Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

A világ legdrágább medencéi

2023. 02. 28. 08:00
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
Arany csempével borított medence, a bálteremmé alakítható fürdő, az 1 km hosszú úszómedence, vagy a mesterséges tengerpart Japánban? Van tippje, melyik kerülhetett a legtöbbe? Összegyűjtöttük a világ legdrágább medence beruházásait. Gondolná, hogy egy magyar fürdő is helyet kapott a listán?
A teljesség igénye nélkül, és becslések alapján következzen a TOP 10 legdrágább medence a világon.

10. Sarojin Resort, Thaiföld

A 10. helyen található fürdő értékét csak becsülni tudjuk 1 millió dollár körülire. A thaiföldi Sarojint a 2004-es cunami katasztrófa után újra kellett alkotni, de így is Ázsia legszínvonalasabb szállodái közé tartozik a maga 269 m2-es medencéjével.
A világ legdrágább medencéi
Sarojin Resort, Thaiföld

9. Umaid Bhawan Palota, India

Az 1943-ban Indiában épült palota akkoriban a világ legnagyobb otthona volt. A manapság már szállodaként is üzemelő hely kb. 225.000 dollárba került, látványos fedett medencéje art deco stílusú, alját mozaikok díszítik, melyek csillagjegyeket ábrázolnak. Ami igazán különleges itt, talán az, hogy a falak és a mennyezet aranyozott burkolattal rendelkeznek. 
A világ legdrágább medencéi
Umaid Bhawan Palota, India

8. Gellért Gyógyfürdő

A világ egyik leghíresebb fürdője az 1912–1918-ban, szecessziós stílusban épült budapesti Gellért Gyógyfürdő.  Zsolnay-mozaikokkal, márványoszlopokkal, díszes ablakokkal és szobrokat díszítették. Medencéinek értékét 640.000 dollárra becsülik.
A világ legdrágább medencéi
Gellért Gyógyfürdő

7. Kitchukov család medencéje, Egyesült Államok

A Las Vegas-i Mirage Hotel inspirálta annak a vagyonos párnak az oázisra hasonlító medencéjét, melyben 15 méteres csúszda, csodálatos szökőkutak, vízesések, és telefon által irányítható fényhatások is hatalmas luxusra utalnak. Ha úgy gondolják a tulajdonosok, akár több 1000 km-es távolságból is be tudják állítani a medence hőmérsékletét, akkor nem tévednek. Beépítettek még egy 15 fős pezsgőfürdőt is, mindezt 3000 m2-en.
A világ legdrágább medencéi
Kitchukov család medencéje, Egyesült Államok

6. Nemo 33, Belgium

A világ legmélyebb, ember által készített medencéje nevéből adódóan 33 méter mélységű, búvárkodásra tökéletes, de a filmesek is előszeretettel keresik fel. 2014-ben nyílt meg, és 3 millió dollárba került a megépítése. Összesen 2,5 millió liter vizet tartalmaz, és tele van alagutakkal is, ami még látványosabbá varázsolja.
A világ legdrágább medencéi
Nemo 33, Belgium

5. Hearst kastély, Egyesült Államok

Együttesen mintegy 10 millió dollárba kerül az a 2 medence, amelyek a Kalifornia állambeli Hearst kastélyban találhatók. Az 1924-ben és 1936-ban épült medencék hasonlítanak az ókori római fürdőkhöz, felbecsülhetetlen értékű márvány és csempe mozaikokkal borítottak. A kültéri Neptune medence 32 x 18 méter, míg a fedett római medence kicsit kisebb.
A világ legdrágább medencéi
Hearst kastély, Egyesült Államok

4. Lev Leviev Rezidencia, Egyesült Királyság

Az izraeli milliárdos a világ egyik legdrágább privát medencéjével rendelkezik. Lev Leviev 2008-ban az Egyesült Királyságban épített egy olyan házat, melynek becsült értéke 68 millió dollár, amihez nagyban hozzájárult az arany csempével bélelt medence, szaunák és gyógyfürdő. A behúzható fedél lehetővé teszi, hogy a medencét egy hatalmas bálteremmé alakítsák át.
A világ legdrágább medencéi
Lev Levévi Rezidencia, Egyesült Királyság

3. San Alfonso del Mar, Chile

A közel 2 milliárd dollárba kerülő medence a Guiness rekordok könyvébe is bekerült, mint a világ legnagyobb medencéje. 1,3 km hosszú, 8 hektárra terjed ki. 250 millió liter szűrt tengervízzel van feltöltve. A legmélyebb pontja 3,5 m. Vízellátásét szűrés után közvetlenül a Csendes-óceánból oldják meg. Az éves karbantartásra több mint 4 millió dollárt költenek.
A világ legdrágább medencéi
San Alfonso del Mar, Chile

2. Seagaia Ocean Dome, Japán

Japán és talán a világ legdrágább fedett medencéjének költsége 2 milliárd dollár. 300 méter hosszú, 100 méter széles, és inkább egy hófehér homokos mesterséges tengerpartnak tekinthető. Ha szép az idő, a tető felemelkedik, és beengedi a napfényt, de esőben vagy borús időben a mennyezet a gyönyörű kék ég látszatát kelti.
A világ legdrágább medencéi
Seagaia Ocean Dome, Japán

1. City of Stars, Egyiptom

A City of Stars elnevezésű medence 84 985 m2 területen fekszik az egyiptomi Sharm el Sheikhben. A beruházás költsége 5,5 milliárd dollárra rúg, a projektet pedig az a cég tervezte, akik a chilei San Alfonso del Mar medencéjét is. Ugyanazt a technológiát alkalmazták: a vizet közvetlenül a tengerből nyerik, majd szűrést követően kerül a medencébe. Nagyságát jól mutatja, hogy nem csak úszásra, de vitorlázásra is alkalmas.
A világ legdrágább medencéi
City of Stars, Egyiptom
Képek forrása: cleartrip.com (3.); clensol.ch (5); hearstcastle.org (7.); thepinnaclelist.com (8.); poolandspascene.com (11.); Pinterest (2,6,9,10)

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...