Aktuális akciók
Évindító akciókÉvindító akciók Csobbanj a télbe!Csobbanj a télbe!

Gyógyfürdők, amelyek neve talán kevesebbeknek ismerős

2022. 01. 03. 14:00
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
Nyírbátor és Celldömölk nem kifejezetten gyógyvízéről ismert, de gyógyászati szolgáltatások széles skáláját találjuk fürdőikben. Az országosan ismert, hatalmas fürdőkomplexumok mellett a kisebb fürdőkbe is érdemes ellátogatnunk.

Sárkány Wellness és Gyógyfürdő

A nyírbátori fürdő 2010-ben nyitotta meg a kapuit, ami egy valódi termál paradicsom a kikapcsolódni és gyógyulni vágyók számára. A belső térben 6 fedett medence, két finn szauna, infra szauna, gőzfürdő, sógenerátor, só kabin található. Gyógyvizes medencéjét kalcium-magnézium-hidrogénkarbonátos gyógyvíz táplálja. A vizsgálatok szerint a gyógyvíz kiválóan alkalmas reumatikus és mozgásszervi betegségek kezelésére.
Gyógyfürdők, amelyek neve talán kevesebbeknek ismerős
Sárkány Wellness és Gyógyfürdő

Lenti Termálfürdő és Szent György Energiapark

Lenti fürdőjének fedett részlegében az úszó- és élménymedencén át, a gyermek és baby medencéken keresztül, egészen a gyógy- és hidromasszázs medencékig bezárólag minden megtalálható a repertoárban. A részleghez kapcsolódik egy fedett pihenőtér, illetve egy szaunavilág is. Gyógyvize jól alkalmazható mozgásszervi, ízületi, gerinc és hátproblémák gyógyítására. Bioenergetikus természetgyógyászok szerint a Szent György Energiapark különleges gyógyító erejű energiavonalak találkozási pontjaiban fekszik – ennek köszönhetően a fürdő vendégei hatékonyabban tudnak kikapcsolódni, felfrissülni, gyógyulni.
Gyógyfürdők, amelyek neve talán kevesebbeknek ismerős
Lenti Termálfürdő

Vulkán Gyógy- és Élményfürdő

Az ötmillió éves vulkanikus hegy, a Ság lábánál fekszik a celldömölki fürdő, ahol 1.600 m2 vízfelület áll az ide érkezők rendelkezésére. Az egész évben nyitva tartó fedett részen egy hatsávos, 25 méteres úszómedence, egy termálmedence, egy ülőpados, kiúszós medence, egy termálvízzel töltött jakuzzi és egy tanmedence vehető igénybe. A magas nátrium-hidrogén-karbonát tartalmú gyógyvíz legjobb hatását a mozgásszervi panaszok gyógyításában fejti ki. Fürdőgyógyászati kezelésekkel (gyógyvizes medencefürdő, gyógyvizes kádfürdő, súlyfürdő, víz alatti vízsugármasszázs, víz alatti csoportos gyógytorna, szénsavas kádfürdő, iszapkezelés, orvosi gyógymasszázs és 18 év alattiak gyógyúszása) várják a gyógyulni vágyókat.
Gyógyfürdők, amelyek neve talán kevesebbeknek ismerős
Vulkán Gyógy- és Élményfürdő

Fürdőház-Fürdő

A nyíregyházi Fürdőház-Fürdő gyógyvizes medence, pezsgőfürdő, szauna is található, a gyógyvíz mellett a frissítő - és gyógymasszázs is jó hatással van a szervezetre. Hat fúrt kút kevert vize látja el a fürdőt gyógyvízzel. A sok oldott sót tartalmazó nátrium-kloridos vizet a brómos-jodos termálvizek közé sorolják.
Gyógyfürdők, amelyek neve talán kevesebbeknek ismerős
Fürdőház-Fürdő

A nyitókép a Sárkány Wellness és Gyógyfürdőben készült.

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...


Ha van véleménye, kérdése a cikkel kapcsolatban, szóljon hozzá a Facebookon. Kattintson ide