Aktuális akciók
Karácsonyi ajándéktippekKarácsonyi ajándéktippek Fürdőbelépő ajándékbaFürdőbelépő ajándékba Adventi és karácsonyi ajánlatokAdventi és karácsonyi ajánlatok További ajánlatok

Hat fürdő a béke és nyugalom jegyében

2017. 11. 29. 07:50
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
Keresi a fürdőt, ahol távol a város zajától és a turisták tömegétől békésen kikapcsolódhat? Segítünk! Ajánlunk hat kellemes, rejtett fürdőt az ország különböző pontjairól.
Jön a karácsonyi készülődés, a rohanás, szinte egy pillanatra sem pihenhetünk a sok ünnepi teendő és az év végi hajtás mellett. Mi is jöhetne jobban ilyenkor, mint egy kellemes fürdőzés egy nyugodt, csendes délután a jótékony, meleg vízben?
A Pécstől húsz kilométerre található, a baranyai dombok között szinte észrevétlenül megbújó Hertelendi Termálfürdő meseszép, ősfás környezetben várja látogatóit, szinte meglepetésként bukkan fel a barátságos baranyai kistelepülések között, a dombok árnyékában. A létesítményt 2007 óta folyamatosan fejlesztik, bővítik. A fürdő az év minden szakaszában kitűnő kikapcsolódási és feltöltődési lehetőséget nyújt. A termál-strandon tizenegy bel- és kültéri medence, termálvizes ülőmedence, vízi és wellness szolgáltatások a család minden tagjának biztosítják a szórakozást, pihenést, kikapcsolódást. A fürdőt tápláló 38 és 68 fokos termálvíz a föld mélyéről érkezik a felszínre.  Minden korosztály számára ajánlott megmártózni az értékes ásványi anyagokat tartalmazó vízben. A szaunaparkban és az éjszakai fürdőzéseken hangulatos programok várják a vendégeket minden pénteken és szombaton.
Hat fürdő a béke és nyugalom jegyében
Hertelendi Termálfürdő
A kisújszállási Kumánia Gyógy- és Strandfürdő három szolgáltatást kínál egyben: hotel, élményfürdő és gyógykomplexum. Főként gyógyulni vágyók járnak ide, a fürdő csendes, zsivajtól mentes, távol a nagyváros zajától igazi felüdülést kínál. A belsőtérben öt fedett medence található. A felfrissülés élményét a hideg vizes merülőmedencék és a Kneipp-taposók biztosítják. A fürdőben élményszauna programok is várják a látogatókat. Az elsősorban hidrogén-karbonátos összetételű, de egyéb makro- és mikro-, valamint nyomelemeket is nagy koncentrációban tartalmazó víz alkalmas a különböző kopásos gerinc- és ízületi elváltozások kezelésére.
Hat fürdő a béke és nyugalom jegyében
Kumánia Gyógy- és Strandfürdő
A természetes, zöld környezetben található Bogácsi Gyógy-és Strandfürdő egész évben várja a vendégeket. A Bükk-hegység lábánál a Hór és Szoros patak völgyében fekvő Bogács a Bükkaljai Borvidék központja. A térség riolittufába vájt pincéinek borait a fürdő látogatói is megkóstolhatják. Többféle medence és kényeztető szolgáltatás áll az idelátogatók rendelkezésére. A fürdő Gyógycentrumában többféle – az NEAK (volt OEP) által támogatott – szolgáltatás biztosítja a vendégek pihenését, gyógyulását és kikapcsolódását.
Hat fürdő a béke és nyugalom jegyében
Bogácsi Gyógy-és Strandfürdő
A nyugodt és szép környezetben található Fehérgyarmati Gyógyfürdő mintegy 1000 méter mélyről érkező 44 fokos gyógyvize, kiváló összetételének köszönhetően számos betegség gyógyítására alkalmazható. Főként mozgásszervi megbetegedések, krónikus nőgyógyászati, reumatológiai, ortopédiai panaszok kezelésére javasolják. Ezek mellett segíti a balesetek, a csontműtétek utáni rehabilitációt, a csontritkulás és érbetegségek, továbbá egyes neurológiai kórképek gyógyulását. A fürdőben főként járó-, és fekvőbeteg ellátás, diagnosztika, gyógyfürdő és rehabilitáció, valamint a hozzá csatlakozó háttérszolgáltató és irányító tevékenység folyik.
Hat fürdő a béke és nyugalom jegyében
Fehérgyarmati Gyógyfürdő
Az elmúlt években egyre népszerűbbé vált, de még mindig nyugodt Kehida Termál Gyógy- és Élményfürdőben egész évben bárki megtalálja a kedvére valót. A kehidakustányi fürdő 2.400 m² vízfelülettel, mediterrán belső terekkel, 13 medencével, 94 méteres óriáscsúszdával, kinti kamikaze csúszdákkal, szabadtéri 34-36 °C fokos meleg vizes- és gyógymedencékkel, pezsgőszigettel, sodrómedencével, gyermekpancsolóval, pool bárral és még sok egyéb csábító élményelemmel várja a vendégeket. A fedett háromszintes Élményfürdő egész évben garantált kikapcsolódás a család minden tagjának. A csöppségek részére bébi pancsoló, bébi csúszda, baba-mama pihenőszoba pelenkázóval, játékokkal gazdagítjuk a kínálatot. A beltéri Élményfürdőből könnyedén ki lehet úszni a szabad levegőre is, ahol nyakzuhanyok, pezsgő élményelemek várják.
Hat fürdő a béke és nyugalom jegyében
Kehida Termál Gyógy- és Élményfürdő
A Tamási Termálfürdő is egész évben nyugodt, csendes fürdőzésre várja a látogatókat. A fürdő számos medencével, gyógyhatású termálvízzel és wellness szolgáltatásokkal várja a kikapcsolódni vágyókat. Ability fürdőrészleg 2011-ben nyílt meg, akadálymentesített, így mozgássérült és fogyatékkal élő vendégek is használhatják.  A fürdőben összesen tizenöt medence: többek között öt gyógyvizes medence, két élménymedence, egy gyermekpancsoló csúszdával, egy szivárványcsúszda, egy hideg vizes csobbanó medence, egy 33 méteres úszómedence és egy 25 méteres fürdőmedence található. Emellett többféle wellness szolgáltatás, pezsgőfürdő, szauna világ és hideg-meleg Kneipp-taposó áll a fürdőzők rendelkezésére. A termálfürdő gyógyászati részlegén különféle masszázsok várják a vendégeket.
Hat fürdő a béke és nyugalom jegyében
Thermal Spa Tamási 
Nyitókép: Kehida Termál Gyógy- és Élményfürdőben