Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Termálvíz a szabad ég alatt egész évben a Dunántúlon

2023. 12. 11. 08:00
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
Van annál hangulatosabb, mint egy forró vizű medencében ejtőzve csodálni a varázslatos őszi napsugarakat, vagy akár a havon megcsillanó téli fényeket? Összegyűjtöttük, hol találunk egész évben működő kültéri medencés fürdőt a Dunántúlon.
A Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum igazi paradicsom a gyógyulni, pihenni, fürdőzni vágyók számára. A 14 hektáros, árnyas fákkal borított parkban fekvő fürdőkomplexum 34 medencével, több mint ötezer négyzetméter vízfelülettel, gyógy-, strand- és élményfürdővel, modern szaunavilággal és wellness centrummal, elismert gyógyászati részleggel, kempinggel áll a vendégek rendelkezésére. Bük óriási gazdagságra lelt, amikor határában meleg vizet találtak. 1965-ben gyógyvízzé minősítették az egyedi összetételű, több mint 15.000 mg/l ásványianyag-tartalmú termálvizet. A félig nyitott termálmedencék gőzölgő vize egész évben nyitva áll a vendégek előtt, Bükfürdő pedig kivételesen szép helyen fekszik az Alpok lábánál, így a szabadtéri fürdőzés tényleg fantasztikus élményt jelent az év minden napján.
Termálvíz a szabad ég alatt egész évben a Dunántúlon
Egész Európában, sőt a világon is kuriózumnak számít a Hévízi tó, amely a világ legnagyobb biológiailag aktív, természetes termált tava. Fantasztikus összetétele és a környék egyedülálló mikroklímája teszi egyedivé Hévíz csodáját, amely minden alkalommal újabb és újabb arcát mutatja az idelátogatónak. A hévízi víz fürdőkúrában alkalmas krónikus degeneratív és gyulladásos mozgásszervi betegségek, krónikus, nem fertőzéses hasüregi gyulladások, egyes bőrbetegségek gyógyítására, sérülések rehabilitációjára. A hévízi atmoszférában való pihenés kiváló alkalom a stressz oldására is. A Hévízi tó természetvédelmi területen fekszik, a tavat körülvevő lápok, forrásbarlang és a tó is védett természeti ritkaság. Ez a világ legnagyobb biológiailag aktív, természetes termáltava, mely testet és lelket egyaránt felüdít. Télen a kicsapódó gőzből párasapka képződik a tó felszínén, ami gátolja a víz lehűlését, ugyanakkor egy természetes inhalatorium alakul ki. A fákkal és klasszikus épületekkel körülvett tó felett gőzölgő víz a fürdőből nézve a legszebb. Egyszer mindenkinek ki kell próbálnia a téli fürdőzést Hévízen.
Termálvíz a szabad ég alatt egész évben a Dunántúlon


Harkány 13,5 hektáros ősparkjában a több százéves fák és a Zsolnay-féle eozinos szökőkutak között található a Harkányi Gyógy- és Strandfürdő, Közép-Európa egyik leghíresebb fürdőhelye. Harkány nemcsak a pihentető, frissítő és gyógyító kezelések, hanem a holisztikus gyógymódok mellett is elkötelezte magát, hogy a kezelések során a vendégek teste és lelke újra harmóniába kerülhessen egymással. A jó természeti adottságok, a gyógyvíz és a mediterrán klíma nem csak gyógyítják, hanem feltöltik és ellazítják Harkányba érkezőket. A gyógyfürdőben egy teljesen, egy félig fedett és egy szabadtéri gyógymedence összesen 2098 m2 vízfelszínnel 34-38 fokos vízzel biztosítja vendégeinknek a gyógyulást. A termál részleg több szabadtéri és félig fedett medencével télen is várja gőzölgő vízével az ideérkező gyógyulni vágyókat.
Termálvíz a szabad ég alatt egész évben a Dunántúlon

 
Sárvár legfontosabb vonzereje kétségtelenül az itt található kétféle gyógyvíz, amely megalapozta a ma látható fejlődést. Sárvár környékén 1200 méteres mélységből 43°C-os, 2000 méterről magas sótartalmú 83°C-os gyógyvíz tör fel. A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő 83°C-os gyógyvíze fontos alkotórésze a nátrium-klorid, a hidrogén-karbonát, a jód, a bróm, a fluor, és számos nyomelem. A magas sótartalmú gyógyvízből lepárlással állították elő a híres Sárvári Termálkristályt. A 43°C-os alkáli- hidrogén-karbonátos gyógyvíz főként nátrium-kloridot, hidrogénkarbonátot, nyomelemeket tartalmaz, ként és radont azonban nem. Kiválóan alkalmas mozgásszervi megbetegedések gyógykezelésére, rehabilitációra, sportsérülések utókezelésére, neurológiai tünet együttesekre, izomlazító fürdésre. A fürdőkomplexum télen is fantasztikus környezetben kínál szabadtéri élményt az idelátogatóknak.
Termálvíz a szabad ég alatt egész évben a Dunántúlon

Forrás: facebook.com/sarvarfurdo
Az Igali-Gyógyfürdő a Dél-Dunántúl egyik legrégebben működő fürdője, a Balatontól mindössze 40 kilométerre délre, az M7-es autópályától alig félórányira található. A 651 méter mélységből feltörő 81°C-os csodálatos gyógyhatással rendelkező  gyógyvizet, amely rendkívül magas arányban tartalmaz oldott ásványi  anyagot, már több mint 50 éve Európa legjobbjai közt tartják számon. Ezt talán mi sem bizonyítja jobban az elégedetten távozó fürdővendégeknél, hogy számtalan már-már kilátástalannak hitt gyógyulás, baleset utáni felépülés vagy éppen gyermekáldás köszönheti valóságalapját a víz jótékony hatásának. A fürdőben jelenleg 13 medence található, melyek közül a gyermek illetve a termál medencék majd mindegyikét különféle élményelemekkel szerelték fel, ezzel téve teljessé a fürdőzők kikapcsolódását. A szauna világban két különböző hőfokú finn illetve két infra szauna, valamint egy merülő medence várja a vendégeket.
Termálvíz a szabad ég alatt egész évben a Dunántúlon
Fotó: Gellért Attila

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...