Aktuális akciók
Őszi wellness akciókŐszi wellness akciók Őszi fürdőtippekŐszi fürdőtippek

Csodatévő vizek: eláruljuk, mire jók a budapesti kutak

2016. 02. 27. 08:13
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
Budapesten több ivókútból is vihetünk haza ivókúrára is alkalmas gyógyvizet. A Széchenyi, a Rudas, a Lukács és a Dagály is üzemeltet ilyen kutakat.
Hazánkban bőven akad gyógyvíz, egész pontosan 266 elismert gyógyvízzel büszkélkedhetünk, melyek közül több nemcsak külsőleg, hanem belsőleg is alkalmazható, ivókúra formájában.
A Lukács fürdő vize nátriumot is tartalmazó, kalcium-magnézium-hidrogénkarbonátos, szulfátos és kloridos gyógyvíz, melynek fluoridion tartalma is jelentős. Ez a gyógyvíz enyhíti az idült gyomorhurut, a gyomorfekély, a gyomorsav-túltengés tüneteit, de alkalmas a vesemedence és a húgyutak idült megbetegedéseinek kezelésére is. Gyógyítja a légzőszervek idült hurutos megbetegedéseit, a csontritkulás megelőzésére és kezelésére egyaránt alkalmas, sőt segít az epehólyag és epeutak egyes megbetegedésein. Székrekedés, ödéma, a szív- és/vagy veseműködés gyengesége esetén azonban nem ajánlott fogyasztani.
A Dagály fürdő a Béke-kútból nyeri a vizet, ami szintén alkalmas belső fogyasztásra. A kalcium-magnézium hidrogén karbonátos, kénhidrogén tartalmú gyógyvíz ivókúra esetén a gyomor és a bélrendszer hurutos betegségein és a gyomorsavtúltengésen tud segíteni. Használható vesemedence gyulladás, vesekőképződés esetén, továbbá keserűsóval az epehólyag és az epe utak hurutos betegségeinek gyógyítására.

Háromféle gyógyvíz a Rudasban

A Rudasban három különböző kút vizéből lehet kiválasztani a számunkra leginkább megfelelőt. A Hungária gyógyvíz nátriumot is tartalmazó, kalcium-magnézium-hidrogénkarbonátos, szulfátos gyógyvíz, melynek fluoridion tartalma is jelentős. A Hungária gyógyvíz segít gyomorhurut, gyomorsavtúltengés és vesemedence bántalmak, illetve ideges gyomorpanaszok esetén.
Az Attila gyógyvíz kalcium-magnézium-hidrogénkarbonátos, szulfátos, kloridos, radioaktív gyógyvíz, mely alkáliákat és fluoridot is tartalmaz. Alkalmas idült gyomorhurut, idült gyomorfekély, idült bélhurut és a légzőszervek idült hurutos megbetegedéseinek kezelésére. Fogyasztása ajánlott vérkeringési zavarok és a csontrendszer mészhiánnyal járó állapotai esetén is. Az Attila gyógyvíz fogyasztása ellenben nem ajánlott székrekedés, ödéma, illetve a szív- és/vagy veseműködés gyengesége esetén.
A Juventus gyógyvíz nátriumot is tartalmazó, kalcium-magnézium-hidrogénkarbonátos, szulfátos, radioaktív gyógyvíz, amely jelentős mennyiségű fluoridot is tartalmaz. Kiválóan alkalmas a nők változókori panaszainak enyhítésére és a szervezet korai öregedésének megelőzésre. Enyhíti a csökkent savelválasztással járó, idült gyomorhurut, a vesemedence és a húgyutak idült gyulladásainak tüneteit, használható a köszvényes anyagcserezavar befolyásolására és a vesekőbetegség egyes formáinak, illetve az érelmeszesedés kezelésére.
A Széchenyi fürdő vize nátriumot is tartalmazó, kalcium-magnézium-hidrogénkarbonátos és szulfátos gyógyvíz. Ivókúra formájában kezeli az idült gyomorhurutot, a gyomorfekélyt, a bélhurutot és a gyomorsavtúltengést. Enyhíti a vesemedence és a húgyutak idült gyulladásait és használható a vesekőbetegség egyes formái esetén is, továbbá a köszvényes anyagcserezavar befolyásolására. Kezeli a légzőszervek idült hurutos megbetegedéseit; az epehólyag és az epeutak egyes megbetegedései esetén elősegíti az epeürülést. A víz használata nem javallott székrekedés, ödéma, illetve a szív- és/vagy veseműködés gyengesége esetén.
Ha ivókúrába szeretnénk kezdeni, mindenképpen kérjünk orvosi segítséget; az ajánlott napi gyógyvízadag szinte minden esetben 300-500 milliliter. A budapesti kutaknál helyszíni fogyasztásra és elvitelre is adnak gyógyvizet.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...