Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók Karácsonyi ajánlatokKarácsonyi ajánlatok Szilveszteri ajánlatokSzilveszteri ajánlatok Karácsonyi ajándéktippekKarácsonyi ajándéktippek Fürdőbelépő ajándékbaFürdőbelépő ajándékba További ajánlatok

Öt fürdő, ahol már élvezheti a tavaszi napfényt

2017. 03. 31. 07:50
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
Sok hazai fürdőt találunk, ahol a szabadtéri termálvizes medencében relaxálva, a rügyező és lassan zöldellő fákat csodálva, madárcsicsergést hallgatva élvezhetjük a tavaszi nap első sugarait. Adunk öt tippet, hol fürdőzzenek tavasszal!
Lassan itt az április, a tavasz végérvényesen megérkezni látszik. Hosszabbak a délutánok, egy-egy kellemes napon már akár egy hosszú délutánon át élvezhetjük az év legfrissebb évszakának leheletét.
A Hungarospa Hajdúszoboszló egész évben üzemel. A csarnok három gyógyvizes medencéje mellett négy nyitott látványmedence áll a vendégek rendelkezésére. A közel 30 hektáros, gyönyörű növényekkel és fákkal beültetett terület nemcsak Magyarország egyik legnagyobb fürdőjét, de egyik legszebb parkját is kínálja az idelátogatóknak. A gyönyörű díszpark és a tó hangulata utánozhatatlan élményt ígér egy napsütötte hétvégén, még ha a hőmérsékleti értékek nem is olyan magasak.
Öt fürdő, ahol már élvezheti a tavaszi napfényt
Hungarospa Hajdúszoboszló
Berekfürdői Gyógy- és Strandfürdő kiváló gyógyvízzel, öt kültéri gyógy-, egy úszó-, egy élmény- és gyerekmedencével, valamint négy fedett medencével várja a fürdőzőket. A gyógyvizes kutat, Dr. Pávai Vajna Ferenc híres tudós és geológus a múlt század elején, a karcagi városvezetők megbízásából fúrta. A 8 hektárnyi csodálatos zöldövezetben található 2 gyógymedence, egy gyógymedence nyak-, hát-, és derékzuhany élményszolgáltatással, ami kimondottan a gyógyulni vágyóknak épült, valamint 2 termálmedence, amely kicsik, nagyok és idősebbek számára is egyaránt kedvelt.
Öt fürdő, ahol már élvezheti a tavaszi napfényt
Berekfürdői Gyógy- és Strandfürdő
A baranyai kistelepülésen, nyugodt, falusias környezetben található Hertelendi Termálfürdő az év minden szakaszában kitűnő kikapcsolódási és feltöltődési lehetőséget nyújt. A Pécstől húsz kilométerre található fürdő meseszép, ősfás környezetben várja látogatóit. A létesítményt 2007 óta folyamatosan fejlesztik, bővítik, melynek köszönhetően ma már félig fedett, termálvizes medencében is élvezhetjük a tavaszi napsugarakat. A fürdőt tápláló 38 és 68 fokos termálvíz a föld mélyéről érkezik a felszínre.  Minden korosztály számára ajánlott megmártózni az értékes ásványi anyagokat tartalmazó vízben.
Öt fürdő, ahol már élvezheti a tavaszi napfényt
Hertelendi Termálfürdő
Sá-Ra Termál Hegykőn három gyógy-, egy termál-, egy wellness, egy úszó- és egy tanmedence, illetve pancsoló várja a vendégeket. A kicsiny, nyugalmas fürdő nagyon szép területen fekszik, ahol zöldellő, ősfás környezetben élvezhetjük a termálvíz erejét. A hegykői termálvíz igen sok oldott anyagot tartalmazó nátrium-kloridos alkáli-hidrogénkarbonátos jellegű, kissé kemény, fluoridos, kénes gyógyvíz, melynek jelentős a jodid tartalma. 55 fokosan 1434 méteres mélységből hozzák a felszínre. Alkalmas mozgásszervi betegségek gyógyítására, de jó eredménnyel alkalmazható rehabilitációs kúraként gyógyult csonttörések, ficamok, ízületi rándulások, izomhúzódások kezelésére is.
Öt fürdő, ahol már élvezheti a tavaszi napfényt
Sá-Ra Termál Hegykő
A Liget Termálstrand és Élményfürdő Szolnok mellett, Tiszaligeten csodás környezetben várja a vendégeket; a gyönyörű park, a csónakázó tó, és nem utolsó sorban a fedett és egész évben működő kültéri termálmedencék komoly vonzerőt jelentenek. A Tiszaligeti Strandfürdő eredeti állapotában az 1960-as években épült, a kor követelményeinek megfelelő színvonalon. Az építés helyéül Szolnok legszebb részét a belvároshoz közeli, mégis attól jól elkülönülő fás, parkos területet szemelték ki, sportpályák, hotelek, kemping és ifjúsági szabadidő centrum társaságában. A csodás természeti környezet mind a mai napig megmaradt, a fürdőkomplexumot viszont néhány évvel ezelőtt szinte teljesen felújították és korszerűsítették, mai állapotában minden 21. századi igényt kielégít.
Öt fürdő, ahol már élvezheti a tavaszi napfényt
Liget Termálstrand és Élményfürdő

Szóljon hozzá