Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók Gyermekbarát ajánlatokGyermekbarát ajánlatok További ajánlatok

Király Gyógyfürdő

Magyarország, 1027 Budapest, Fő u. 84.
+36 1 202 3688
Gyógyfürdő, Termálfürdő, Műemlékfürdő

Árak és információk
Akinek a Vízivárosban támadna kedve fürdőzni, az abban a szerencsés helyzetben van, hogy egy olyan autentikus török fürdőben teheti ezt meg, ami még 1565-ben épült és szinte eredeti állapotában maradt ránk.
A fürdő építését Arszlán budai pasa kezdte meg 1565-ben és utóda, Szokoli Musztafa fejezte be. A Király Gyógyfürdőnek nem volt és ma sincs közvetlen melegvízbázisa. A törökök azért építették messze a forrásoktól a fürdőt, hogy egy esetleges ostrom idejére is biztosítva legyen a fürdés lehetősége, várfalon belül. Vizét akkor is és ma is a jelenlegi Lukács Fürdő környékéről biztosították. Buda visszafoglalását követően, 1796-ban, a fürdő a König család birtokába került, ők építették át mai formájára ötvözve a régit az újjal, megőrizve műemlék-voltát. A fürdő magyarosított nevét is a családról kapta. A II. világháborúban a fürdő megrongálódott. Teljes felújítására 1950-ben került sor.
A fürdőben olyan kényelmi szolgáltatások is igénybe vehetőek mint a privát családi kádfürdő vagy a szaunás kádfürdő. Nemrég a fürdő udvarán egy meleg vizes kültéri dézsa került kialakításra, 2015. nyarától pedig fitneszterem szolgáltatásai is a vendégek rendelkezésére állnak.


Fürdő elérhetőségei

Szóljon hozzá