Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók Őszi napok fürdőinkbenŐszi napok fürdőinkben Gyermekbarát ajánlatokGyermekbarát ajánlatok Karácsonyi ajánlatokKarácsonyi ajánlatok További ajánlatok

Városnézés fürdőzéssel – 5 kiváló hétvégi úti cél a szomszédból

2017. 10. 27. 19:40
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs
A hosszú hétvégéket, ünnepnapokat vagy akár az őszi szünetet a télre váró évszakban is bűn otthon ülve tölteni. Ha adódik egymás után két vagy három szabadnap, érdemes útra kelni és felkeresni a környező országok turisztikai célpontjainak egyikét, és hogy a hideg se legyen zavaró, válasszunk olyat, ahol a kellemes városnézés után elmerülhetünk a helyi termálfürdő medencéjében!

Bécs és a Therme Wien

A magyarok körében talán a legkedveltebb úti cél a vonattal is könnyen megközelíthető osztrák főváros. Bécs különleges hangulatát pezsgő művészi és kulturális élete mellett nagy múltú kávéházainak, városszéli borkiméréseinek, gyönyörű templomainak és tarka-barka piacainak, bevásárló utcáinak is köszönheti. A város egyik nevezetessége a Királyi Kápolna, a festészet iránt rajongóknak kihagyhatatlan a Szépművészeti Múzeum, de érdemes felkeresni Mária Terézia egykori otthonát, a barokk Schönbrunn kastélyt is, ahol Mozart élete első koncertjét játszotta. A városnézés végén vagy másnapján ajánlott program Bécs legszebb és legnagyobb fürdőjének a Therme Wiennek a meglátogatása, amelyet számos nemzetközi díjjal kitüntették, és a legjobban értékelt fürdők között szerepel a közösségi utazási portálokon is. A fürdő nemcsak monumentális tere és szolgáltatásai, hanem modern, ízléses építészeti megoldásai miatt is igazán figyelemre méltó. Az épület egyes területei úgy helyezkednek el, mint a kövek egy patakmederben. Így a vendégek, céljaiktól függően a patakocskát és annak leágazásait követve juthatnak el a medencékhez és a szolgáltatásokhoz.
Városnézés fürdőzéssel – 5 kiváló hétvégi úti cél a szomszédból

Salzburg és az Aqua Salza

Bécs mellett sokunk kedvenc úti célja a hétvégi kiruccanáshoz remek választásnak bizonyuló Salzburg. Mozart és az Ünnepi Játékok városának is nevezett település barokk óvárosát 1997-ben nyilvánította az UNESCO a világörökség részévé. Ebben a különleges, építészeti kincsekben gazdag mesevilágban szűk utcák, kisebb-nagyobb templomok és paloták várják az idelátogatókat. A fenséges parkjaikról is ismert Mirabell- és Hellbrunni kastély, a salzburgi dóm és a város fölött trónoló középkori erődítmény, a Festung Hohensalzburg csak néhány kiragadott példa Salzburg legszebb látnivalói közül. Az ide érkezők mindenképpen keressék fel a keskeny, középkori hangulatú Mozart szülőházat, kóstolják meg a helyi édességeket és ha alkalmuk nyílik rá, üljenek be egy koncertre. A városnézés után megér 30 percnyi autózást Golling városa, ahol a csodálatos Aqua Salza fürdő medencéiben, szaunábain pihenhetjük ki a fáradalmainkat.
Városnézés fürdőzéssel – 5 kiváló hétvégi úti cél a szomszédból

Prága és Karlovy Vary

Prága az egyik legszebb és leginkább nyüzsgő város Közép-Európában. Főtere talán az egyik legismertebb látnivaló, mely népszerű találkozóhely és programhelyszín egyszerre. A Régi Városháza díszes gótikus csillagászati órája zenés figurális játékával mindig sokakat gyűjt maga köré. A turisták kedvence a vár Díszudvarán tartott őrségváltás, napközben óránként, délben harsonaszó mellett. A gótikus Szent Vitus székesegyház a cseh királyok egykori koronázásának helyszíne, de itt nyugszik IV. Károly és I. Ferdinánd is. A várnegyed legkisebb, színes és pici házak sorából álló Arany utcájában egykor alkimisták kutatták az aranykészítés titkait. A 22-es számú házat egy ideig Franz Kafka lakta. Miután bejártuk a város hangulatos utcáit, megkóstoltuk a finom sört és a knédlit, irány Karolvy Vary! A város ismertségét és népszerűségét elsősorban a híres fürdőjének köszönheti, amelynek nagy része mind a mai napig megtartotta ódon, romantikus jellegét. Karlovy Vary leghíresebb fürdői az I. számú fürdő, vagy Császárfürdő, a III., és az V. számú fürdő. Az I. számú fürdő a Grand Hotel Pupp közelébe épült, ma kaszinó működik benne. A III. fürdő a folyó bal partján található, a Malomkút Kolonnád mellett, a koncerttermében hangversenyeket is tartanak.
Városnézés fürdőzéssel – 5 kiváló hétvégi úti cél a szomszédból

Nagyvárad és a Nymphaea fürdő

Nagyvárad Kolozsvár mellett az egyik legnépszerűbb erdélyi város. Főterének két legjelesebb épülete, a Városháza és a Sas-palota, ezek mellett az úgynevezett Moskovits-palota érdemel említést. A Szent László tértől a hídon keresztül a Bémer térre juthatunk. Ott alakul ki a város „kávéházi negyede”: ott kaptak helyet a Royal, az EMKE, a Pannónia továbbá az Elite kávéházak. A teret a Szigligeti Színház épülete, a váradi eklektikus építészet egyik gyöngyszeme zárja le. Történelmi hangulat és elegancia fogad minket, ha itt fogyasztjuk el délelőtti kávénkat. Összehozva a múltat a jelennel, csodás sétánkat egy modern, néhány éve nyílt fürdő komplexumban pihenhetjük ki. A Nymphaea fürdőben több beltéri medence, játékok és spa kezelések várnak. A különleges névválasztás nem véletlen, ugyanis Nagyvárad közelében őshonos növénynek számít a nílusi tündérrózsa, ami Európában igazi ritkaság, erről kapta a nevét a fürdő.
Városnézés fürdőzéssel – 5 kiváló hétvégi úti cél a szomszédból

Krakkó és a Park Wodny

A magyarok körében az egyik legkedveltebb úti cél az 5-6 órás autózással elérhető Krakkó. Lengyelország egykori fővárosát aligha lehet felfedezni néhány óra alatt, érdemes 1-2 éjszakára megszállni az ékszerdoboznak is beillő óváros környékén. A szinte érintetlennek tűnő történelmi utcácskák, a felemás tornyű Mária templom és a reneszánsz Posztócsarnok mellett a Wavel kiállításai is igazi ínyencséget jelentenek. Ha valaki szórakozásra és gasztronómiai élményekre vágyik az pedig ki ne hagyja a Kazimierz negyed szűk utcácskáit, ahol egymást érik a hangulatos vendéglátóhelyek. A rengeteg látványosság felkeresése után kellemes időtöltést ígér a Park Wodny élményfürdő, mely 2000-ben elnyerte a rangos „Construction of the Year” díjat. Európa egyik legnagyobb élményfürdője igazán közkedvelt hely, melynek sikeressége a látványosságokon kívül a kifogástalan tisztaságnak és magas színvonalú kiszolgálásnak köszönhető.
Városnézés fürdőzéssel – 5 kiváló hétvégi úti cél a szomszédból

Szóljon hozzá