Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

5 meditációs módszer, amihez nem kell ülve maradnunk

2016. 08. 28. 09:09
Forrás: nlcafe.hu
Wellness
Meditálni nem csak lótuszülésben, csukott szemekkel lehet. Sőt, aki igazán ráérzett a meditáció ízére, bárhol, bármikor el tud merülni benne. Érdemes gyakorolni, hiszen rengeteg jótékony hatással bír az egészségre is.
Vannak olyan mozgásformák, amelyek kifejezetten elősegítik az elme lecsendesítését és a koncentrációt.

Csikung

A csikung ősi kínai energiatorna és meditáció. Mentális, spirituális és fizikai tapasztalás, amiben áramló mozdulatok követik egymást, nagy hangsúlyt fektetve a légzésre.

Jóga

A jóga varázslatos hatásai az egész világon ismertek. Rengeteg változat közül választhatsz, attól függően, hogy a dinamikus vagy a nyugodt gyakorlást kedveljük. A fókusz és a relaxáció segít megnyugodni, miközben a testünk is formálódik, és hajlékonyabbak is leszünk.

Séta

Ha hiszi, ha nem, még az edzőtermi futópadon is lehetséges meditálni! Persze, a jó levegőn tett reggeli sétánál nincs jobb, de ha az idő vagy a hely nem teszi lehetővé, a futópad is tökéletes választás. A monoton mozgással könnyen áramlásérzetet hozhatunk létre.

Tajcsi

A tajcsi a csikung harcművészetté formált változata. A ritmikus, könnyed mozdulatokkal könnyen lecsillapítható az elme, és a testünknek is jót tesz.

Kirándulás

A természet csendjében tett túrák nyugtató hatását nem kell magyarázni. A friss levegő, a mozgás és a csend igazi energiabombaként töltik fel a lelket.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Soproni feltöltődés

Tökéletes kikapcsolódásra vágyik? Irány Sopron, a hűség városa és a város legnagyobb szállodája az Alpok lábánál! A Hotel Szieszta felhőtlen pihenést és kikapcsolódást biztosít nyugodt erdei környezetben, svédasztalos reggelivel és vacsorával, illetve a szálloda wellness szigetének használatával. Megnézem