Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Öt hazai fürdő, ahol a szauna szeánszot is kipróbálhatjuk - Játékkal

2017. 01. 25. 19:30
Forrás: termalfurdo.hu
Wellness
Ha kedvenc részlegük a fürdőkben és a wellness központokban a szauna, akkor egyszer a szauna szeánszot is ki kell próbálniuk. Ma már rengeteg hazai fürdő kínál ilyen szolgáltatást az ország minden térségében. A teljesség igénye nélkül jöjjön öt fürdő, az ország hét pontjáról, ahol szauna szeánsszal is kényeztetik a látogatókat! Játsszon most velünk wellness hétvégéért is...
Szeretnek szaunázni? Imádják, amikor az illatos, forró levegő átjárja a testüket és ellazítja minden porcikájukat?
A felöntés vagy szauna szeánsz legtöbb esetben finn szaunában történik, ahol akár tucatnyi ember kényelmesen elfér. Amikor mindenki elhelyezkedett, megjelenik a szaunamester egy törölközővel vagy zászlóval, hogy még forróbb hangulatot teremtsen. A mester egy fa merőkanál segítségével vizet önt a forró lávakövekre, így hevítve fel a kabint, majd a törölközővel, illetve a zászlóval kavarja fel a levegőt, így a forróság és a hűsítő szellő váltakozása enyhe libabőrözésre készteti a testet. A körülbelül negyed óráig tartó rituálénak igen sok válfaja létezik attól függően, hogy milyen vizet öntenek az izzó parázsra, vagy éppen a szauna mestermivel dörzsöli be a delikvenseket.
A Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum igazi paradicsom a gyógyulni, pihenni, feltöltődni, fürdőzni vágyók számára. A szaunázás szerelmeseit exkluzív szauna világ várja, melyben tepidárium, gőzfürdők, infra- és finn szaunák, aromaszauna és kültéri ördög szauna várja a lazulni és felfrissülni vágyókat. A szaunázás utáni pihenésről hangulatos szauna udvar és fedett szauna pihenők gondoskodnak. A kültéri és beltéri hideg vizes merülő medencéken túl Kneipp-medence, valamint kültéri és beltéri jakuzzik teszik tökéletessé a szaunázás élményét. Többféle szauna szeánszot kínálnak a látogatóknak, melyek között találunk többek között meditációs, mézes, csokoládés, zöldteás, gyümölcsös és sörös szeánszot is.
Öt hazai fürdő, ahol a szauna szeánszot is kipróbálhatjuk - Játékkal
Szauna világ a Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrumban
Játékunkban most bükfürdői wellnesshétvégét is nyerhet a családbarát Hotel Piroskába. Kattintson a részletekért >>
Debrecenben az Aquaticum Mediterrán Élményfürdő egy 66 méter átmérőjű kupolacsarnokban található. A különleges létesítmény dús trópusi növényzete és számos élményeleme révén nyarat varázsol az év minden napjára, minden fürdővendég szívébe. A vízi paradicsomban elérhető 15 perces szauna program során a szauna mester különleges aromák felöntésével segít ellazulni, miközben folyamatosan növeli a vendégek hőérzetét. Egyénre szabott ventilációval segít elérni, hogy a résztvevők hátán futkosson a hideg. A programok alkalmával a mester természetes anyagokból készít bőrápoló krémeket: a testradír után kellemes hidratáló pakolás kerül a bőrre, amely felér egy komolyabb kozmetikai kezeléssel is. A felöntések során megismerkedhetünk a szaunázás kultúrájával, történetével és sokat tanulhatunk erről a kikapcsolódási formáról.
Öt hazai fürdő, ahol a szauna szeánszot is kipróbálhatjuk - Játékkal
Szauna szeánsz az Aquaticumban
A 2002-ben átadott új, nemzetközi színvonalú Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdőben minden igényt kielégítenek, számos gyógyászati, egészségmegőrző és rekreációs szolgáltatást kínálnak az ide látogatóknak. A helyi szauna világ egy gyöngyszem a fürdőn belül, egy kis sziget, ahol a külvilág egy csapásra megszűnik. Azoknak is ajánlják, akik nem szeretik a túl forró szaunákat, hiszen itt a hagyományos finn szaunákon kívül bőven válogathatunk az egyéb kínálatból is. Az itt uralkodó csendes, nyugodt hangulat feltölt és kikapcsol. Ősztől tavaszig megtapasztalhatjuk a különleges szauna felöntések élményét is, melyet szakképzett szauna mesterek vezetnek. Sárvári sós, mézes, gyümölcsös, jeges, joghurtos, csokoládés, meditációs felöntésben lehet részünk.
Öt hazai fürdő, ahol a szauna szeánszot is kipróbálhatjuk - Játékkal
Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő
Ha kellemes, ínycsiklandozó szilva illat terjeng a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő szauna fülkéjében, már tudhatjuk, hogy elkezdődött a szauna szeánsz, amelyhez adott esetben vajdasági szilvapálinkát csepegtettek a szauna felöntő vizébe. Nem árt, csak használ, segíti a relaxálást. A helyi szauna felöntések persze más lehetőséget is kínálnak, de Az Év Feltörekvő Fürdőjében kipróbálhatjuk például a mézes szeánszot is A. Egy sós, tengeri leheletű szaunával leradírozzák a bőrt, majd jöhet a tápláló olíva, vagy ha valaki jobban kedveli az édeset, akkor a mézes szauna. Nem ragad tőle a bőr, a 85 - 90 oC fokos hőmérsékleten teljesen feloldódik és bemasszírozható a bőrbe. A szauna felöntések ideje alatt a szauna mester bent tartózkodik a vendégekkel a szaunában, az aromás ráöntésekkel fokozatosan hevíti fel a kabint, ezzel biztosítva a vendégek akklimatizálódását.
Öt hazai fürdő, ahol a szauna szeánszot is kipróbálhatjuk - Játékkal
Szauna a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdőben
A Kecskeméti Fürdőben élményfürdő, szaunavilág és uszoda üzemel. Már a tervezés és építés során is elsődleges cél volt egy olyan helyszín kialakítása, amely Közép-Magyarországon egyedülálló. A siker azóta is töretlen, telt házzal működnek a szauna programok. A Kecskeméti Fürdő Szauna programjai során természetes anyagok használatával kedveskednek vendégeiknek, például 100 %-os tisztaságú gyógynövény olajok, tengeri só, méz, citrus gyümölcsök, 100 % -os gyümölcslevek kerülnek a felöntésekbe. Előre meghatározott időpontokban a fürdőben naturista szauna szeánszra is várják az érdeklődőket.
TIPP: Ha kíváncsi, mely hazai fürdőkben vehet részt még szauna szeánszon, használja Fürdőkeresőnket!
Borítóképünk a Kecskeméti Fürdőben készült.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

A NYÁR nem múlhat el élmények nélkül!

Napsütés, strandolás, kalandos programok, wellness élmények, gyermekanimáció, számtalan élmény az egész családnak... Tekintse meg a legjobb nyári wellness ajánlatokat most!Megnézem