Quantcast

Aktuális akciók
Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Lerohanták a budapesti strandokat

2015. 08. 10. 21:06
Forrás: MTI
Fürdőzés
A hétvégén hozzávetőleg 60 ezer látogatója lehet a budapesti strandoknak, fürdőknek, hasonló látogatószámot az idei szezonban eddig csak egyszer, júniusban mértek – mondta Czinege Szilvia, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. értékesítési igazgatója vasárnap délután az MTI érdeklődésére.
A vállalat 12 egységét szombaton több mint 28 ezren, vasárnap 15 óráig pedig még csaknem ugyanennyien látogatták, így hétvégén várhatóan a június 14-15-ei, hőségriadó időszakára eső hétvégéhez hasonló 60 ezres vendégszámot is elérhetik – mondta a szakember.
Az idei szezon adatai lényegesen jobbak az előző évinél. Júliusban a tavalyi év azonos időszakához képest 36 százalékkal volt magasabb a 12 strand, illetve állandó fürdő vendégeinek száma. Ezek közül Pünkösfürdőn 91, Csillaghegyen 82 százalékos volt az emelkedés – ismertette Czinege Szilvia.
Az előző évben meglehetősen gyenge volt a fővárosi strandok és fürdők forgalma, de a növekedésében a szerényebb anyagi lehetőségekkel bíró családok számára is elérhető, 900, illetve 1200 forintos jegyárak és a javuló turisztikai adatok is szerepet játszhattak – mondta a szakember.
A Dagály fürdő nyár végi bezárásával kapcsolatos hírekre reagálva Czinege Szilvia megjegyezte: tudomása szerint a közkedvelt strand az év végéig nyitva lesz.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...