Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Masszázs, amelyet pontosan önre hangolnak

2017. 03. 01. 19:45
Forrás: termalfurdo.hu
Wellness
A fürdők és wellnesshotelek spa részlegei ma már masszázsok tucatjait kínálják a pihenni és ellazulni vágyó vendégeknek. Svédtől a thai masszázsig szinte minden kipróbálható, majd a rövid tapasztalatszerzés után ki-ki eldöntheti, sikerült-e a megfelelő módszert megtalálnia.

Létezik azonban egy kezelés típus, ahol a szakemberek általános bölcsességek alkalmazása helyett pontosan arra törekednek, hogy a vendég számára személyre szabott megoldást találjanak. Ismerjék meg és próbálják ki az ayurvéda masszázst!


Az ókori Indiából származik

Az ayurvéda több mint 5000 éves, az ókori Indiából származó gyógyító módszer, az élet tudományát jelenti. Korábban itt írtunk róla. India klasszikus orvostudománya ez, ahol egy teljes gyógyító rendszer jött létre a testi, lelki és szellemi állapot együttes javítására. Az ayurvéda „hívői” azt vallják, hogy a szépség az egészségből, a belső harmónia megteremtéséből és a helyes életmódból fakad.

Személyre szabott masszázsok rendszere

Az ayurvedikus masszázs az ayurvedikus kezelések fontos része, melynek lényege, hogy a masszázsra érkező vendég személyiségtípusának megállapítása után a számára megfelelő masszázsban részesüljön. Így érvényesülhet az ayurveda alaptétele, mely szerint minden ember más, egyedi törődés igényel. Az ayurvedikus masszázst minden esetben megelőzi egy rövidebb-hosszabb ismerkedő beszélgetés, mely során a masszázsra érkező vendég fizikai, lelki, érzelmi állapotát próbálja felmérni a masszázsterapeuta. A masszázs során a személyre szabott mozdulatok mellett az olajok és illatok összehangolása is egyedi, az előzetes beszélgetés alapján történik. A különböző ayurvedikus testtípusokra használt olajok tehát harmóniába hozzák az adott személyiségtípust mind fizikailag, mind mentálisan.

Többféle masszázs létezik

Az ayaurvedikus masszázsnak többféle típusa van. Ha elmegyünk egy ilyen típusú kezelésekre szakosodott masszázs szalonba, vagy próbálunk válogatni az ajurvédikus kezeléseket is kínáló wellness-szálloda vagy fürdőkomplexum kínálatából, bizony nincs könnyű dolgunk. Adhat némi támpontot az elnevezések magyarázata, de ha valaki igazán jól szeretne választani, érdemes a kezeléseket végző szakemberekkel konzultálni. A bhyanga a teljes test olajos masszírozását jelenti, mely feszültségoldó hatása mellett puhítja és fiatalítja a bőrt és enyhíti az ízületi fájdalmakat. A shiroabhianga és a shiroddhára egyaránt olajos fejmasszázst jelentenek. Mindkettő kiváló része a haj és a fejbőr szakszerű és hatékony ápolásának, de a megfelelő olajok kiválasztásának köszönhetően csökkenthetik a stresszt, a depressziót, az álmatlanságot és a szorongást is. A karnapurána fülmasszázst jelent, amelyet nemcsak hallászavarok és egyensúlyi problémák esetén érdemes kipróbálni, de kiválóan alkalmas a feszültség oldására is. A nasya a nyak és váll környékén érezhető fájdalmak csökkentésére szolgál, szakemberek szerint nyaki meszesedés és csontritkulás ellen kiváló kezelést jelenthet. A kati bast elnevezésű kezelés főleg hátfájások kezelésére szolgál, kiváló módszer lumbágó esetén, de a „jet lag”, a repülőn való utazások után fellépő, a különböző időzónák közti eltolódások miatti problémák leküzdésére is szolgál.

Testi-lelki egyensúly

A különböző ayurvedikus testtípusokra használt olajok tehát harmóniába hozzák az adott személyiségtípust mind fizikailag, mind mentálisan. Nem csoda, hogy a masszázs végeztével vendégeink testileg, lelkileg jobban érzik magukat, harmóniába kerülnek önmagukkal és ez segítségükre lesz a környezettel való egyensúly kialakításában is. A pihenés és gyógyulás elengedhetetlen feltétele a csendes, nyugodt környezet, valamint felkészült masszőr személye egyaránt.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...