel. Angolparkja ingyenesen látogatható.
Magyarország gyönyörű kastélyai

Brunszvik-kastély, Martonvásár

Fejér megye barokk és neogót stílusban épült kastélya a Brunszvik, amit pontosan Martonvásáron találunk, a 18. század második felében épült. Ma Beethoven emlékmúzeum működik falain belül és megtaláljuk szobrát a 70 hektáros angolparkban is, mert a német zeneszerző volt a Brunszvik-lányok zongoratanára.
Magyarország gyönyörű kastélyai

Széll-kastély, Rátót

Vas megyében, Rátóton épült Hauszmann Alajos tervei alapján a 19. században, melynek tulajdonosa az egykori miniszterelnök, Széll Kálmán volt. Működött benne kultúrház is, iskola is, de 2003 óta teljesen átalakították, és klinika-hotelként funkcionál. Gyakran megfordult itt Deák Ferenc is, aki a hagyomány szerint 13 fát ültetett az aradi vértanúk emlékére.
Magyarország gyönyörű kastélyai

Luby-kastély, Nagyar

A Rózsák Kastélyának is becézik az ország keleti csücskében, Nagyaron található Luby-kastélyt, melyet Luby Géza építtetett menyasszonyának, 1879-ben. 2013 óta interaktív múzeum működik benne, a feladatok révén időutazást tehetünk nemzetünk és a szatmári régió történelmi, irodalmi és művészeti múltjában. Az országban egyedülálló rózsaligetet is érdemes körüljárni a kastély körül.
Magyarország gyönyörű kastélyai

Károlyi-kastély, Füzérradvány

Neoreneszánsz-romantikus stílusban épült az olasz reneszánsz alkotásokkal díszített Károlyi-kastély, a Zemplén legszebb kastélya. 8 termét látogatni is lehet, többek között a könyvtárszobát, a grófi szalont és az ebédlőt. Angolparkja mesés, ezért is nyilvánították természetvédelmi területté.
Magyarország gyönyörű kastélyai

Száraz-Rudnyánszky kastély, Nagytétény

A volt Rudnyánszky-kastély az egyik legismertebb magyar barokk műemlék, a 2. világháború után a Földművelődésügyi Minisztérium 1948-ban adta át a kastélyt múzeumi célokra. Termeiben megtekinthető az Iparművészeti Múzeum állandó bútortörténeti kiállítása, mely a bútorművesség kézműves korszakát mutatja be a 14. századtól a 19. századig.
Magyarország gyönyörű kastélyai

Törley-kastély, Budafok

Budafokon építették meg a híres magyar pezsgőgyáros, Törley József neogótikus kastélyát a 19. század végén. A második világháborút követően államosították, manapság pedig az Országos Frédéric Joliot-Curie Sugárbiológiai és Sugáregészségügyi Kutató Intézet épülete, területére sajnos csak engedéllyel lehet belépni.
Magyarország gyönyörű kastélyai

Schossberger-kastély, Tura

Várkastélyként, nyaralóként használta Schossberger Zsigmond a mesebeli neoreneszánsz palotát, mely Pest megye keleti végében kapott helyet, Turán. Német és szovjet katonák használták főhadiszállásnak, 2005-ben elkezdték a felújítást, azóta népszerű filmforgatási helyszín vált belőle, a Holdhercegnő több jelenetét is itt forgatták.
Magyarország gyönyörű kastélyai

Képek forrása: kitervezte.hu (nyitókép) hegyenvolgyon-hajni.blogspot.com (2. kép), pinterest.ph (3. kép), jegy.hu/venue (4. kép), wikipedia.org (5. kép), agoda.com (6. kép), kirandulastervezo.hu (7. , 8. kép), budapest.varosom.hu (9. kép), 22.kerulet.ittlakunk.hu (10. kép), indafoto.hu/king55 (11. kép)
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Őszi wellness akciók!

Pihenésre vágyik? Pezsdítse fel őszi napjait, fedezze fel az ezerféle színbe öltözött tájat, és élvezze a wellness szállodák kényeztető szolgáltatásait! Válogasson a legjobb ajánlatok között!Megnézem