Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Tanuljunk meg szaunázni az igazi mesterektől - Így lehetünk profik

2016. 03. 03. 09:31
Forrás: itthon.hu
Wellness
A szaunázásnak nagyon elhivatott hívei vannak Magyarországon, olyanok, akik ismerik a legjobb helyeket, átutaznak egy különleges szaunaszeánszért az ország másik felébe, és betéve tudják az illóolajok, kombináció és a szaunaetikett minden betűjét. Ők a szaunaturisták. Legyünk most kicsit mi is azok! 
A vérbeli szaunázók télen, a szaunából kijövet szemrebbenés nélkül ugranak fejest a friss hóba vagy a hideg vízbe, majd néhány perc elteltével visszatérnek a meleget árasztó szaunába. Teszik ezt azért, mert a hidegben összehúzódnak a bőr pórusai, majd a forró levegő hatására újra kitágulnak, s  így könnyen távozhatnak a szervezetükre nézve káros hatású salakanyagok. Ez a pulzáló összehúzódás és kitágulás rugalmassá, frissebbé teszi bőrt, élénkíti a vérellátást és erősíti az immunrendszert is. De legalább annyira fontos az az érv a szaunázás mellett, hogy a valójában egy hihetetlenül kellemes, intenzív program, főleg, ha az egész köré egy nagyon szépen felépített show-t is kapunk: a szaunamesterek illatokat és tájakat, korokat kapcsolnak össze egy történetté a negyed órás szaunázás során. 

Hogyan lehetünk profi szaunázók? 

Természetesen a gyakorlat teszi a mestert, de még ennél is látványosabb eredményeket érhetünk el, ha egy igazán járatos, a szaunázást mesteri szinten űző szaunamesterre bízzuk magunkat. A szaunamesterek egyedi hangulatú és tematikájú ceremóniáik során különleges felöntésekkel és szakszerű légkeverési technikával biztosítják a megfelelő hőmérsékletet és páratartalmat a szaunában.  Felfűtik, majd felöntővizet öntve a szaunakövekre emelik a páratartalmat, ezt követően törülközőjük gyors pörgetésével fokozzák a hőmérsékletet, és a szaunazászlóval eloszlatják a szaunában. A szeánszok sokszor egy erőteljes (például sós vagy cukros) bőrradírozással kezdődnek, és természetes alapanyagú hidratálással folytatódnak. A szaunaszeánszok során elsajátíthatjuk a helyes szaunázás fortélyait a szaunamester vezetésével, és maximálisan kiélvezhtetjük a szauna pozitív élettani hatásait. 

Mik azok a felöntések? 

A felöntővízhez  - amit a forró szaunakövekre vagy szaunakályhára öntenek, hogy gőz képződjön  -  illóolajokat, más anyagokat kevernek attól függően, hogy milyen hatást kíván elérni a szaunamester.  A kamilla gyulladáscsökkentő, a kakukkfű köhögéscsillapító, a citrom és a narancs fertőtlenítő hatásúak.  De létezik sörös, sós, boros vagy csokoládés felöntés is. A felöntéseket egy szeánszon többször variálják.
 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

A NYÁR nem múlhat el élmények nélkül!

Napsütés, strandolás, kalandos programok, wellness élmények, gyermekanimáció, számtalan élmény az egész családnak... Tekintse meg a legjobb nyári wellness ajánlatokat most!Megnézem