Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Top 7 luxusmedence a világ körül

2024. 02. 09. 08:00
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs
Van olyan, amelyik 8 hektár, és van, amelyiket 200 méter magasan építették meg: a világ leghosszabb, legnagyobb, legmagasabban épült, legszebb panorámájú medencéit sorra venni évszaktól függetlenül, akár télen is jó móka. Dőljön hátra és álmodozzon velünk a nyárról!
Alig van olyan szálloda 2 csillag felett, aminek ne lenne egy egyedi kialakítású wellness-részlege, különleges alakú medencéje, pazar látvánnyal, kilátással. A következő medencék azonban magasan kiemelkednek a többi közül. Indulhat az utazás a legkülönlegesebb, extravagáns medencék világába?

Viceroy Bali, Indonézia

Az 5 csillagos Viceroy Bali egy folyógerinc felett helyezkedik el, privát medencéje a Petanu Riverre, főmedencéje a pedig a dzsungelre néz. Mindkettőből lélegzetelállító látvány tárul a szerencsés fürdőzők szeme elé. Ezt a helyet a Fejedelmek völgyének is nevezik, mert régen a balinéz királyok is itt éltek.
Top 7 luxusmedence a világ körül
Viceroy Bali

Grace Santorini, Görögország

A Grace Santorini egy hangulatos szálloda Santorini városában, Görögországban, a világhírű Caldera felett. A szálloda végtelenített medencéjéből felejthetetlen kilátásban és naplementékben gyönyörködhetnek a vendégek.
Top 7 luxusmedence a világ körül
Grace Santorini

Marina Bay Sands, Szingapúr

A 2010-ben nyílt luxusszálloda Ázsia egyértelműen piacvezető pihenő- és szórakoztatócentruma, egyben a világ legdrágább szállodája. A 150 méter hosszú medencéje 200 méter magasan helyezkedik el és olyan illúziót kelt, mintha a horizontig érne. Ilyen medencéket főleg olyan helyszíneken építenek, ahol a medence egy másik víztükörrel, tengerrel, tóval érintkezik. Ez a medence azért is különleges, mert háromszor akkora, mint egy olimpiai úszómedence.
Top 7 luxusmedence a világ körül
Marina Bay Sands

Cambrian Hotel, Svájc

Az Adelboden központjában található szálloda panorámás kilátást nyújt a svájci Alpokra. A teraszon, a masszázsfúvókkal ellátott hidroterápiás meleg pezsgőfürdőben ücsörögve ki kívánhatna ennél jobbat? A svájci hotel különlegessége szerepelt a Times magazin 10 legszebb kültéri medencéinek listáján, és a Sonntagszeitung beválogatta a 20 legszebb svájci wellness-szálloda közé, ezen felül még a Tripadvisor szerint is egyike föld 10 legcsodálatosabb medencéinek.
Top 7 luxusmedence a világ körül
Marina Bay Sands

San Alfonso del Mar, Chile

San Alfonso del Mar egy privát üdülőhely Chile területén. A világ legnagyobb medencéje is itt található, ami 1 km hosszú, és 8 hektárra terjed ki. 250 millió liter szűrt tengervízzel van feltöltve. A legmélyebb pontja 3,5 m. Vízellátásét szűrés után közvetlenül a Csendes-óceánból oldják meg. Az éves karbantartásra több mint 4 millió dollárt költenek. A műholdképről is nagyon szépen lehet látni.
Már külön cikket is szenteltünk neki.
San Alfonso del Mar

Hotel Caruso Belvedere, Olaszország

Az Amalfi-tenger felett terül el az egyszerre mediterrán és kissé ókori hangulatú Hotel Caruso Belvedere és végtelenített medencéje. Különleges élményben lehet része annak, aki itt kezdi a napot egy kis úszással, majd itt fejezi be a naplemente mellett egy kis vacsorával a parton.
Top 7 luxusmedence a világ körül
Hotel Caruso Belvedere

Intercontinental Dubai, Dubaj

A dubaji szálloda 4. emeletén található 25 méteres üvegfalú medence nagyon extravagáns, hatalmas élmény annak, aki nem szenved tériszonytól.
Top 7 luxusmedence a világ körül
Intercontinental Dubai
Képek forrása: thecambrianadelboden.com (1, 5); viceroybali.com (2); santorinigrace.com (3); businessinsider.com (4), travelandleisure.com (7); ihg.com (8);

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...