Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Római Strandfürdő
Nyitva van

Árak és információk


A főként fiatalok és családok által látogatott Római Strandfürdő három medencével és öt csúszdával várja a strandolókat a nyári hónapokban.

A fürdő nyitvatartását itt találjuk. 
Az árakról itt tájékozódhatunk bővebben. 

Történelem

A terület már a római korban ismert vízadó térség volt. A források környékét szent helyként tisztelték és megtalálták a régészek a strandterületen a szentély alapfalait is. A legutóbbi ásatások eredményeként előkerültek a forrásfoglalások nyomai, az építmény részletei. 
Mátyás király korában a területen levő tó partján a feltételezések szerint kórház állt.

Medencék

1930-ban megalapították a Római Fürdő Rt.-t, 1964-ben megnyílt az újjávarázsolt strand, mely a mai napig megőrizte akkor kialakított formáját. 2000-ben a strand három medencéjét korszerűsítették, a medencéket szűrőforgatóval látták el. A strandmedence élménymedencévé alakult csúszdával, nyakzuhannyal és pezsgőztetővel, a gyermekmedence pedig jatszóparadicsommá vált.
A csúszdaparkban találunk rafting, kamikaze, turbó, családi és gyermekcsúszdát. 
A strandnak a mai napig varázslatos hangulata van, főként fiatalok és családok látogatják. A strand területén szauna és gőzkamra is található, számos vendéglátóegység mellett.

Nézzen körül a Római Strandfürdőben!

Mozgassa a képet az egérrel (mobilon az ujjával).

 

A strand 360 fokos képe:

 


 

Tekintse meg a strandról készült videókat is!


Hova kiránduljunk a környéken?

A 3. kerületben járva kihagyhatatlan a Hármashatárhegy, de gyerkőcökkel szánkózni is tudunk a meredek lejtőkön. A Guckler Károly-kilátóból csodaszép látvány tárul az Árpád-hídra, a Dunára, vagy akár a Pilisre és a Mátrára. Óbudán a Kiscelli Múzeum Budapest valamint a várost alakító lakosoknak 18-21. századi történetét mutatja be izgalmas kiállításokon. Egykori barokk kolostor és templom épületében várják a képzőművészet iránt érdeklődőket, itt modern és kortárs alkotók műveit is megcsodálhatjuk. Az Aquincum Múzeumban a Római Birodalom korábban létezett település emlékeit mutatja be, régészeti, történeti emlékhely, így a történelem iránt érdeklődőknek kötelező kirándulóhely. A gyerekek kedvenc helyszíne a Csodák Palotája a kerületben, ahol 5000 négyzetméteren 250 interaktív játékot próbálhatnak ki, fizika shown, élményvetítéseken vehetnek részt. A város programjairól itt olvashatunk bővebben. 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a Római Strandfürdő aktualitásairól (pl. árváltozás, akciók, programok) Kattintson az alábbi gombra...

Szállások a fürdő közelében