Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

A 7 legszebb magyar kastély

2021. 07. 21. 19:15
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs
A legmutatósabb hazai kastélyok ideális úti célok egy-egy kellemes őszi kiránduláshoz. Ráadásul a legtöbbjük közelében remek termálfürdőt is találni. Lássuk, merre induljunk!

1. Nádasdy-kastély, Nádasdladány

A nádasdladányi fehér kastélyt a 19. század második felében épült gótikus stílusban, és a második világháborúig a Nádasdy-család székhelye volt. Ma már a magyar állam tulajdonában áll. Angol parkja 20 hektáron terül el, itt növényritkaságokkal találkozhatunk, belső szobáiban pedig a kor mestereinek keze munkáiban gyönyörködhetünk.  
A 7 legszebb magyar kastély

2. Bory-vár, Székesfehérvár

Az örök szerelem jelképeként építette Bory Jenő a gyönyörű székesfehérvári Bory-várat 36 éven át, amivel a Guiness rekordok könyvébe is bekerült. Az Öreghegy városrészben található 30 méter magas, betonból készült vár múzeumként látogatható. Százoszlopos elegáns, franciás udvarában a magyar történelem nagy alakjai tűnnek fel. Ha megfáradtunk a 2-3 órás sétálásban, akkor látogassuk meg a városban az egész évben nyitva tartó szecessziós stílusú Árpád fürdőt.
A 7 legszebb magyar kastély

3. Grassalkovich-kastély, Hatvan

A 18. században, barokk stílusban épült Hatvanban a Grassalkovich-kastély, a város legrégibb épülete. A hatvani vár romjait is felhasználták az építés során. Homlokzata 62 méter hosszú, a bejárat fölött a család címerét is megtaláljuk. Ha már a városban járunk, érdemes kipróbálunk a parkos környezetben fekvő termálvizes strandfürdőt a nyári szezonban.
A 7 legszebb magyar kastély

4. De La Motte-Kastély, Noszvaj

A Bükk-hegység vonulatai között találjuk a 18. században, barokk stílusban épült De La Motte-kastélyt Noszvajon. 1798-ban egy unikornist is helyeztek a hatalmas, növényritkaságokkal teli angolparkba. Díszterme, szalonjai, madaras szobája, téli kertje mind különlegesek, mindenképpen érdemes eltölteni egy délelőttöt a kastélyban, aztán a 10 km-re fekvő Eger városában csobbanni Magyarország egyik legszebb fürdőhelyén, az Egri Termálfürdőben.
A 7 legszebb magyar kastély

5. Esterházy-kastély, Fertőd

A 18. században, Fertőd városában épült a gyönyörű Esterházy-kastély, mely francia parkjával, impozáns épületegyüttesével kötelező magyar látnivaló. A kastély a város fő nevezetessége, ami máig az Esterházy-család birtokában áll. Évente több százezer turista látogatja, alkalmanként komolyzenei koncerteket is tartanak itt. A 126 szobája rokokó stílusú, francia kertje pedig gyönyörűen karbantartott. A várostól nem messze található a 14 hektáron elterülő Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum, mely 33 medencével várja vendégeket. 
A 7 legszebb magyar kastély

Andrássy-kastély, Tiszadob

Romantikus, neogót stílusban, festői környezetben, Erzsébet magyar királyné tiszteletére építették a 19. században Tiszadobon az Andrássy-kastélyt, francia középkori lovagi várkastély mintájára. Az Osztrák-Magyar Monarchia első külügyminisztere, Andrássy Gyula építtette a Tisza partjához közel. A második világháború után gyerekotthont alakítottak ki benne. Az épület érdekessége: az évszakok számának megfelelően 4 bejárata, a hónapok számának megfelelően 12 tornya, a hetek számának megfelelően 52 szobája és a 365 napnak megfelelően 365 ablakszeme van. A kastélyhoz legközelebb Tiszaújvárosban pihentethetünk fürdőben a kirándulás után.
A 7 legszebb magyar kastély

Festetics-kastély, Keszthely

Keszthely kiemelkedő műemlékének számít az ország negyedik legnagyobb kastélya, a barokk Festetics-kastély, amit 135 éven át építettek. Manapság kulturális események zajlanak itt, és önálló színházzal is rendelkezik. A kastélymúzeum részét képezi még a Helikon Könyvtár is, 80 ezer kötetes gyűjteményét a Festetics család hozta létre. A könyvek között több régi enciklopédia és régi nyomat található. Ez Európa legnagyobb épen maradt főúri könyvtára. Gyönyörűen karbantartott és rendezett parkja 42 hektáros, legidősebb fája már 400 éves. Keszthelytől nem kell messze utaznunk ahhoz, hogy kipróbáljuk az ország egyik leghíresebb termálfürdőjét Zalakaroson, Európában is egyedülálló gyógyvize miatt a legjelentősebbek egyike.
A 7 legszebb magyar kastély
Képek forrása: utazom.com (2.), 24.hu (4.), indafoto.hu/bela (5.), ilovetisza.hu (7.),

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...


Hévízi wellness -30%!

Jöjjön júniusban most 30% kedvezménnyel Hévízre a Hotel Európa Fit****superior szállodába, ahol az extra kedvezményes árak mellett 8 beltéri és kültéri úszó-, élmény- és gyógymedence, kétszintes szaunavilág, félpanziós ellátás, változatos programkínálat várja Önt. Ne maradjon le erről az ajánlatról, amely a tökéletes pihenést kínálja most különleges áron! Az ajánlat visszavonásig érvényes.Megnézem