Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók TOP 10 őszi fürdőtippTOP 10 őszi fürdőtipp További ajánlatok

Dagály Gyógy-, Strandfürdő és Uszoda

Beutaló kérhető ide
Nyugdíjas kedvezmény
Élményfürdő, Strandfürdő, Termálfürdő, Uszoda
Árak és információk
A Dagály Gyógy- és Strandfürdőben nyolc különböző formájú és hőmérsékletű medence található kellemes zöld környezetben, dunai panorámával.
A Dagály fürdő 1948-ban nyitotta meg kapuit, amely a későbbiek során kibővült többek között az 1956-ban átadott 50 méteres uszodával. Vízbázisát akkoriban az 1944-ben fúrt kút biztosította, amellyel végre hasznosították a Duna medre alatt lelt, és a Duna vizébe elfolyó termálvizeket. 1970 és 2013 között a Széchenyi Gyógyfürdő vizét vezették ide. Jelenleg a fürdő vízellátását a Béke Kút és a Margitszigeti Magda kút biztosítja, széles körű gyógyszolgáltatást biztosítva vendégei részére.
2000-ben a strand területén található két nagy méretű termál ülőmedencét átépítették négy modern vízszűrő-forgató berendezéssel ellátott medencévé, melyek gyermek-, termál-, ülő-, élmény- és oktatómedencékként üzemelnek. Az élménymedence számos szolgáltatást - sodrófolyosó, pezsgőágy, whirlpool, nyakzuhanyok, buzgárok, tocsogós napozók - nyújt a fürdeni vágyóknak. A Dagály termálmedencéiben nátriumot is tartalmazó kalcium-magnézium-hidrogénkarbonátos, szulfátos hévíz található, melynek fluorid- és metaborsav-tartalma is jelentős.

A 2017-2018-as felújítás eredményeképpen egy megújult, a 21. századi követelményeknek megfelelő, funkcionálisan a Duna Úszóarénával egymást kiegészítő, teljesen megújult Dagály Strandfürdő nyílt meg 2018 augusztusában. A strand déli részén, a meglévő fák alatt csaknem 2000 négyzetméteres, parkosított „Dunai Kalóz” tematikus játszóteret alakítottak ki. A meglévő kosárlabdapályát felújították és két homokos strandpálya is épült: egy kisebb gyerek strandröplabdapálya, illetve egy nagyobb, strandfocira és strandröplabdára is használható pálya. A régi irodaépület helyén egy új épület is létesült gyógyászati és wellnessfunkciókkal.