Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Dagály Gyógy-, Strandfürdő és Uszoda
Nyitva van

Beutaló kérhető ide
Nyugdíjas kedvezmény
Élményfürdő, Gyógyfürdő, Strandfürdő, Termálfürdő, Uszoda
Árak és információkA Dagály Gyógy- és Strandfürdőben nyolc különböző formájú és hőmérsékletű medence található kellemes zöld környezetben, dunai panorámával.


A Dagály fürdő 1948-ban nyitotta meg kapuit, amely a későbbiek során kibővült többek között az 1956-ban átadott 50 méteres uszodával. Vízbázisát akkoriban az 1944-ben fúrt kút biztosította, amellyel végre hasznosították a Duna medre alatt lelt, és a Duna vizébe elfolyó termálvizeket. 1970 és 2013 között a Széchenyi Gyógyfürdő vizét vezették ide. Jelenleg a fürdő vízellátását a Béke Kút és a Margitszigeti Magda kút biztosítja, széles körű gyógyszolgáltatást biztosítva vendégei részére.
Gyógyvizét hasznosíthatjuk gyomor és bélrendszer hurutos betegségei, gyomorsav túltengés, vesemedence gyulladás, vesekő képződés esetén, valamint keserűsóval az epehólyag és az epeutak hurutos betegségeinek gyógyítására.
2000-ben a strand területén található két nagy méretű termál ülőmedencét átépítették négy modern vízszűrő-forgató berendezéssel ellátott medencévé, melyek gyermek-, termál-, ülő-, élmény- és oktatómedencékként üzemelnek. Az élménymedence számos szolgáltatást - sodrófolyosó, pezsgőágy, whirlpool, nyakzuhanyok, buzgárok, tocsogós napozók - nyújt a fürdeni vágyóknak. A Dagály termálmedencéiben nátriumot is tartalmazó kalcium-magnézium-hidrogénkarbonátos, szulfátos hévíz található, melynek fluorid- és metaborsav-tartalma is jelentős.

A 2017-2018-as felújítás eredményeképpen egy megújult, a 21. századi követelményeknek megfelelő, funkcionálisan a Duna Úszóarénával egymást kiegészítő, teljesen megújult Dagály Strandfürdő nyílt meg 2018 augusztusában. A strand déli részén, a meglévő fák alatt csaknem 2000 négyzetméteres, parkosított „Dunai Kalóz” tematikus játszóteret alakítottak ki. A meglévő kosárlabdapályát felújították és két homokos strandpálya is épült: egy kisebb gyerek strandröplabdapálya, illetve egy nagyobb, strandfocira és strandröplabdára is használható pálya. A régi irodaépület helyén egy új épület is létesült gyógyászati és wellnessfunkciókkal. Ezeket egy fedett folyosó köti össze a Duna Arénával is. A wellnessben van finn, gőz- és infraszauna, tepidárium és masszázs, a gyógykezelések között pedig nagyfrekvenciás kezeléseket, különböző kádfürdőket, magneto- és elektroterápiát, illetve gyógymasszázst lehet igénybe venni. 

Járja be a Dagály fürdőt egy virtuális túrán!

Mozgassa a képeket az egérrel (mobilon az ujjával). A nyilakra kattintva új helyszínre jut.


Télen is nyitva tartó szabadtéri medencék:Nézze meg a strandmedencéket is!Télen is nyitva tartó szabadtéri úszómedence:


Wellness szaunákkal: 

Tekintse meg a Dagály fürdőről készült videókat is!

Drónfelvétel a Dagályról:


Strandmedencék, fedett medencék, gyógyvíz, szaunák: 

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a Dagály Gyógy-, Strandfürdő és Uszoda aktualitásairól (pl. árváltozás, akciók, programok) Kattintson az alábbi gombra...