Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi kirándulástippekTavaszi kirándulástippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

A legjobb kutyás strandok Budapesten és környékén

2022. 07. 12. 06:30
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés

Ahogyan egyre inkább tombol a strand idő, sokan terveznek be kisebb utakat a Velencei-tóhoz vagy a Balatonra. Mindezt a kutyások szívesen teszik négylábú kedvencükkel, hiszen a strandolás számukra is legalább annyira szórakoztató és hűsítő kikapcsolódás.

Szerencsére ma már nem csak túraútvonalak és éttermek, hanem bizony strandok is elérhetők a kutyások számára. Valamint, jó hír, hogy nem is kell annyira messze menni a fővárostól, hogy egy szuper fürdőhelyet találjunk.

Érdemes tehát ismerni a kocsival is könnyen elérhető kutyás strandokat Budapesten és környékén. Ebben a cikkben három nagyszerű strandot mutatunk be, valamint néhány hasznos tippet és tudnivalót a kutyás fürdőzéshez.

A legjobb kutyás strandok Budapesten és környékén

 

Tavirózsa Kemping

Budapesttől mindösszesen 30 km-re található. Viszonylag rövid autóúttal elérhető helyszín kutyás fürdésekhez, emellett busszal és vonattal is könnyedén megközelíthető.

A Délegyházi-tavaknál nyolc tó is található, melynél külön területet jelöltek ki a kutyával érkezők részére. Ez azért különösen előnyös, mert így az ebek sem zavarják a különböző vízi sportokért vagy horgászatért ide látogatókat. Ez a kialakítás minden nézeteltérést és problémát megelőz, hiszen a kutyások nyugodtan és aggodalom nélkül engedhetik el kutyáikat, biztosan senki nem fogja megzavarni a fürdőzést és kutyák közötti játékot.

A helyszín üzemeltetői természetesen a gazdikról sem feledkeztek el, hiszen játszótér, focipálya, grillező- és tűzrakóhely, valamint számos büfé várja az ide érkezőket. Akik pedig a környéken további programokat is szeretnének, néhány kilométeres távolságra találhatnak lovardát, csúszdaparkot, valamint számos kirándulási lehetőséget is. Ha pedig hosszabb időt szeretnénk itt eltölteni, a bérelhető apartmanok a szállás kérdését is megoldják.

Amennyiben csak a strandot szeretnénk igénybe venni, reggel 8 és este 8 között van rá lehetőség. A jegy 1500 Ft felnőtteknek, amin felül a kutya számára extra 500 Ft díjjal kell számolni. A zárt pakoló 500 Ft-os költségen vehető igénybe, de kemping előtt általában mindig találunk szabad helyet.

 

Fundy Fun Park

A Fundy Fun Park Budapesttől 20 km-re található, emiatt szintén nagyszerű választás lehet budapestiek számára. A Tavirózsa Kempinghez hasonlóan a Fundy Fun Parkban is több tó található, melyek közül az egyik került külön kutyások számára kijelöltté.

Hatalmas előnye, hogy viszonylag széleskörű szolgáltatási listával büszkélkedhet. Hiszen jet skit, flyboard-ot, SUP-ot, bananaboat-ot, valamint fánkot is bérelhetnek az ide érkezők. Emellett az egyéb szórakoztatás végett strandröpi pálya és teqball asztalok is rendelkezésre állnak. Természetesen vendéglátói egységek terén is bővelkednek, tehát nem szükséges ebédet csomagolnunk indulás előtt!

Az árait tekintve a Tavirózsával megegyező (Felnőtt: 1500 Ft, kutya: 500 Ft), azonban itt havi bérletre is van lehetőség, melynek ára 15,000 Ft. Ez a közelben lakók számára nagyon hasznos opció, hiszen akár napi szinten is fel lehet használni. További előny, hogy itt a parkolás ingyenes.

 

Dunakeszi, Horányi Rév

Budapesttől 20 km-re található strand, amely szintén nagyszerű úticél lehet házi kedvenceddel. Az itt található szabadstrandon szintén külön kijelölt helyen fürödhetünk kutyánkkal. Mindezt több kilométeres szakaszon tehetjük meg, tehát nem kell a túlzsúfolt parttól tartanunk.

Itt is találhatunk számos vendéglátó egységet, tehát egy ebédet vagy vacsorát kényelmesen elfogyaszthatunk a strandolás után.

Nagy előnye az előző kettővel szemben, hogy a szabadstrand és a kutyás strand egyaránt ingyenes, ez még inkább emeli népszerűségét. Amennyiben tehát egyszerű kikapcsolódásra vágyunk kutyánkkal, és nem elengedhetetlen számunkra az egyéb szolgáltatások sora, ez lehet az egyik legjobb opció.

A legjobb kutyás strandok Budapesten és környékén

 

Mire figyeljünk a kutyás strandokon?

 

1. Oltás és papírok

Ahogyan kutyaoviba, napközibe vagy panzióba, ugyanúgy strandra is csak akkor vigyük kutyánkat, ha minden kötelező oltást és féreghajtást megkapott az állatorvostól. Amennyiben bármilyen betegség tüneteit észleljük rajta, semmiképp ne induljunk útnak. Emellett az oltási könyvnek és nálunk kell lennie.

 

2. Nevelés

A fizikai állapot mellett a neveltetés a másik kulcskérdés. Ez minden szociális helyzetre érvényes, tehát valószínűleg nem újdonság: csak megfelelően szocializált és nevelt kutyát vigyen olyan helyekre, ahol más kutyákkal és emberekkel találkozhat.

Amennyiben bármilyen viselkedési vagy nevelési problémája van (félős, agresszív kutya, problémák a szófogadás terén), abban az esetben nem jó ötlet strandra mennünk vele.

 

3. Tanítsuk meg úszni

Néhány kutyafajta vérében van az úszás, de hacsak nem Labradorunk van ne feltételezzük kutyánkról, hogy jó úszó. Ha kutyánk először van a vízben, ne próbáljuk meg erőszakkal berángatni, bedobni, vagy víz alá lenyomni.

Ez elveszi az eb kedvét a további pancsolástól, ráadásul félelem alakulhat ki a vízzel szemben. Legyünk türelmesek és lassan szoktassuk hozzá a vízhez.

A legjobb kutyás strandok Budapesten és környékén

 

4. Folyamatosan felügyeljük

Mindig figyeljünk rá, hogy kutyánk épp mit csinál, ezzel védve az ő, és a többi kutya biztonságát. Találkozhat ugyanis olyan kutyával, aki nem veszi jó néven a közeledését. Valamint a fizikai biztonsága is fontos, tehát ne tévesszük szem elől, ne hagyjuk elkóborolni vagy a vízben túl messzire úszni.

 

5. Ne hagyjuk a tóból inni

Sok kutya szeret vizet inni a strandon, ahol éppen fürdik – de ez nem tesz jót nekik. A legjobb, ha korlátozzuk a tóból való ivást, ellenkező esetben hasmenést és gyomorrontást kaphat kutyusunk.

 

6. Kutyapiszok

Sajnos sok kutyabarát strandon nem biztosítanak a bejáratnál kutyaürülékes zacskót. Ez még nem is lenne akkora probléma, ha a gazdik „nem felejtenék el” összeszedni a kutyájuk által elpotyogtatott csomagot.

A kutyagumi problémát jelent a halak és a vadon élő állatok számára. Ügyeljünk arra, hogy mindig takarítsunk fel kutyánk után, ezzel sokat tehetünk környezetünkért, elkerüljük a víz és a talaj szennyeződését. Tehát mindig legyen nálunk kutyapiszok zacskó.

 

7. Veszélyes tárgyak

Figyeljünk arra, hogy mindenféle tárgy bújhat meg vagy lehet észrevétlen kutyánk számára a homokban. A törött üveg, hegyes kövek, horgok, kagyló és a szemét különösen veszélyes lehet a kutyánkra.

 

8. Forró homok

Egy másik dolog, amit érdemes észben tartanunk a kutyánk strandolása kapcsán: a forró homok. Ha papucsot viselünk, nem biztos, hogy észrevesszük, milyen perzselő a homok. A kutyánk mancsának égési sérüléseit elkerülhetjük, ha a víz szélén sétáltatjuk.

 

9. Hőguta és dehidratáltság

Végezetül, ahogy azt a nagy melegben mindig kiemelt fontossággal kell kezelnünk, megfelelő árnyékot, hűtést és friss ivóvizet biztosítsunk számára. Mivel a melegebb napokon kedvence bizony akár hőgutát is kaphat, emiatt fontos mindezekre odafigyelnie. Akár vizes törülközőkkel vagy hűtőmellénnyel is készülhet a strandon töltött időre.

A legjobb kutyás strandok Budapesten és környékén

 

Összegzés

 

A fenti legjobb kutyás strandokon felül az ország számos pontján találunk még ideális úticélokat. Akár a Balatont, a Velencei-tavat vagy egyéb Budapesttől távolabbi strandot nézünk ki, garantált lesz a szórakozás.

Sose felejtsük el azonban, hogy felelősek vagyunk kutyánk és mások testi épségéért. Ha megfogadja az általunk javasolt tanácsokat, akkor biztonságban tudhatja kedvencét.

Érdemes az adott strand egyedi szabályzatát is ellenőrizni indulás előtt, így nem érhet minket meglepetés. Mindezek biztosítani fogják, hogy stressz- és problémamentesen fürödjünk kutyánkkal.

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...


Pihenjen luxus környezetben Tiszaújvárosban!

Exkluzív kialakítású, kényelmes szobák, gyógyvíz, SPA kezelések és kulináris élvezetek várják Tiszaújvárosban, pihenjen a Tisia Hotel & Spa**** superior szállodában. A hotel összeépült a Tiszaújvárosi Gyógy- és Strandfürdővel. Foglaljon közvetlenül a weboldalon és keresse a Tisia Hűségprogram nyújtotta kedvezményeket. Megnézem