Aktuális akciók
Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Hat fürdő, ahol érdemes elbúcsúztatni az idei nyarat

2018. 09. 10. 19:50
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
Mi is lehetne ideálisabb helyszín a nyár búcsúztatására, mint egy kellemes termálvizes fürdő egy gyönyörű parkban? Ha egyetértenek, van néhány ajánlatunk.

Csendes, de modern fürdő a baranyai dombok ölelésében

A Hertelendi Termálfürdő Pécstől alig 25 km-re, a Mecsek egyik legszebb részén, Baranya természeti értékeinek leggazdagabb területén várja a pihenni vágyókat. A térség jó idő esetén fantasztikus sétákra ad lehetőséget, hiszen a Mecsek legszebb turista úti céljai a környéken fedezhetők fel. Ráadásul, ha kegyes hozzánk az őszi idő, szeptember végéig a szabadtéri medencékből a Mecsek lankáinak szemet gyönyörködetető látványa tárul elénk, hiszen a békés, kicsiny településen található fürdőt zöldellő dombok és erdők veszik körül. Az árnyékos szép strand 7 medencéjével, benne a Gyógykerttel és a Vízi várral szezonálisan várja a fürdőzőket. Ha beborul az ég, a fedett élmény – és termálfürdő 4 medencével egész évben várja a látogatókat. A kétszintes fürdőépületben számos wellness szolgáltatás és Dél – Dunántúl egyedülálló Szaunaparkja 9 szaunával nyújt kikapcsolódást mindenki számára.
Hat fürdő, ahol érdemes elbúcsúztatni az idei nyarat
Hertelendi Termálfürdő

Az ország legnagyobb és egyik legzöldebb fürdőkomplexuma

A Hungarospa Hajdúszoboszló Európa legnagyobb fürdőkomplexuma, melyben a Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő, az Aqua-Palace Fedett Élményfürdő, az Aquapark, az Árpád Uszoda és strand minden évszakban kielégítik a vendégek fürdőzési igényeit. Amíg tart a jó idő, érdemes kipróbálni a strand és az aquapark szakaszát, amely 30 hektáros, gyönyörűen parkosított területen még szeptember 30-ig várja a fürdőzőket. A strand igazi slágere a pálmafákkal és homokos parttal övezett mediterrán tengerpart, de strandröplabda-, strandfoci-, streetball-, lábtenisz- és teniszpályák várják a sportolni vágyókat. A Hungarospa Hajdúszoboszló területén tényleg tengerparti hangulatban búcsúztathajuk a nyár utolsó napsugarait! Ha hűvösebbre fordul az idő, vár a gyógyfürdő és a fedett élményfürdő részleg. Előbbi csarnokának három gyógyvizes medencéje mellett négy nyitott látványmedence áll a vendégek rendelkezésére. Az Aqua-Palace fedett élményfürdő húsz medencéje között exkluzív élménymedencék is találhatók, melyek közül a Római fürdő és a barlangfürdő a legnépszerűbbek.
Hat fürdő, ahol érdemes elbúcsúztatni az idei nyarat
Hungarospa Hajdúszoboszló

A Margitsziget több száz éves fái között

A zsúfolt fővárosban is találunk egy kis „zöldet” pihenéshez, fürdőzéshez. Budapest szívében, a Margitsziget közepén található a Palatinus Fürdő, amely a város első szabadtéri fürdője volt, ma is nagyon népszerű mind a budapestiek, mind az idelátogató turisták körében. A sziget hatalmas és híres fái vesznek körül fürdőzés közben, elképesztő hangulatot adva a termálvizes pihenésnek. Érdemes egy kört tenni strandolás előtt vagy után a híres faóriások között, melyek Arany Jánosnak is árnyékot adtak a versíráshoz annak idején. A Palatinus Fürdőben rossz idő esetén sem kell aggódni, a felújításoknak köszönhetően a „Pala” 2017 óta egész évben látogathatóvá vált. Négy beltéri medencéje közül van gyógyvizes medence, de egy 60 négyzetméteres gyerekmedence, hideg és meleg vizes merülőmedencék, szaunák is helyet kaptak.
Hat fürdő, ahol érdemes elbúcsúztatni az idei nyarat
Palatinus Fürdő

Zöld sziget az Alföldön is

Az alföldi régió talán legzöldebb, legszebben parkosított fürdőkomplexumát Berekfürdőn találjuk. Szeptember második hetében az előrejelzés szerint megérkezik az indián nyár, úgyhogy érdemes tervezni a szezon utolsó napsugaraival. Berekfürdőn a 8 hektárnyi parkban, csodás természeti környezetben épült strandon az óriási területnek köszönhetően szinte nem is érezzük a tömeget. A fürdőben a termálmedencék mellett egy gyermekmedence és egy uszoda várja a látogatókat. Ha beborul az ég, a fürdő nemrégiben felújított fedett részlegében négy teljesen megújult medence várja a látogatókat, közöttük egy gyógy- és gyermekmedence is.
Hat fürdő, ahol érdemes elbúcsúztatni az idei nyarat
Berekfürdői Gyógy- és Strandfürdő

Dús növényzet kint és bent

A debreceni Nagyerdő szívében található, 2014-ben megújult debreceni Aquaticum Mediterrán Élményfürdő az alföldi nagyvárosba látogató turisták nagy kedvence. Igazi különlegessége, hogy nemcsak a fürdőt körülvevő nagyerdei park területén, de a termálfürdő medencecsarnokában is buja, zöld növényzetet találunk, így az Aquatikum ideális helyszín – akár rossz idő esetén is – a nyárbúcsúztatásra. Szeptember végéig természetesen még a csodás parkban létesült szabadtéri medencék is várják a látogatókat, de ha beborul az ég, ott a Mediterrán Élményfürdő. Ez egy 66 méter átmérőjű kupolacsarnokban található, a különleges létesítmény dús trópusi növényzete és számos élményeleme révén nyarat varázsol az év minden napjára, minden fürdővendég szívébe. A debreceni Aquaticumban élményfürdő, termálfürdő, gyógyászat és szaunavilág is működik.
Hat fürdő, ahol érdemes elbúcsúztatni az idei nyarat
Aquaticum Debrecen

Zalai dombok között

Zalakaros híres termálfürdőjével is jól járnak, ha a szeptemberre várt indián nyár utolsó napsugarait szeretnék kiélvezni. Több mint 10 hektáros parkos területen, gondozott környezetben alakították ki gyógy,- termál,- családi,- hullám,- gyermek és sportmedencéit. A termál- és élményfürdő egész évben, míg a strandfürdő szeptember 30-ig tart nyitva. Az aquapark csúszdavilága 9 csúszdát jelent, köztük egy 81 méter hosszú „Anakonda”, „Kamikaze” és családi csúszdákból. Az idősebb korosztály inkább gyógyvize miatt rajong érte, a több mint 2500 méter mélyből feltörő 96 Celsius fokos zalakarosi gyógyvíz összetétele és a vízkészlet nagysága miatt a legjelentősebbek egyike. A fedett gyógycentrumi fürdőcsarnokban egy medencecsoport helyezkedik el, mely három különböző, önállóan üzemelő medencéből áll. A kültéri, szépen gondozott sziklakerttel és egyedi mikroklímával rendelkező gyógycentrumi gyógymedence részben fedett és a hideg téli hónapokat kivéve egész évben üzemel, míg a fedett rész egész évben látogatható.
Hat fürdő, ahol érdemes elbúcsúztatni az idei nyarat
Zalakarosi Fürdő
Nyitókép: Hertelendi Termálfürdő
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...