Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Új termálfürdő épülhet Sümegen

2019. 04. 03. 19:03
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
Hamarosan termálkút fúrásába fognak a Veszprém megyei településen. Amennyiben sikerül termálvizet találniuk, akkor azt egy szállodában és egy újonnan épülő termálfürdőben fogják hasznosítani.
Sümegen hajdan működött egy termálvízű strand, helyén 2018 áprilisa óta tanuszoda üzemel. A mostani próbafúrást nem itt, hanem a sümegi vár közelében, de a lakóépületektől távol fogják végezni. Mint ahogyan a VEOL, a Veszprém megyei hírportál beszámolt róla, a kút mélyén 50-65 Celsius-fokos, jó minőségű termálvizet remélnek.
A munkálatokat Papp Imre, a sümegi vár kapitánya, a Hotel Kapitány**** Wellness tulajdonosa finanszírozza, fia tervét valósítva meg ezzel. A termálkút fúrásához az engedélyeket ugyanis még ifj. Papp Imre szerezte meg, aki sajnálatosan 2015-ben elhunyt.
Papp Imre reméli, hogy a családoknak szánt termálfürdő több, akár külföldi vendéget vonz majd Sümegre, és hozzájárul a település foglalkoztatottságának és az idegenforgalomból származó bevételeinek növekedéséhez. A termálvizet a szállodába is bevezetik majd.
A fúrás helyét már lealapozták, a munka körülbelül két hét múlva kezdődik, és előreláthatóan két hónapig fog tartani.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Exluzív előnyári ajánlattal vár a Gotthard Therme Hotel & Conference****!

Szökjön el a nyári nyüzsgés előtt pár napra és foglalja le pihenését május 1. és június 23. közötti időszakra most akár 10+10% kedvezménnyel! Az 1.500 nm vízfelülettel rendelkező, pálmafákkal tarkított mediterrán termálfürdő, a korlátlan soft drink italcsomaggal kiegészített félpanziós ellátás és a hármashatár megannyi élményt, izgalmat tartogat. Foglaljon 20% kedvezménnyel még ma! Megnézem
Ha van véleménye, kérdése a cikkel kapcsolatban, szóljon hozzá a Facebookon. Kattintson ide