Szlovákia legjobb wellness lehetőségei

2018. 02. 07. 20:00
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
Hol fürdőzne szívesebben? A Magas-Tátra lábánál a sípályák mellett vagy egy barlangban? Egy eredeti sörfürdőben? A gyerekekkel egy hatalmas vízi paradicsomban, a szülőkkel a 21 gyógyfürdő valamelyikében? Ha Szlovákiában járnak, minimum egyet mindenképp meg kell látogatniuk!

A gyerekek kedvence, Aquapark Tatralandia

Közép-Európa legnagyobb vízi- és csúszdaparkja az Aquapark Tatralandia, egy igazi trópusi paradicsom. 29 csúszdája, 14 medencéje garantáltan a gyerekek kedvence lehet, a szülőknek pedig 19 szauna, sós, termál- és tiszta vizű 36 °C-os medencék állnak rendelkezésre. Lipótszentmiklóson több mint 7 hektáron terül el e komplexum, egész évben működik, és természetesen szálláslehetőség is van, így akár egy hétre is tökéletes választás. A vízi park egyszerre 5000 ember befogadására is képes. Még egy előnye, hogy Szlovákia legnépszerűbb síközpontja, a Jasná Nízke Tatry is nagyon közel van.
Szlovákia legjobb wellness lehetőségei

A férfiak kedvence, Prešpork-i sörfürdő

Budapesttől 2 órányi autóútra található Pozsony első sörfürdője, ahol egyszerre élvezhetjük a sör és a wellness jótékony hatásait. Miközben ülünk a meleg, jó illatú kádban és csapoljuk a sört, gyógyulunk is, hiszen a sörnek erős antibakteriális hatása van, enyhíti az aknét, a narancsbőrt és nagyon hasznos kiegészítő a pikkelysömör kezeléséhez is. 1-3 nappal előtte azért jó bejelentkezni.
Szlovákia legjobb wellness lehetőségei

A legnagyobb befogadóképességű, Vadas Termál Párkány

A 10.000 főt befogadni képes párkányi Vadas Termált a szlovák-magyar határ közelében találjuk. Az úszókomplexumban 7 kültéri és 2 fedett uszoda található, beleértve egy masszázsmedencét, egy kültéri egész évben működő ülőmedencét, egy egyedülálló hullámmedencét és egy tengeröböl alakú 3800 m²-es területen elhelyezkedő lagúnát. A medencéket 130 méter mélységből feltörő termálvízzel töltik fel.
Szlovákia legjobb wellness lehetőségei

A legtöbb gyógyuló beteg a Pőstyéni Fürdőben

Világszerte ismert a Nyugat-Szlovákiában található Pőstyéni Fürdő, melyben évente 40.000 beteget kezelnek a világ minden tájáról. Legtöbbjük Csehországból, Németországból, Ausztriából és arab országokból érkezik. A 200 éves hagyománnyal rendelkező fürdőben több mint 60 különböző gyógykezelést kínálnak, melynek alapja az egyedülálló ásványi víz és a kéntartalmú gyógyiszap. Emellett a fürdőszigeten lehetőség van golfozni, teniszezni, tehát senki nem fog unatkozni, ha ide téved.
Szlovákia legjobb wellness lehetőségei

A 24 karátos Szklenófürdő

A Selmeci-hegyek lábánál tör fel a mélyből a 42 °C hőmérsékletű magas kalcium és magnéziumtartalmú termálvíz, ami közvetlenül a gyógyfürdő barlangjába folyik és kiválóan alkalmas a különféle mozgásszervi megbetegedések gyógyítására. A kezelések után pedig üldögélhetünk az Európában páratlan, 24 karátos aranyból készült aranykádban, amely Kleopátra egykori fürdőjének mintájára, 24 karátos aranyból elkészített medence.
Szlovákia legjobb wellness lehetőségei

A legősibb fürdő, a Trencsénteplici fürdő

A legrégebb fürdővárosok egyikeként van számon tartva a Trencsénteplici fürdő, hiszen az első írásos adat 1247-ből származik. A Kárpátok gyöngyszemének is nevezik az egyik legkedveltebb szlovák fürdőt. Hatalmas parkja, klasszicista és modern épületei, idilli környezete és tavacskája van, de ha ez nem lenne elég, a fürdőkomplexum részét képezi a törökfürdő (hamam) is, amely a 19. században épült és gyönyörű kupolájának építészeti megoldásai miatt nemcsak a testet, de a szemet is kényezteti. Elsősorban a mozgásszervi megbetegedések gyógyítására, megelőzésére, illetve műtétek utáni felépülésre helyezi a hangsúlyt.
Szlovákia legjobb wellness lehetőségei

Közép-Európa legnagyobb termálvize, a ménhárdi (Vrbov) termálfürdő

A Ménhárdi Termálfürdő valódi geotermikus vizét Közép-Európa egyik legjobb hévizének tartják, mivel az emberi szervezet számára fontos ásványi anyagokat tartalmaz, 12 fajta betegség gyógyítására alkalmas és iható. Jótékony hatással van a reumás megbetegedésekre, az ízületi és gyulladásos panaszokra, szívbetegségekre és érrendszeri megbetegedésekre, valamint gyógyítja az asztmát is, emellett gyakori vendégek a sportolók is, akik regenerálódni szeretnének. A medencék geotermikus vize több mint 2000 m mélyből tör föl, hőmérséklete 59 °C, a kilátás a tátrai csúcsokra pedig csak hab a tortán.
Szlovákia legjobb wellness lehetőségei
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...