Quantcast

Aktuális akciók
Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Fürdőház-Fürdő
Zárva határozatlan ideig

Gyógyfürdő, Termálfürdő
Árak és információk

A Hotel Fürdőház wellness részlege 2022. október 10-től átmenetileg, határozatlan ideig ZÁRVA tart. (A Hotel Fürdőház 2022. november 7-től határozatlan ideig zárva tart.)

 


A nyíregyházi Fürdőház-Fürdő több száz éve szolgálja a gyógyulni vágyó fürdőzőket Sóstó egyik legrégibb épületében.

Pazár István tervei alapján, majd harminc év viszontagságai után 2000-ben nyílt meg újra a gyógyulni és pihenni vágyók előtt a nyíregyházi Fürdőház-Fürdő. Ez a gyöngyszem Sóstó egyik legrégebbi emléke, innen gyökerezik a területre jellemző fürdőkultúra kialakulása. Már az 1700-as évek végén is az egészségmegőrzést szolgálta, igaz még kezdetleges formában, mindössze négy tölgyfakáddal. Aztán fokozatosan fejlődött Sóstóval egyetemben, hol fényes, hol kevésbé fényes időket megélve.
Az egykori kabinok helyét  - amelyekben a tó termálvizével töltött fakádak álltak  - ma gyógyvizes medencék, pezsgőfürdő, szauna foglalja el. A régi, kihasználatlan szolárium szobát sóbarlanggá alakították, mely fényterápiás elemmel kombinálva szintén az egészség megőrzését szolgálja. 
A Fürdőházban különféle wellness és gyógyászati kezeléseken is részt vehetünk. Kipróbálhatjuk a szénsavas fürdőt, az iszappakolást, a súlyfürdőt, vagy víz alatti vízsugármasszázst. 

Hova kiránduljunk a környéken?

A legek állatkertjének is nevezett Nyíregyházi Állatpark egy 30 hektáros tölgyerdőben található, ahol 500 faj 5000 egyede él természeteshez közeli kifutókban.  Ócenárium, 500.000 literes cápás üvegalagút, ázsiai dzsungel óriás vízeséssel, Dél-Amerika vadvilágát bemutató függőhidas kalandösvény, 3 méter magasságú, hosszan kanyargó bambuszhíd, fókashow, papagájshow, Maki-erdő, nem véletlen, hogy 2018-ban Európa Legjobb Állatkertjének is megválasztották. Ha tele vagyunk kalandvággyal, a Sóstói-erdő hatalmas fái között változatos kalandpálya vár mindenkit: gyermek-, felnőtt- és extrémpálya – mindenki merészsége alapján választhatja ki a neki megfelelőt. A Sóstói-erdőben kiránduljunk nagyot, vagy sétáljunk végig a nevezetességekkel teli belvároson, látogassuk meg az 5 nagy templom valamelyikét. A kalandos botanikus kertben 5,6 hektáros területen több mint 2500 növényfajta él, a világ szinte minden tájáról. A Sóstói Múzeumfalu egy 19. századi falusi környezetbe repít vissza, ahol megismerhetjük, hogyan éltek a szegény-és középparasztok és kisnemesek abban az időben, mivel foglalkoztak, mit ettek, milyen népszokásaik voltak. A város programjait itt találjuk. 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a Fürdőház-Fürdő aktualitásairól (pl. árváltozás, akciók, programok) Kattintson az alábbi gombra...

Szállások a fürdő közelében