Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Lukács Gyógyfürdő és Uszoda
Nyitva van

Éjszakai fürdőzés
Szauna program
Orvosi rendelés
Beutaló kérhető ide
Élményfürdő, Gyógyfürdő, Termálfürdő, Uszoda, Műemlékfürdő
Árak és információk


A budapesti Lukács Gyógyfürdő és Uszoda az egyetlen fővárosi fürdő, melynek két úszómedencéje is van. A Lukács az úszási lehetőség mellett gyógy- és élménymedencékkel, valamint szaunavilággal várja a fürdőzőket.

Történelem

A mai Lukács Fürdő környékén a XII. században betegápolással foglalkozó Szent János-lovagok, majd rodoszi és máltai lovagrendek telepedtek le, akik kolostoraik mellé fürdőt is építettek. A török korban Musztafa pasa közkedvelt fürdőhelye volt, de a törökök a feltörő források energiáját a lőporgyártásban és a gabonaőrlésben is hasznosították, egy időben őrlő malmot is működtettek itt. Buda visszafoglalása után a fürdő kincstári tulajdonba került.
1884-ben Palotay Fülöp megvásárolta és ezzel átalakítások sora vette kezdetét. Felépült a gyógyszálló, modern vízgyógyászati osztályt létesítettek, illetve átépítették az uszodát. A világ minden tájáról érkeztek ide a gyógyulni vágyók, akik a sikeres gyógykúrát követően márvány hálatáblákat helyeztek el a fürdő udvarának falán.

Medencék

A fürdő ivócsarnoka 1937-ben épült. Budapesten 1979-ben a Lukács Fürdőben jött létre az első komplex gyógyfürdőellátást biztosító részleg, vagyis nappali kórház. 1999-ben került sor az uszodai szabadtéri medencék korszerűsítésére. Az addig alig használt úgynevezett iszaptó helyére élménymedence került. A fürdő másik udvarában levő két különböző hőmérsékletű úszómedence is újjáépült. 2009-ben nyitották meg az újonnan épült wellness részleget, melyben infraszaunát, modern berendezésű lounge-ot, merülő medencét és Kneipp-medencét vehetnek igénybe a vendégek. 

Szauna

Az egyik legtöbb szaunával a Lukács büszkélkedhet, szám szerint 11 különféle szauna áll a melegedni vágyók rendelkezésére. Sókristály szauna, aroma gőzkabinok, infraszauna, finn szaunák, naturista szauna, tepidárium, jégkamra, hőlégkamra, bioszauna. Ezekből válogathatunk, ha ide is váltunk karszalagos belépőt. A szaunavilág hétfőnként 14 órakor nyit. Keddtől vasárnapig 9 órától 21 óráig tart nyitva. Felöntések minden nap 11, 14, 16, 18 és 20 órakor kezdődnek (hétfőn 14 órától).
 

Járja be a Lukács Gyógyfürdőt egy virtuális túrán!

Mozgassa a képet az egérrel (mobilon az ujjával). A nyilakra kattintva új helyszínre jut.Tekintse meg a fürdő 360 fokos képeit is!

Szabadtéri, télen is nyitva tartó medencék:
Fedett medencék 360 fokos képei: 

Nézze meg a fürdőről készült videókat is!


Hova kiránduljunk a környéken? 

A fürdőhöz közel találjuk a Parlamentet, de a budai Vár sincs nagyon messze. Legközelebb a Gül baba türbéje van, ahonnan fantasztikus kilátás nyílik a Dunára és a Margit-szigetre. Magyarország legnagyobb vízalatti barlangja, a Molnár János-barlang is erre található. Fedezzük fel a Margitszigetet, a József-hegyi kilátót vagy a Szemlő-hegyi barlangot. A város látnivalót és programjait itt találjuk. 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a Lukács Gyógyfürdő és Uszoda aktualitásairól (pl. árváltozás, akciók, programok) Kattintson az alábbi gombra...

Szállások a fürdő közelében