Aktuális akciók
Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Végre megnyílt a tíz éve zárva tartó strand

2015. 06. 01. 09:40
Forrás: MTI
Fürdőzés
Tíz év után ismét lehet strandolni Miskolctapolcán, a csaknem hárommilliárd forintból újjáépült létesítményt szombaton adták át.
A strandfürdő felújítása 2,8 milliárd forintba került, ehhez a kormány csaknem 2,5 milliárd forinttal járult hozzá. A szombaton átadott fürdőben egy 50x25 méteres 10 sávos medence készült el, és egy családi medence is, valamint homokos strandröplabda- és lábteniszpályák, és wellness részlegek.
Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára az avatáson elmondta : az ország 200 jelentősebb fürdője az elmúlt évben 31 millió látogatót fogadott, a tíz évvel ezelőtt bezárt miskolctapolcai strand mostani megnyitása pedig a régió gazdasági, idegenforgalmi fellendülését is szolgálja, mindezek mellett új munkahelyek is létrejöttek.  
Mindehhez Kriza Ákos azt tette hozzá: a kormánnyal kötött megállapodás értelmében az állam a strand további fejlesztéséhez ötmilliárd forintot biztosít.  
Fotó: Vajda János/MTI
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...