Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Nem csak fürdőkultúra van, Kultúrfürdő is volt

2021. 08. 07. 21:23
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés

A fürdők már a római birodalomban sem csak a tisztálkodás helyszínei voltak. Élénk közösségi élet zajlott a pihenő helyiségekben, fontos találkozásoknak adtak helyet a medencék. Ma sincs ez másként, a fürdő kikapcsolódás és feltöltődés is, főként ha olyan izgalmas kezdeményezésekbe botlunk, mint a Kultúrfürdő programsorozat volt.

Önként és dalolva


A lelkesedés hozta létre és tartotta életben hosszú éveken át a rendezvénysorozatot, amely különleges helyszíneken, izgalmas zenei csemegéket kínált a budapesti zeneszerető közönségnek. 

Sok önkéntes munka, a közösségi média ereje és pályázatok tették lehetővé, hogy folyamatosan és magas színvonalon szerveződjenek a koncertek, de mindez nem tudott volna kibontakozni, ha az olyan helyszínek, mint a Király fürdő vagy az Irgalmasok Veli Bej törökfürdője nem adnak helyet ezeknek az előadásoknak.

 

Zene, tánc és víz


A budapesti fürdők rendszeresen adnak otthont izgalmas programoknak a fürdőzésen, szauna és masszázs élményeken túl is. Ezek között akadnak inkább a laza kikapcsolódásra alkalmas események, ilyen az évek óta megrendezésre kerülő Strandok Éjszakája, amikor dj-k veszik át a főszerepet a medencék partján. A Kultúrfürdő sokkal inkább a rétegzenére vevő közönségnek biztosított tartalmas elfoglaltságot a nyári időszakban. Négy évadjuk alatt több ezren fordultak meg változatos rendezvényeiken. 

A különleges helyszínekkel sikerült olyan laza, kötetlen hangulatot teremteniük a szervezőknek, ami garantálta, hogy előadók és közönségük számára is emlékezetes estek legyenek a Kultúrfürdő összejövetelei. 

 

 

Újítás vagy hagyomány


A fürdők és a kultúra összekapcsolása, bármennyire modern dolognak is tűnik egy alternatív helyszínen megrendezett koncert, valójában nem 21. századi találmány. A neves angol fürdőváros, Bath, legalább annyira ismert volt már évszázadokkal ezelőtt gyógyfürdőiről, mint apátsági templomáról és báljairól. 

Az európai fürdővárosok sétányain a gyalog andalgók és a kocsiról szemlélődök szinte mindig élvezhették a helyi fúvószenekar előadását is. Aztán később a fürdők mellé települtek a nyári estéken könnyed kikapcsolódást kínáló szabadtéri mozik is. Nem meglepő hát, hogy ma is gyakran felmerül az ötlet, legyen egy fürdő a helyszíne egy-egy érdekes programnak. Legyen szó éjszakai fürdőzésről, ami például a Rudasban rendszeres volt vagy kiállításokról.

 

Budapesten egyedi volt


A Kultúrfürdő tehát nem abban volt különleges, hogy ők voltak az elsők, akik igyekeztek színvonalas kulturális programokat vinni a sokat látott falak közé. Sokkal inkább a megközelítésük, az előadók kiválasztása és a közönség lelkesedése tette ismertté és elismertté a kezdeményezést. 

Valószínűleg nem járunk messze a valóságtól, ha azt mondjuk, ma is volna kereslet arra, hogy nívós, különleges zenei csemegékkel vagy alternatív színházi előadásokkal rukkoljanak elő a fürdők, akár zárás után. 

 

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...


Nem bírod már a kánikulát? Szakadj ki a hétköznapokból és tölts egy éjszakát a Kis-Duna partján különleges ajánlatunkkal!

A ráckevei felnőttbarát Duna Relax Hotel**** ideális választás ebben a forróságban. Wellness-sziget, kültéri medencék, szabadtéri Relax Beach Bár és a Duna-part… kell ennél több?Megnézem