Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Sós fürdő
Nyitva van

Praid (Parajd)
+40 266 240 200
Gyógyfürdő, Strandfürdő, Termálfürdő
Árak és információk
Parajd az erdélyi Sóvidék központja, a Kárpát-medence egyik legfontosabb sóbányászati lelőhelye. Itt minden a sóról és az ahhoz kapcsolódó gyógyításról szól. A parajdi különleges kristály az egyik legjobb minőségű só a világon: 84 féle ásványi anyagot, valamint őstengeri iszapot tartalmaz.

​A sós levegőjű barlangok légzőszervi betegségekre és idegrendszerre gyakorolt pozitív hatása jól ismert. Erdélyben jelenleg csak a parajdi sóbányában működik ilyen jellegű kezelőközpont. 2015-ben nyított meg a sós víz gyógyerejét kihasználó wellness központ, ami a széles körű wellness szolgáltatások és gyógyászati kezelések mellett kel­le­mes ki­kap­cso­ló­dást, feltöltődést is nyújt a látogatóknak az év bármely szakában. 
A komplexum leg­na­gyobb kin­cse a ma­gas só- és ás­vá­nyi anyag tar­ta­lom­mal ren­del­ke­ző ter­málvíz, amely 1000 mé­ter mély­ről szár­ma­zik, jó­té­kony ha­tá­sa­it meg­ta­pasz­tal­hat­ják a moz­gás­szer­vi-, ízü­le­ti pa­na­szo­kban szenvedők, de ja­va­solt bőr­be­teg­sé­gek, nő­gyó­gyá­sza­ti prob­lé­mák és lég­úti meg­be­te­ge­dé­sek ke­ze­lé­sé­re is.
A hatalmas komplexumhoz egy 7500 m2-es zöld terület is tartozik. Az épü­let­ben két 10x20 m-es me­den­ce van, ame­lyek­ből az egyik édes­vi­zű, a má­sik sós ter­mál gyógy­vi­zes, emel­lett találunk még egy 8x3m-es gye­rek­me­den­cét, két  ja­kuz­zit, valamint sza­u­nákat, ró­mai- és tö­rök­für­dőt és fit­neszte­rmet is. Kü­lön­le­ges él­ményt jelent a ki­lá­tás a me­den­ce­tér­ből, melynek körpanorámája a Sóvidék csodás hegyeit, völgyeit tárja a fürdőzők elé. 

Strand

A parajdi strand Erdély legnagyobb sós vizű strandja. Több mint 5500 négyzetméteren elterülő komplexum várja a hűsölni vágyókat. 2 felnőtt, 1 gyerek medence és több száz napozóágy szolgálja a kikapcsolódást. Itt minden nap 10:00-20:00 óráig élvezhetjük a fürdő szolgáltatásait, de szombaton és vasárnap hangulatos éjszakai fürdőzésben is részt vehetünk 21:00-23:00-ig.
A Sós fürdőről bővebben ebben a cikkünkben olvashat.

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le Sós fürdő aktualitásairól (pl. árváltozás, akciók, programok) Kattintson az alábbi gombra...


Szállások a fürdő közelében