Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók

Fedett fürdők, ahol van finn szauna – Itt biztosan felmelegedhetünk télen

2022. 10. 26. 13:35
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés

Télen is sok szabadtéri medencében élvezhetjük Magyarországon a termálvizet, de azoknak sem kell melegvizes élmény nélkül maradniuk, akik inkább a fedett medencéket kedvelik a hideg hónapokban. Finn szaunával is rendelkező fedett fürdőket válogattunk össze, ahol a legzimankósabb napokon is átmelegedhetünk. 

Az ország összes, finn szaunával rendelkező fedett fürdőjét megtaláljuk, ha erre a linkre kattintunk. A vizuális típusok mindezt térképen is megnézhetik.

Az alábbiakban bemutatunk néhányat abból több mint 100 fedett fürdőből, ahol van finn szauna is.

 

Ismerős épületek, népszerű gyógyvizek
 

Ha keletről nyugatra haladunk az országban, akkor első választásunk a Gyulai Várfürdő, ahol sokan már jártak és mindenki hallott róla. A Lovarda Pillangós medencéje mellett ma már az Aquapalota, minden korosztálynak számtalan vizes élményt kínáló, közel 900 négyzetméteres vízfelülete is a látogatók rendelkezésére áll. Ahogyan a Castello szaunapark is látogatható az év minden részében. Itt a szaunaházak mellett infraszaunák és gőzkabin is várja a forróság kedvelőit.

Fedett fürdők, ahol van finn szauna – Itt biztosan felmelegedhetünk télen
Gyulai Várfürdő  - Castello szaunapark

Budapest sem maradhat ki a válogatásból, a Lukács Gyógyfürdő és Uszoda széles körben ismert és sokak által látogatott létesítmény. Itt három különböző hőfokú gyógymedence várja a fedett termál részlegben a vendégeket, ezek is egész évben nyitva állnak, ahogyan a fürdő legismertebb, szabadtéri, de télen is használható wellness medencéje. A Lukács termál részében száraz gőzkamra is van a hagyományos gőzkabin mellett, a wellnes részlegben pedig finn szauna és alacsonyabb hőmérsékletű gyógynövényes szauna működik.

A nagy, ismert és népszerű fürdők közül harmadikként, az ország nyugati részéről, a zalakarosit ajánljuk. Az ország egyik legnagyobb fürdője rengeteg élménnyel, változatos szolgáltatásokkal várja a látogatókat egész évben. A fedett rész, az élményfürdőn túl, három medencével, melyek közül kettő gyógyvizes ülőmedence, és saját szauna részleggel rendelkezik. Ezek a szaunák elszeparált, külön pihenőhelyet is kaptak, így a nyugalom oázisát biztosítják a nyugodt pihenésre, feltöltődésre vágyó vendégek számára.

 

Kicsi, fedett fürdők finn szaunával
 

Persze a nagy és sokak által látogatott fürdők mellett hazánkban számos kisebb, a helyi igényeket kielégítő vagy éppen speciális szolgáltatásokat nyújtó fürdőhely működik. Ezek közül az egyik legújabb a körmendi MJUS, aminek mediterrán hangulatú kültéri medencéi mellett fedett része is van. Az itt található barlangos medence igazán különleges élményt és egyedülálló kilátást biztosít az itt fürdőzőknek, de gyermekmedence is várja az ide érkező családokat. A fürdő szaunavilágát csak 16 éven felüliek látogathatják, nekik azonban a szolgáltatások széles skáláját kínálják. Finn és bio szauna, török és római fürdő áll télen is a látogatók rendelkezésére.

Régi, ismert név a hazai strandok kedvelői körében Lepence. A visegrádi spa az egykori strand nevét viseli, ám azzal ellentétben egész évben kikapcsolódást kínál. Gyógyhatású termálfürdőként üzemel, melynek erőssége a minden igényt kielégítő szaunavilág. A hagyományos finn szauna mellett működik itt aroma kabin, illatos gőzkamrából több is, infraszauna és jégkút is. Aki át szeretne melegedni és ki akarja élvezni a méregtelenítésnek ezt a módját, nem tévedhet, ha Visegrádot választja.

Fedett fürdők, ahol van finn szauna – Itt biztosan felmelegedhetünk télen
Lepence Spa  - Visegrád
 

Szintén kisebb méretű, ám a környéken igen népszerű, fedett fürdő a tiszakécskei Barack Gyógy- és Élményfürdő. A dél-alföldi település nagyobb fürdője egész évben nyitva van, fedett medencéi között gyerekmedence és jakuzzi is található. Szaunái között pedig olyan különlegesség is fellelhető, mint a stollen szauna, ami egy kővel kirakott száraz szauna. De természetesen finn szauna, gőzkamra, aromakabin és infraszauna is működik a fürdőben. Ezeket is mind kipróbálhatja, aki nem éri be a helyi  nátrium-hidrogénkarbonátos, metakovasavat és fluoridot tartalmazó termálvíz nyújtotta élményekkel.

 

Ahol még szauna programok is vannak
 

Érdemes figyelemmel kísérni a télen is nyitva tartó fedett fürdők programjavaslatait, hiszen a szaunákban gyakran tartanak, képzett szaunamesterek által vezetett programokat. Ezek során nemcsak megtanulható hogyan érdemes használni a szaunák melegét egészségünk, jó közérzetünk megőrzése érdekében, de új, különleges élményeket is kaphatunk az egyedi felöntéseknek köszönhetően.

Ha az alábbi linkre kattintunk, akkor láthatjuk azt a néhány tucatnyi fürdőt, ahol rendeszeresen tartanak ilyen programokat.

Fedett fürdők szauna programokkal

 

 

 

 

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...