Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások

Aquaworld fürdőpláza

2013. 03. 12. 17:39

Wellness
Az Aquaworld főleg a fiatalok körében népszerű észak-pesti fürdőcentrum, rengeteg sport-, fürdő-, és szabadidőprogrammal. Ám a lenyűgöző méret nem takarhatja, hogy az ördög itt is csak a részletekben van. Amire a megnyitón nemigen volt lehetőség - azaz a tesztelésre - arra nemrégiben végre sort kerítettem.
Népszerű fürdőcentrum
Emlékszem, ott voltam négy éve a megnyitón, ahol igazán elkényeztettek minket. Nem csoda, hiszen igen fontos nap volt: egy majd 20 milliárdos, ráadásul igen gyorsan megvalósult beruházás kezdte meg működését. A Ramada Resort - Aquaworld Budapest****superior szálloda és élményfürdő komplexum - Közép-Európa legnagyobb fedett szálloda- és élményfürdő-együttese - a gazdasági válsággal egyidős, ám ennek ellenére szépen, okosan prosperál. Jó látni, hogy egy hétköznap mennyi gyerek sportol itt, mindenféleképpen az észak-pesti régió fürdőközpontjáról beszélhetünk!
A komplexum két részből áll. Az Aquaworld élményfürdő mellett elkülönülve működik az Oriental Spa, melyről legközelebb számolok be. A monumentálisan ható Aquaworld a történelem viharaiban elsüllyedt délkelet-ázsiai Angkor városát megidéző, igazi élményfürdő. A családi fürdőzés ideális helyszíne, noha a kisgyermek pancsolók egy kissé nyomott térben kaptak helyet. Bezzeg a fürdő központi részén hatalmas tér felett feszül fejünk fölé az átlátszó "üvegkupola". Vajon nyáron nincs elviselhetetlen meleg alatta? Mindenesetre érzetben mintha a szabadban lennénk, ősszel-télen a Nap is barátságosan süt át rajta. Csak a visszhangok, és némi kellemes páratartalom árulkodik róla, hogy nem a strandon járunk. Nem részletezném, hányfajta élményelemmel, és csúszdával szolgálják ki a gyermekek, és a lelkükben gyermek felnőttek igényeit - nemigen kell ennél nagyobb választék egy élményfürdőben. Ami viszont nagyon hiányzik, az a termálvíz. Fura, hogy hazánkban, a termálvizek országában egy ilyen kaliberű beruházás ezt nélkülözi. Ennek hiányában pedig, ott a klórhasználat, amire egyesek érzékenyebbek... Azért forró vízben szerencsére nincs hiány, egy-egy szép 36 és 38 C°-os pezsgőfürdője azért van az Aquaworldnek, mégpedig egzotikus növényekkel körülvéve. Nemigen láttam még ilyen dús, egzotikus "őserdőt" élményfürdőben... Nagyot nőtt a nyitás óta, így már az Angkor-hangulat is sokkal hitelesebb!
Plázafürdő
Az Aquaworld igazi plázafürdő, szinte egy önálló kis város, amelyben számtalan szórakozási és pénzköltési lehetőség van. Még abban is segítenek, hogy csak virtuálisan költsünk: a kezünkön lévő proxiórák tárolják a fogyasztási adatainkat. Természetesen lehet itt pool bárban alkoholt fogyasztani, asztalnál étkezni a fürdő önkiszolgáló éttermében, de egy kis közértbe is betérhetünk, ha azt hinnénk, úgy olcsóbban megússzuk. Az Aquashopban pedig bármit megvehetünk, ha nem pakoltuk össze rendesen fürdőcuccunkat. Mondom, úgy elkényeztetnek minket, mint egy plázában. Csak tömött pénztárca kell hozzá, semmi más.
A fürdő igen jó marketinggel és reklámmal rendelkezik, ez nyilván fontos szerepet játszik benne, hogy rentábilisan tudnak működni. Szerencsére azonban nem állnak meg a puszta hírverésnél, igen aktívak a programszervezésben is! Az Aquaworldben kétség kívül mindig történik valami. Esti-éjszakai fürdőzést havonta kétszer is tartanak! A bulizósabb Splash, a lazulósabb Moonlight névre hallgat. Tini gyermekeket bátran ki lehet engedni rájuk, ezek nem olyan bulik ahol félteni kell őket! Emellett van itt úszás-, szinkronúszás-, szörf- vagy búvároktatás, melyekre még nyári tábort is szerveznek. De akár szülinapi zsúrra vagy osztálykirándulásra is várják a nebulókat. Amint melegszik az idő, beindulhat a strandolás is - melyre szintén különféle tematikus programokkal csábítanak (amatőr strandröplabda-bajnokság, World Strongest Man Race). Cél, hogy az észak-pesti régió és a Dunakanyar fizetőképes keretein túl távolabbról is ide csábítsanak minket. Bizonyára nagyon fesztivál fílingje van ilyenkor a strandolásnak, vigyázat, modern marketing eszközöket: celebeket is bevetnek! A külső medencék mellett még kalandparkot is találunk, persze ezt is csak külön térítés ellenében.
Imidzs
Sokat morfondíroztam, mennyire érzem giccsesnek ezt az Angkort itt, a Megyeri híd lábánál, s arra jutottam, hogy az összkép kifejezetten jó! Csak az itt-ott elnagyolt építészeti megvalósítás miatt necces: néhol felsejlik a retro vidámparkok műszikla-érzése is. Ám a pláza,- azaz élményfürdőzőket ez kevéssé izgatja, így is tetszik nekik. A csarnok központi installációját bejárni egyébként érdekes, hangulatos kis séta, a térélményről nem is beszélve. Sőt az exkluzivitás érzését kelti a felső terasz pihenőágyain ejtőzni egy szaunamenet után. No, igen, a fürdő szaunavilága - a szauna szeánszosok hazai főhadiszállása - a kedvenc helyem az Aquaworldben!
Szaunaparadicsom
Hét szauna, két gőz, csobbanó medence, tepidárium, só-, és jégkamra, Kneipp-taposó. Talán még egy-két zuhany elfért volna, abból nincs túl sok. Esetleg a Kneipp-taposó sekély medencéinek vízhőmérsékletében is lehetne nagyobb különbség. Kár érte, mert máskülönben remekül meg van építve. Az egész szaunarészleg kifejezetten szép belsőépítészetileg, körbejárható alaprajzzal, igényesen kivitelezve. Középen egy kismozaikos, fűtött ágyas tepidáriummal. Az autentikus (fürdőruha nélkül, szaunalepedővel történő) szaunázásra hetente háromszor van lehetőség, ekkor szeánszokat is rendeznek. A tervezésnél erre még sajnos itt sem gondoltak. A vetkőzés, ahogy sehol másutt, itt sem megoldott - nincs igazán helye -, és hát a szaunák belmagassága, mérete, szellőzése problémás, mint szinte mindenhol kis hazánkban... A szaunák száma csak egy szám, a minőséget nem jelképezi. De ezek általános szaunatervezési problémák, nem Aquaworld-specifikus.
Szériahiba
Sajnos a zuhanyokkal úgy érzem az egész komplexumban egy kicsit harcban állnak - illetve harcban állok, ha Káposztásmegyerre megyek. Persze ha ilyen forgalma van egy fürdőnek természetes, hogy néha bedöglenek. Meg is javítják őket, ezt tapasztaltam, ezzel nincs baj. Ám ha csak nem úgy működik, ahogy kéne, akkor már nincs vész... akkor elműködget úgy, ahogy van. Talán a kivitelezésnél kellett volna akár kevesebb funkcióval rendelkező, ám strapabíróbb szanitereket választani.
Ízlések és pofonok
Az Aquaworldben számtalan medence és csúszda áll a fürdőzők rendelkezésére, ezek természetesen az élményfürdő paradigmájában nyerik el funkciójukat. Bizonyára remek családi szórakozást biztosítanak kicsiknek-nagyoknak. Persze a belépő borsos, és talán szerencsés lenne egy családi jegytípus bevezetése is. Aki a hideg-meleg érzet váltogatására épülő klasszikus fürdőzést kedveli, annak viszont azt ajánlanám, maradjon a Vízivárosban... Érdekes, hogy ugyanannak a dolognak - esetünkben a fürdőnek - mennyire más megnyilvánulási formái vannak. Ott van például a Király. Olyan régi, hogy közel, s távol már minden elenyészett körülötte az elmúlt 500 év alatt. Még egy büféje sincs, de van spiritualitása. Amit hiába keresnénk az élményfürdőkben. Ott csak büfék vannak, és a fizess, fogyassz, élvezz ateizmusa.
Hradszki Róbert, Termalfurdo.net szerkesztő
 
 
Fürdőajánló
Aquaworld Resort Budapest
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Stílusos makói nyári vakáció – előfoglalási kedvezménnyel!

Hozza egy lépéssel közelebb a nyarat! Foglalja le Gloriusos nyaralását 3-5 éjszakára akár 15% kedvezménnyel és AJÁNDÉK fürdőbelépővel a megújult Hagymatikumban! Pihenje ki magát art deco ihlette, exkluzív szállodánkban, ahol minden napot pezsgős reggelivel indítunk! Élvezze a napsütés és a gyógyvíz együttes erejét, a wellness megújító hatását és a modern kényelmet luxus színvonalon!Megnézem