Aktuális akciók
Szezonindító ajánlatokSzezonindító ajánlatok

Szaunába készül? Ezeket vigye magával

2016. 03. 06. 08:12
Forrás: termalfurdo.hu
Wellness
Szauna olajok, virgács és köntös; összeszedtünk néhány kelléket, amivel kényelmesebb és izgalmasabb lehet a szaunázás.
Előző cikkünkben már számos olyan szauna kelléket bemutattunk, melyet a „profi szaunázók” használnak. Kiderült, mire jó a szauna sapka vagy a szauna szoknya, sőt még a virgács használatát is részletesen bemutattuk. Tovább haladva ezen az úton, szemlézzük az eddig elhanyagolt kiegészítőket.

Szaunaolajok és krémek

A szauna szeánszok szinte elmaradhatatlan kellékei a különböző olajok és krémek, melyeket száraz szaunában és gőzben egyaránt lehet alkalmazni. Ezek, amellett, hogy kellemes illatot árasztanak, hidratálják és tápanyagokkal látják el bőrünket. Az olajok közül választhatunk mentásat, teafaolajosat, mandarinosat, citromosat, narancsosat, fahéjast, szegfűszegest, levendulásat, eukaliptuszosat, kamillásat, vaníliásat vagy borsmentásat – a teljesség igénye nélkül. A választék hatalmas, így ki-ki könnyedén megtalálhatja az ízlésének leginkább megfelelőt.

Virgács

A szauna virgács az északi szauna kultúra szerves részét képezi, keringésserkentő és nyugtató hatása miatt alkalmazzák. Hazánkban még kevésbé elterjedt, de a profi szaunázók ismerik. Három típusú virgácsot szokás használni: a nyírfából készült virgács az izmok és ízületi fájdalmak enyhítésére és sebek gyógyítására alkalmas, a tölgyfa olajos bőr esetén javasolt, gyulladáscsökkentő és nyugtató hatású, az eukaliptusz pedig az előbbiek mellett, még a légutak tisztítására is alkalmas.

Köntös

A kényelmes téli-tavaszi szaunázás elengedhetetlen kelléke egy pihe-puha köntös. A forróságban töltött tíz-tiznöt perc után nincs is kellmesebb egy hidegzuhánynál, vagy merülőmedencébe mártózásnál, azonban törölközőnket hamar megviseli az intenzív használat. Jó szolgálatot tesz a törcsi mellett egy meleg köntös, amit a pihenőtérben, már szárazra törölve ölthetünk magunkra.

Szaunapad kendő

A magunkra ölthető szauna lepedőt vagy ruhát önmagában nem mindenki tartja kellően higiénikusnak. Ilyen esetben tehet jó szolgálatot a szaunapad kendő. A lepedőt magunkra tekerjük, a kendőn pedig kényelmesen elücsöröghetünk vagy fekhetünk. A szaunapad kendők között akad egészen nagyméretű is, melyet az egész testfelületünk alá tudunk tenni.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...