Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Pazar termálfürdők a hófödte hegycsúcsok között

2022. 12. 09. 08:00
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
Egy kellemes termálfürdő a téli hegycsúcsok között? Nincs is ennél csodásabb kikapcsolódás ezekben a hónapokban. Összegyűjtöttünk a környező országokból néhány fürdőt, ahol a hegyek között megbúvó fürdő remek kikapcsolódást kínál!

Aqua Dome – Ausztria

A síelés szerelmesei biztosan hallottak már Längenfeld-ről. A tiroli falucska azonban nem csak a siklás kapcsán lehet nevezetes. Itt található a tiroli tartomány egyetlen termálfürdője, az egyedi építészeti megoldásokkal tervezett Aqua Dome. Az Ötztal festői szépségű völgye igazi ausztriai hegyi éden, hatalmas fenyőfákkal borított havas hegycsúcsokkal övezve, mintegy 1200 méteres tengerszint feletti magasságban. Ha az ember szeret egy szép vidéken nyugalomban fürdőzni, átadni magát a pihenésnek, az elképesztően gyönyörű tájba olvadó, meglepő építészeti megoldásokkal tervezett ausztriai Aqua Dome komplexumnál keresve sem találhat ideálisabb helyet. A mesés környezet már önmagában is hihetetlen élmény lehet, de e mellé a 2200 négyzetméteren kialakított fürdőkomplexum minden lehetséges módon kényezteti a pihenni vágyó látogatókat. A termálfürdőben 40 fokos nátrium-klorid-szulfát-kénes gyógyvízként gleccservíz tör fel a talajból. A különleges, üvegfalú épületen különösen érdekesek a kültéri medencék lábra állított kelyhei, amelyek akár egy-egy fagylalttölcsér állnak a gigantikus hegyek között.
 Pazar termálfürdők a hófödte hegycsúcsok között
Aqua Dome

Bad Gastein – Ausztria

A friss hegyi levegőjéről is híres Bad Gastein a Hohe Tauern Nemzeti Park szívében fekszik, 1000 méterrel a tengerszint felett. A megfelelő pihenésről és ellazulásról a Sziklafürdő hat tematikus részlege, a szállodákhoz tartozó termálfürdők, a világhírű Gasteini-gyógybarlang, az egészséges alpesi klíma, és összesen 17 radontartalmú forrás gondoskodik. Ez az alpesi termálfürdő különleges kikapcsolódást és szórakozást kínál a család minden tagjának.
 Pazar termálfürdők a hófödte hegycsúcsok között
Bad Gastein 
A különböző tematikus részlegek mellett a wellness, a szépségápolás, a rehabilitáció és a sport terén is széles választék várja a vendégeket. A fürdőt pontosan 150 méter választja el a Stubnerkogel-Gondelbahn völgyállomástól. A két épületet egy panorámafolyosó köti össze. Nyugalom és élményrészlegek saját úszómedencével, vízmasszázs fekvőhelyekkel, pezsgőfürdővel, 70 méter hosszú vízi csúszdával, élménymedencével, kültéri medencével, hangulatos barlangmedencével és vízeséssel. Emellett a panoráma-szaunavilágban öt gőzfürdő és egy sóbarlang áll a látogatók rendelkezésére.
 Pazar termálfürdők a hófödte hegycsúcsok között
Bad Gastein

Aqualux – Ausztria

Fohnsdorf 8600 lelket számláló városkáját Stájerország északi részén találjuk, Judenburg városának közelében. Az egykor kicsiny bányászfalucska az utóbbi évekre Stájerország egyik igazi gyöngyszemévé vált. Az idelátogatók az aktív kikapcsolódáson kívül szívesen választják a fények fürdőjeként is emlegetett Aqualux Thermét.
 Pazar termálfürdők a hófödte hegycsúcsok között
Aqualux Therme
A 2007-ben megnyitott termálfürdő egyrészt egyedülálló és látványos építészetével, másrészt sokszínű élményvilágával kápráztatja el vendégeit. A komplexum korszerű szolgáltatásai, ahol a 2000 méter mélyről feltörő 42°C fokos termálvizet hasznosítják, mind az öt érzéket regenerálják és élénkítik. Az itt feltörő termálvíz nátrium-kloridban gazdag, savanykás ásványvíz, amely kiválóan alkalmas mozgásszervi megbetegedések, érrendszeri betegségek és idegrendszeri problémák kezelésére és utókezelésére. A gyógyító víz nyújtotta élményt különleges fénymegoldásokkal, korszerű és hangulatjavító világítástechnikával teszik teljessé.
 Pazar termálfürdők a hófödte hegycsúcsok között
Aqualux Therme

Terme Snovik – Szlovénia

Terme Snovik fürdője a Tuhinj völgyben fekszik, alig 30 km-re Ljubjanától és 9 km-re Kamniktól. Ez Szlovénia egyik legújabb gyógy- és élményfürdője, amelyet kifejezetten a síelés szerelmeseinek alakítottak ki. A fürdő szinte a sípályák mellett található, ráadásul jól felszerelt üdülőfalu épült köré, amely alig néhány lépésnyire a medencéktől remek szállást is biztosít az idelátogatóknak.
 Pazar termálfürdők a hófödte hegycsúcsok között
Terme Snovik
Aki eljön ide, egyszerre élvezheti az Alpok látványát és a termálfürdő kínálta lehetőségeket. Terme Snovik fürdője a Tuhinj völgyben fekszik, alig 30 km-re Ljubjanától és 9 km-re Kamniktól. A felszín alól feltörő kalciumban és magnéziumban gazdag gyógyvizet 32 fokos beltéri élménymedencékben élvezhetik a vendégek, ahol gejzírek, vízesések örvénymedence és masszázsfúvókák egészítik ki a fürdőzést.
 Pazar termálfürdők a hófödte hegycsúcsok között
Terme Snovik

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...