Aktuális akciók
Karácsonyi ajándéktippekKarácsonyi ajándéktippek Fürdőbelépő ajándékbaFürdőbelépő ajándékba Adventi és karácsonyi ajánlatokAdventi és karácsonyi ajánlatok További ajánlatok

Álljon meg egy napra és változtasson – itt a Global Wellness Day

2017. 06. 07. 07:47
Forrás: termalfurdo.hu
Wellness
Ön hagy elég időt saját magára? Megengedi azt a luxust, hogy a munka, az otthoni feladatok, a család és a többi napi teendő mellett kicsit magára, az egészségére, testi-lelki állapotára is odafigyeljen? Most itt egy nap, amely remek alkalmat kínál minderre: június 10-én jön a wellness világnapja, a Global Wellness Day!
Négy évvel ezelőtt, 2012-ben indult a kezdeményezés, hogy legyen végre egy nap, melyen a figyelem az egészséges életstílus felé fordul. Legyen egy nap, amely talán egy hosszú távú életmódbeli változtatás első napját jelenti sok ember számára.
A WHO adatai szerint napjaink egyik legnagyobb egészségügyi problémája a depresszió, mely kapcsolatban van az alvászavarokkal, a stresszel és az elhízással is. Világnapi kezdeményezés javaslatai ennek alapján álltak össze. Nem kell semmiféle korszakalkotó vagy világmegváltó fogadalomra gondolni. Apróságokról van szó, ötletekről, melyek napi megvalósítása új dimenziókat nyithat és gyökeresen megváltoztathatja az életünket. A világnap szervezői azt szeretnék elérni, hogy minél többet tegyünk azért, hogy jól érezzük magunkat!

Hét pont, ami meghozhatja a változást

S hogy mit kell tennünk a Global Wellness Day elindítói szerint azért, hogy életünk pozitív kanyart vegyen, hogy napról napra jobban érezzük magunkat? Hét pontos javaslatuk a következő:
1. Sétáljunk minden nap legalább egy órát!
2. Igyunk több vizet!
3. Kerüljük a műanyag flakonok használatát!
4. Fogyasszunk organikus, helyi alapanyagokból készült ételeket!
5. Minden nap tegyünk jót valakivel!
6. Vacsorázzunk együtt a családdal!
7. Menjünk aludni este 10-kor!
Talán első hallásra nem minden pont tűnik azonnal és problémamentesen teljesíthetőnek, de megéri tenni egy próbát. Kockáztassanak és kísérletezzenek, vajon hány pontot sikerül elsőre teljesíteni! Ha napról napra, hétről hétre több javaslat mellé kerül pipa ezen a listán, érezni fogja a változást. Javul a közérzete, lelki és fizikai állapota, egészen más színben látja majd a világot és az önt körülvevő embereket.
A kezdeményezés minden érdeklődő szervezet, szolgáltató előtt nyitva áll, aki elfogadja az alapelveket és azokat felhasználva, azokra építve olyan üzenteket, programokat, eseményeket, lehetőségeket kínál, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy a lakosság minél nagyobb mértékben megismerje a Global Wellness Day alapelveit, illetve csatlakozhasson a létrehozott programokhoz, eseményekhez.

Fürdők is csatlakoztak a kezdeményezéshez

A mezőkövesdi Zsóry Gyógy- és Strandfürdő is csatlakozott a GWD kezdeményezéséhez. Június 10-én a fürdő Szauna Világába vásárolt belépő mellé élményfürdő belépőt adnak ajándékba. A Zsóry Gyógy- és Strandfürdőben 21 medence várja a fürdőzőket egy gyönyörű, parkos területen. Az egész évben nyitva tartó fedett fürdőben gyógymedence, uszoda, pezsgőfürdő, szauna és gyógyászati részleg áll a vendégek rendelkezésére. A szórakozást, felfrissülést hullámmedence, élményelemekkel gazdagított felnőtt- és gyermekmedencék szolgálják.
Kényeztető programokkal vár minket június 10-én a Tisza-parti Gyógy- és Élményfürdő. A programok között sport, wellness és szórakoztató ajánlatok szerepelnek. Kipróbálhatjuk a különböző vízi tornákat, az idősebbeket senior gerinc tornára, az állandó rohanókat pedig énidő coachingra várják. Többféle szauna szeánszon vehetünk részt, de megkóstolhatjuk akár a Global Wellness Day koktélt is.
Egy kis feltöltő elvonuláshoz a Bükk-hegység lábánál a Hór és Szoros patak völgyében fekvő Bogácsot is választhatjuk, ahol gyönyörködhetnek a Bükki Nemzeti Park egyedülálló természeti kincseiben, madár- és állatvilágában. Megpihenhetünk a Bogácsi Termálfürdőben is, ahol akár a csokoládés, a lávaköves masszázst vagy Holt-tengeri iszappakolást is kipróbálhatjuk. A fürdő területén 9 medence – hat gyógyvizes, két gyermek-, egy úszómedence – várja a fürdőzőket a nyári szezonban. Szezonon kívül négy gyógyvizű medencében (az egyik fedett) lehet megmártózni.
A kezdeményezéshez csatlakozott fürdők listáját itt találja.