Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások

Az alföldi turizmus a termálvízre alapoz

2013. 03. 05. 13:18

Fürdőzés
Az Utazás kiállításon több alföldi fürdőváros is bemutatkozott, melyből kitűnik, hogy a régió fejlődésének egyik fontos útja az idegenforgalom. A termálvízkincsében gazdag régió mi másra alapozná jövőjét, mint fürdőire?
Debrecen idegenforgalmi fejlesztései
A város uniós pályázattal 2014 őszére korszerűsíti a teljes Nagyerdőt.
A szintén 2014 májusára elkészülő projekt eredményeként funkciót vált a Csónakázó-tó területe: alatta 300 fős mélygarázs épül, a tetején szökőkútrendszert és ködszínházat hoznak létre. A Békás-tó vízfelszíne is másfélszeresére nő, mellette rendezvénytér alakul ki szociális blokkal, valamint megújul a szabadtéri színpad is. Új játszótér, felnőtt kondipark, tanösvény is létesül. Az egyetemi épületek és az Aquaticum között egy gondozott sétány alakítanak ki, 19 hektár felületen megújítják a növényzetet.
Fejlesztik a fedett fürdő, az Aquaticum szomszédságában lévő, 80 éves nagyerdei strandfürdőt is. Ennek főbb elemei: szaunavilág kialakítása, medencecsarnokok komplex felújítása és pihenőterek kialakítása, új Kneipp medence építése, a publikus terek és gyógyászati kezelők felújítása, a felújításra kerülő területek teljes gépészeti megújítása. A távolabbi jövőben itt új szabadtéri élménypark létrehozását tervezik. 
A négycsillagos Aquaticum Termál és Wellness Hotel fejlesztésének főbb elemei: szállodai lobby kialakítása, vizesblokkok felújítása, modernizálása, bio- és antiallergén szobák kialakítása, szobai erkélyek felújítása, szobák felszereltségének bővítése, modern informatikai és közösségi tájékoztató rendszer kialakítása, fitness lehetőségek bővítése, a szállodához tartozó étterem kapacitásbővítése és a konyha bővítése, korszerűsítés, gyerekvilág kialakítása és valamennyi lakóegység komplex felújítása.
Elismerés Szeged új fürdőjének
Az országban hatodikként és a fürdők közül elsőként kapott fogyasztóbarát tanúsítványt a Napfényfürdő Aquapolis Szeged.
A 2012 márciusában Európában elsőként létrehozott fogyasztóbarát tanúsítvány célja, hogy e vállalkozások közül kiemelje, és a fogyasztók figyelmébe ajánlja azokat a cégeket, amelyek számára a mindennapi gyakorlat során természetes dolog a jogszabályi kötelezettségek betartása, de célul tűzték ki a fogyasztók érdekeinek való minél magasabb szintű megfelelést is. A tanusítványt a szegedi fürdő azzal érdemelte ki, hogy pályázatában nem csak a hazai, de a külföldi vendégek kiszolgálására, panaszkezelésére vonatkozó vállalásokat is tett.
Az idei évben a félmilliós vendégszámot megcélzó fürdő látogatóinak 56-60 százaléka magyar, 30-35 százaléka Szerbiából és Romániából, a fennmaradó rész Nyugat-Európából érkezik. Az intézmény együttműködik a szerb és a román fogyasztóvédelmi hatóságokkal, a megállapodás alapján közösen vizsgálják ki az esetleges panaszokat, és keresnek rájuk megoldást - közölte az igazgató.
Szarvas kezd divatossá válni!
Mini Magyarország, megszépülő arborétum, történelmi emlékút, 1100 fős vízi színpad, kiépített vízi túraútvonalak, rengeteg kerékpárút - ezek Szarvas legújabb attrakciói. A település turisztikai vonzereje tehát folyamatosan bővül.
A méltán híres arborétum állományát uniós forrásból bővítik, a sétányok megszépülnek, a március végére az ország településeit a jellegzetes épületek makettjeivel megjelenítő Mini Magyarország is elkészül. Magyarország 5. legnagyobb állóvizén, a Körös-holtágon folyamatosan bővülnek a vízi sport lehetőségek, evezni kiépített vízi túra útvonalakon lehet. Az aktív turizmus kedvelőit 60 km-nyi összefüggő kerékpárút hálózat várja. Az 1100 főt befogadó vízi színpadon júniustól augusztusig minden este lehet programra számítani. A vendégek szállítására az idei évben elektromos buszt állítanak üzembe. A felújított szárazmalomban gasztronómiai eseményeken lehet részt venni. Jellemző Szarva turisztikai fejlődésére, hogy idegenforgalmi adóból származó bevétele 2012-ben az előző évihez képest másfélszeresére nőtt!
Cegléd - az Alföld kapuja
Az Alföld kapuja - ahogyan magukat a ceglédiek aposztrofálják - könnyű boraival és híres laskatésztájával várja a vendégeit. A hagyományos Nyári Bor- és Laskafesztiválra már most készülnek. Ilyenkor nemcsak a laskafőző verseny, és a környék borai, párlatai vonzóak: nívós gyerekprogramok, kulturális műsorok, koncertek is szórakoztatják a nagyérdeműt.
Ám ha tavasszal visz arra az utunk, érdemes a virágzó fákat megtekinteni! A város büszkesége a vasútállomás hatalmas platánfája és az ostorfa sor. A liliomfák, a magnóliák virágzása ugyancsak tavaszi látványosság.
A Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, a fedett Aqua Centrum viszont egész évben látogatható, valamint nyáron a strandfürdővel egészül ki. Lassan már készülődnek a kempingben a nyári szezonra, mely ekkor minden évben megtelik a világ számos országából érkező vendéggel. 120 lakókocsihely és sátorparcella, valamint modern, fűthető, komfortos apartmanok várják a nyaralókat.
 
 
 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Stílusos makói nyári vakáció – előfoglalási kedvezménnyel!

Hozza egy lépéssel közelebb a nyarat! Foglalja le Gloriusos nyaralását 3-5 éjszakára akár 15% kedvezménnyel és AJÁNDÉK fürdőbelépővel a megújult Hagymatikumban! Pihenje ki magát art deco ihlette, exkluzív szállodánkban, ahol minden napot pezsgős reggelivel indítunk! Élvezze a napsütés és a gyógyvíz együttes erejét, a wellness megújító hatását és a modern kényelmet luxus színvonalon!Megnézem