Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

A Palatinuson fénnyel festik meg a 150 éves Budapest múltját

2023. 10. 24. 14:41
Forrás: termalfurdo.hu
Hírfürdő

A tavaly nagy sikert aratott Lumina Park visszatér a Palatinusra. A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. idén a 150 éves Budapest történetére formálta az idei fénypark témáját. Az Utazás az időben című attrakció 2024 márciusáig várja a látogatókat.

A budapesti Lumina Park története 2022-ben kezdődött. A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. a Palatinus fürdő strandterületének hasznosítására, a nyaranta napi 5-6 ezer fős forgalom kiegyenlítésére olyan lehetőséget keresett, amely télen, a hidegebb időjárás ellenére is a Margitszigetre vonzza a vendégeket. Ebben partnerre találtak a lengyel Lumina sp. z o. o. céggel, amely saját hazájában már több városban sikeresen működtetett fényparkokat (Wroclaw, Poznan, Lublin, Bydgoszcz), és éppen tevékenysége bővítését tervezte európai fővárosokban. Budapesten a Palatinus strand ideális helyszínnek bizonyult egy fénypark kialakítására, melyet a Palatinus fürdő dolgozói üzemeltetnek, segítve ezáltal az értékes munkaerő megtartását a kisebb forgalmú, téli időszakban.

 

Tavaly 200 ezren látták

A Lumina Park a 2022. év egyik legnagyobb újdonsága volt, mely rövid idő alatt a főváros látványossága, a családok és a fiatalok kedvelt téli programja lett – több, mint 200 ezer látogatóval a vártnál is nagyobb sikert hozva. 

Budapest 150. születésnapja tiszteletére új téma lett: egy időutazás, mely a főváros történetének egy-egy jellemző szakaszát mutatja be. 

 

Az ókortól a 21. századig - minden este 21 óráig

A fényjáték a római korral kezdődik, megidézve Aquincumot légiósokkal és gladiátorokkal. Az időben nagyot ugorva felelevenítik a 19. századot, az immár egyesült Budapest hangulatát. Megjelennek természetesen Budapest ikonikus jelképei a Lánchíd, az oroszlánok és az Országház, illetve emlékek, helyek, épületek a főváros történelmének jellemző korszakaiból. 

Érkezik a földalatti és berobban a mozi, bepillanthatunk az élénkülő fürdővilágba, és a grund sem marad ki. Folytatódik a város története az 50-es évekkel, majd a rock és disco korszak, végül a jelen Budapestjébe érünk és felvillan a jövő víziója is. 

A “Lumina Park Budapest 150” időutazása során megismerhetjük az adott korszak városlakóit, mindennapi életük elemeit is beleértve a jellemző épületeket, technikát, tárgyakat.

Az „időutazás” 1-1,5 órás sétával járható be a Palatinus fürdő strandterületén, az út nagyjából 1,5 km. A Lumina Park 2024. március 4-ig tart nyitva, minden nap sötétedéstől 21 óráig.

A különleges kiállítás számokban:

7 zóna

74 installáció

8 interaktív elem

17 művészi installáció

6 multimédiás show


Karácsonyi fények a Római Fürdőben

Az első budapesti fénypark sikerét tapasztalva ebben az évben megnyitjuk a Lumina Christmas Parkot is, igazi karácsonyi hangulatot varázsolva a Római Fürdő 7 hektáros parkjába, mely a tervek szerint 2023. november 10-től 2024. január 15-ig lesz látogatható.


Egy kis ízelítő a látványvilágból:

 

 

 

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...