Quantcast

Aktuális akciók
Karácsonyi ajándéktippekKarácsonyi ajándéktippek Év végi ajánlatokÉv végi ajánlatok

95 éves a berettyóújfalui termálvizes úszómedence – fejlesztések előtt a fürdő

2022. 06. 22. 17:03
Forrás: termalfurdo.hu
Hírfürdő

A berettyóújfalui Bihar Termálliget ad otthont az ország kevés termálvizes úszómedencéi közül az egyiknek. A medence ebben a hónapban ünnepli a 95. születésnapját. Az évfordulós megemlékezésen a fürdő előtt álló fejlesztésekről is szó esett.

Júniusban 95 éve nyitotta meg kapuit a jelenlegi Bihar Termálliget területén a termálvizes úszómedence, vagy ahogy a helyiek nevezik, a levente medence. Ebből az alkalomból egy strandkiállítással emlékeztek meg a fürdő alapításáról. Muraközi István, Berettyóújfalu Város polgármestere felidézte, hogy a trianoni békediktátum után a település lett a csonka Bihar vármegye központja, ekkor számos olyan kultikus épület épült meg, amelyek ma is díszei a bihari kisvárosnak. Ezek egyike volt a levente ház, melynek szomszédságában 1927-ben megnyitott a strand. A Bihar Termálliget vezetője, Zámbori Péter köszöntőjében arra hívta fel a figyelmet, hogy a termál- és strandfürdő ma is nemzetegyesítő szereppel bír, hiszen a határ két oldalán lévő magyarság sokszor a fürdőkomplexumban találkozik egymással.

 

95 éves a berettyóújfalui termálvizes úszómedence – fejlesztések előtt a fürdő

 

Nagy fejlesztés előtt áll a fürdő

 

A kiállításmegnyitó mellett a jövőről is esett néhány szó: folyamatban van a gyógyászati részleggel bővülő fedett uszodarész fejlesztése a Kisfaludy-programnak köszönhetően, valamint kemping- és szállodai tervek is készültek, melyekkel teljessé válik a határmenti település turisztikai kínálata.

A Bihar Termálliget jelenleg 6 kültéri medencével fogadja a fürdőzni vágyókat, 2 gyógyvizes medence, a termálvizes levente medence, egy jaccuzzi, egy gyermekmedence csúszdákkal, egy élménymedence, valamint strandröplabda pálya, játszótér várja a kikapcsolódni vágyókat.

A fejlesztés befejeztével 5 beltéri medence, szaunavilág és gyógyászati részleg is kiegészíti a termál- és strandfürdőt.

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...