Quantcast

Aktuális akciók
Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Király Gyógyfürdő
Felújítás miatt várható nyitás 2023.

Gyógyfürdő, Termálfürdő, Műemlékfürdő
Árak és információk

Budapest egyik legrégebbi törökfürdője, a Király Gyógyfürdő szinte eredeti állapotában, műemléki környezetben várja a fürdőzőket.

A fürdő nyitvatartását itt találjuk. 
Az árakról itt olvashatunk bővebben. 

Történelem

A fürdő építését Arszlán budai pasa kezdte meg 1565-ben és utóda, Szokoli Musztafa fejezte be. A Király Gyógyfürdőnek nem volt és ma sincs közvetlen melegvízbázisa. A törökök azért építették messze a forrásoktól a fürdőt, hogy egy esetleges ostrom idejére is biztosítva legyen a fürdés lehetősége, várfalon belül. Vizét akkor is és ma is a jelenlegi Lukács Fürdő környékéről biztosították. Buda visszafoglalását követően, 1796-ban, a fürdő a König család birtokába került, ők építették át mai formájára ötvözve a régit az újjal, megőrizve műemlék-voltát. A fürdő magyarosított nevét is a családról kapta. A II. világháborúban a fürdő megrongálódott. Teljes felújítására 1950-ben került sor.

Medencék, különleges szolgáltatások

A fürdőben olyan kényelmi szolgáltatások is igénybe vehetőek mint a privát családi kádfürdő vagy a szaunás kádfürdő. Nemrég a fürdő udvarán egy meleg vizes kültéri, 6 fős dézsa került kialakításra, 2015. nyarától pedig fitneszterem szolgáltatásai is a vendégek rendelkezésére állnak. 3 gyógymedencében fürdőzhetünk, de találunk egy 5 fős jakuzzit, és egy merülőmedencét is. Gőzkamra, hőlégkamrák és napozókert is található a fürdő területén. 
45 perces páros masszázst lehet igénybe venni exkluzív környezetben. A luxury refreshing kezelés a termál fürdőzés tökéletes kiegészítője. Erősebb fogásrendszerű masszázs, svéd alapokkal. Olyan vendégeinek ajánlják, akik az átgyúrósabb jelleget igénylik a kezelés közben. 
A Harmony aromamasszázs egy nyugodt, lassú, lágy mozdulatokkal végzett gyengéd fogásrendszerű pihentető masszázskezelés.
 

Járja be a Király Gyógyfürdőt egy virtuális túrán!

Mozgassa a képet az egérrel (mobilon az ujjával). A nyilakra kattintva új helyszínre jut.

 

Nézze meg a gyógymedencét és a szaunát!
  

Tekintse meg a fürdőről készült videót is!

Hova kiránduljunk a környéken? 

A 2. kerületben található fürdővel szemben találjuk a Parlamentet, de a budai Vár sincs nagyon messze. A közelben találjuk még a Gül baba türbéjét, ahonnan fantasztikus kilátás nyílik a Dunára és a Margit-szigetre. Magyarország legnagyobb vízalatti barlangja, a Molnár János-barlang is erre található. Fedezzük fel a Margitszigetet, a József-hegyi kilátót vagy a Szemlő-hegyi barlangot. A város látnivalót és programjait itt találjuk. 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a Király Gyógyfürdő aktualitásairól (pl. árváltozás, akciók, programok) Kattintson az alábbi gombra...

Szállások a fürdő közelében