Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Király Gyógyfürdő
Felújítás miatt várható nyitás 2023.

Gyógyfürdő, Termálfürdő, Műemlékfürdő
Árak és információk

Budapest egyik legrégebbi törökfürdője, a Király Gyógyfürdő szinte eredeti állapotában, műemléki környezetben várja a fürdőzőket.

A fürdő nyitvatartását itt találjuk. 
Az árakról itt olvashatunk bővebben. 

Történelem

A fürdő építését Arszlán budai pasa kezdte meg 1565-ben és utóda, Szokoli Musztafa fejezte be. A Király Gyógyfürdőnek nem volt és ma sincs közvetlen melegvízbázisa. A törökök azért építették messze a forrásoktól a fürdőt, hogy egy esetleges ostrom idejére is biztosítva legyen a fürdés lehetősége, várfalon belül. Vizét akkor is és ma is a jelenlegi Lukács Fürdő környékéről biztosították. Buda visszafoglalását követően, 1796-ban, a fürdő a König család birtokába került, ők építették át mai formájára ötvözve a régit az újjal, megőrizve műemlék-voltát. A fürdő magyarosított nevét is a családról kapta. A II. világháborúban a fürdő megrongálódott. Teljes felújítására 1950-ben került sor.

Medencék, különleges szolgáltatások

A fürdőben olyan kényelmi szolgáltatások is igénybe vehetőek mint a privát családi kádfürdő vagy a szaunás kádfürdő. Nemrég a fürdő udvarán egy meleg vizes kültéri, 6 fős dézsa került kialakításra, 2015. nyarától pedig fitneszterem szolgáltatásai is a vendégek rendelkezésére állnak. 3 gyógymedencében fürdőzhetünk, de találunk egy 5 fős jakuzzit, és egy merülőmedencét is. Gőzkamra, hőlégkamrák és napozókert is található a fürdő területén. 
45 perces páros masszázst lehet igénybe venni exkluzív környezetben. A luxury refreshing kezelés a termál fürdőzés tökéletes kiegészítője. Erősebb fogásrendszerű masszázs, svéd alapokkal. Olyan vendégeinek ajánlják, akik az átgyúrósabb jelleget igénylik a kezelés közben. 
A Harmony aromamasszázs egy nyugodt, lassú, lágy mozdulatokkal végzett gyengéd fogásrendszerű pihentető masszázskezelés.
 

Járja be a Király Gyógyfürdőt egy virtuális túrán!

Mozgassa a képet az egérrel (mobilon az ujjával). A nyilakra kattintva új helyszínre jut.

 

Nézze meg a gyógymedencét és a szaunát!
  

Tekintse meg a fürdőről készült videót is!

Hova kiránduljunk a környéken? 

A 2. kerületben található fürdővel szemben találjuk a Parlamentet, de a budai Vár sincs nagyon messze. A közelben találjuk még a Gül baba türbéjét, ahonnan fantasztikus kilátás nyílik a Dunára és a Margit-szigetre. Magyarország legnagyobb vízalatti barlangja, a Molnár János-barlang is erre található. Fedezzük fel a Margitszigetet, a József-hegyi kilátót vagy a Szemlő-hegyi barlangot. A város látnivalót és programjait itt találjuk. 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a Király Gyógyfürdő aktualitásairól (pl. árváltozás, akciók, programok) Kattintson az alábbi gombra...

Szállások a fürdő közelében