Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Magyar csodák: ez a fürdő Európában is egyedülálló

2022. 05. 20. 08:30
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
A miskolctapolcai barlangfürdő igazi különlegességnek számít és nem csupán hazai viszonylatban.
Azzal remélhetőleg már senkinek sem mondunk újat, hogy Magyarország igazi gyógy- és termálvíz nagyhatalom. Azt azonban már kevesebben tudják, hazánk több igencsak különlegesnek számító fürdővel rendelkezik, ezek egyike a Miskolctapolca Barlangfürdő.
Már a fürdő elhelyezkedése is kivételes; a Miskolc mellett található Miskolctapolca egyedi mikroklímájával, gyönyörű védett parkjával és csónakázó tavával már önmagában is igazán rendkívüli. Miskolc-Lillafüred ráadásul a hazai klimatikus gyógyhelyek egyike.
Magyar csodák: ez a fürdő Európában is egyedülálló
A miskolctapolcai barlangfürdő igazi kuriózumnak számít a termálfürdők palettáján, Európában is egyedülálló, hiszen karsztban ilyen magas hőfokú víz nem található másutt. Az 1959-ben barlangfürdővé átalakított tavasbarlangot a víz évezredek munkájával vájta ki. A kristálytiszta mikroklímával rendelkező sziklaüreget ma is a Bükk karsztrendszerének vize táplálja, amely 29-30 fokosan tör a felszínre.

Barlang és ásványvíz együtt

A barlangok gyógyító hatása elsősorban a bennük uralkodó magas páratartalomnak, illetve a por- és pollenmentes levegőben található oldott ásványi anyagoknak tudható be. Miskolctapolcán a barlang jótékony klímája és az ásványvíz együttesen fejti ki hatását, elsősorban ízületi betegségek esetén. A miskolctapolcai víz további előnye, hogy ellentétben a gyógyvizek többségével, alacsony sótartalma miatt korlátlan ideig lehet benne tartózkodni.
Magyar csodák: ez a fürdő Európában is egyedülálló
A többszázezer éves járatokban eleve nem mindennapi élmény fürdőzni, azonban ha ez valakinek önmagában nem volna elegendő, kipróbálhatja a vadvíz vízáramot vagy hallgathatja a Csillagterem sejtelmesen duruzsoló visszhangját.
A fürdő wellness részlege is igencsak figyelemreméltó, két darab tízfős, egy négyfős és egy harmincfős lávaköves finn szauna, egy tizennégy fős gőzkabin, három infrakabin, illetve merülő medence várja az ellazulni, felfrissülni és méregteleníteni vágyó vendégeket.
A barlangfürdőhöz tartozik egy nagyjából három és fél hektáros parkosított strandfürdő is, további 4500 négyzetméter vízfelülettel, így Miskolctapolca a nyári melegben is ideális választás. 

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...


Hévízi wellness -30%!

Jöjjön júniusban most 30% kedvezménnyel Hévízre a Hotel Európa Fit****superior szállodába, ahol az extra kedvezményes árak mellett 8 beltéri és kültéri úszó-, élmény- és gyógymedence, kétszintes szaunavilág, félpanziós ellátás, változatos programkínálat várja Önt. Ne maradjon le erről az ajánlatról, amely a tökéletes pihenést kínálja most különleges áron! Az ajánlat visszavonásig érvényes.Megnézem